Rapport från ett kyligt Lund

HEJ!

Hujedamig så fort tiden går alltså. Sommar blev höst blev vinter och sen tillbaka till höst igen, det är så att man knappt hinner med i svängarna. Idag blåser det rakt igenom en. Så vad har hänt sedan sist? Här bjuds på lite bilder från mina senaste veckor, enjoy!

thumbnail_img_1296

I mitten av november såg Universitetsbiblioteket ut ett slott i vit skrud…

thumbnail_img_1282

…och domkyrkan och Lundagård som en sagodröm!

thumbnail_img_1286

Och att det ligger precis bredvid Paradiset i Lund gör det hela ännu finare. Wow liksom.

thumbnail_img_1427

Jag har också hunnit med att vara lite kulturell i Malmö – här en suddig bild från Emil Jensen på Malmö Live! Plus med att välja Lunds Universitet: ett prisvärt och brett kulturutbud, både i och nära Lund!

thumbnail_img_1434

Ytterligare ett plus: ca 2 mil till fantastiska Torup/Bokskogen, en otroligt vacker plats och skönt ställe för en och annan joggingtur. Här var jag mycket duktig i backarna efter att snön tinat bort igen…

thumbnail_fullsizerender

…vilket självfallet belönades med en smarrig äppelkaka på gamlafarmors (ålder 101 år!) höstäpplen. Helt perrrrrfekt.

Det är i korta drag vad jag hunnit med sedan sist – utöver långa tågresor, inlämningar, en och en annan föreläsning, tentor, alldeles för lite sömn, härligt mycket skratt och galet mycket julpepp. Andra advent om har passerat och tredje ligger bara några dagar bort. HURRA! I år är jag osedvanligt och när på omänskligt pepp för jullov. Varför, undrar ni? JO. Vanligtvis tar terminen en bit in i januari, och många Lundastudenter skriver med all säkerhet tentor runt den 10 januari nästa år – men i Köpenhamn ligger samtliga tentor innan jul. Det gör förvisso att jag idag har fyra tentor att klara av innan jul, MEN: JAG FÅR JULLOV för första gången sedan….öhm, 2012? Ja. Jisses. Här ska det njutas.

God jul på er!

/Hanne

 

PS. Menade inte att skrämma upp er. Man har tid att ta en liten julpaus även om man är på sin vanliga fakultet i Lund. Särskilt om man följer Arianas och Hamids tips! DS.

Det här inlägget postades i Mässor, Studentliv, Studier, Tema: vardag i bilder och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt