Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Ställ gärna frågor i blogginläggen. 


Filiph, 23 år från Helsingborg, läser:
Ekonomie kandidat- fristående kurser

Hej alla läsare,
Mitt namn är Filiph och är 23 år gammal. Jag är inne på min sjätte termin där jag läser ekonomie kandidat genom fristående kurser. Att ha möjligheten att läsa ihop en kandidatexamen via kurser gav mig möjligheten att kombinera studerande med annat kul. Jag började studera direkt efter studenten men ville även hinna med att jobba i Sälen innan jag blev allt för vuxen. Efter två terminer tog jag en paus i plugget och stack upp för två fantastiska säsonger. För pengarna jag fick ihop åkte jag sedan utomlands på sommarhalvåret. Det går alltså att kombinera äventyr med studier tack vare skolans alla vägar till en examen. Superbra!

Jag kommer förutom alla kompisbesök i Sälen försöka dela med mig av allt var Lund har att erbjuda, från studentlivet till hur det är att pendla från Helsingborg.

Hoppas ni gillar mina inlägg.
/Filiph

Läs Filiphs alla inlägg


Isabella, 21 år från Växjö, läser:
Läkarprogrammet

Hallå, Isabella här!

Jag är 21 år och kommer från metropolen Växjö, i Småland. Jag flyttade från min älskade hemstad direkt efter gymnasiet för att påbörja mitt äventyr som läkarstudent i Lund, som jag snabbt förälskade mig i. I skrivande stund läser jag termin sex av elva på Läkarprogrammet och trivs fantastiskt bra. Helt ärligt hade jag kunnat tänka mig att leva kvar i den här bubblan för evigt, det tycker jag ändå tyder på att både Lund och Läkarprogrammet får ganska höga betyg från mitt håll 🙂

Som student i Lund har man fantastiska möjligheter till att kombinera skola med utlandsresor, detta tyckte jag var en supernajs fördel med Lund. Jag har redan hunnit vara iväg på ett äventyr långt utanför Sveriges gränser, då jag bestämde mig för att skriva mitt kandidatarbete på Nya Zeeland.

Häng på för att höra mer om livet som student i Lund och allt därtill.

Läs Isabellas alla inlägg


Angelica, 20 år från Stockholm, läser:
Socionomprogrammet

Hej allihopa!

Mitt namn är Angelica och jag är 21 år gammal. Jag är just nu inne på min sjätte termin på socionomprogrammet här i Lund och har alltså bara 1 termin kvar efter denna. På socionomprogrammet lär vi oss, i stora drag, hur vi ska hjälpa människor som inte lever under de mest stabila situationerna just nu. Detta är en perfekt linje för mig eftersom jag verkligen brinner för att hjälpa människor!

Jag flyttade hit till Lund precis efter att jag tog studenten eftersom jag alltid älskat att plugga och inte kände att jag behövde någon paus. Jag kan intyga att även nu 3 år senare var detta rätt beslut att ta, studieglädjen har inte försvunnit utan snarare växt ännu mer!

Här på bloggen kommer jag dela med mig om hur det är att studera i Lund, både allmänt men också som socionom. Jag kommer även skriva om saker som jag själv hade velat läsa om när jag funderade på att välja Lunds universitet!

Allt gott /Angelica

Läs Angelicas alla inlägg


Adin, 22 år från Trelleborg, läser:
Systemvetenskapligt kandidatprogram

Tjena allesammans!

Mitt namn är Adin och jag är 22 vårar gammal. Jag är ursprungligen från den lilla hålan Trelleborg, och flyttade till Lund för att hamna någon meter närmare skolan. Just nu läser jag min sista termin på det Systemvetenskapliga kandidatprogrammet och trivs hur bra som helst, så pass bra att jag sökt master till nästa år inom mitt ämne också.

På min fritid arbetar jag en del för skolan, fotograferar, spelar tv-spel, läser böcker och bokar in filmkvällar med alla tänkbara polare. Anledningen till varför jag valt att läsa mitt program är just för att jag fascineras av teknologi i samspel med människan, och ser mig arbeta med något liknade senare.

Mina inlägg kommer främst handla om mitt liv som student, mina intressen, jobbresor och studenthälsa. Förhoppningsvis lyckas jag öppna upp era ögon för teknik också.  Kika gärna in på mina inlägg och ställ frågor.

Vi hörs! / Adin

Läs Adins alla inlägg

 


Cecilia, 22 år från Göteborg, läser:
Kandidatprogram i naturgeografi och ekosystemvetenskap

Hej där!

Jag heter Cecilia och är 22 år. Jag är uppvuxen vid havet ca 2 mil söder om Göteborg men har de senaste åren bott lite över allt i världen. När jag hade tagit studenten så tog jag två år och reste runt, volontärarbetade och jobbade utomlands. Efter en del velande kom jag till slut fram till att jag vill läsa precis det jag läser just nu, nämligen kandidatprogrammet i naturgeografi och ekosystemvetenskap, på Lunds universitet. Jag är just nu inne på min fjärde termin och till hösten väntar utbytesstudier i Nya Zeeland.

Jag älskar och fascineras av naturen, havet och vårt klimat och drömmer om att ha hela världen som arbetsmarknad. Naturgeografi i Lund är därför verkligen helrätt för mig. Utbildningen hålls helt på engelska och är internationell, dvs. man läser svenska och internationella studenter blandat och vi har flera längre field-trips som ingår i våra kurser. Jag är så himla glad att jag hittade utbildningen en dag när jag satt och slö-bläddrade i Lunds universitets utbildningskatalog (kan rekommenderas).

Vid sidan av studierna ägnar jag mig åt bland annat matlagning, träning, reseplanerande, promenader och häng med vänner! Ingen vecka är den andra lik, här händer alltid kul grejer. Jag är även ordförande i en studentförening jag startat själv. I Lund finns möjligheter för allt och alla, oavsett vad du har för intressen.

Här på bloggen kommer jag dela med mig av små bitar ur min vardag och allt vad den innebär! Häng på!

Läs Cecilias alla inlägg

 


Izabell, 26 år från Uppsala, läser:
Juristprogrammet

Sommartjej

Hej du läsare, 
Mitt namn är Izabell och jag är 26 år gammal. Jag är ursprungligen från Uppsala, men valde Lund till min stad via en omväg till Köpenhamn. Just nu läser jag min femte termin på Juristprogrammet (den som handlar om straff-och processrätt). Ingen kurs är den andra lik, vilket en nyfiken person som jag tycker är både superspännande och kul! 

Det tog ett tag för mig att komma på vad jag ville studera. Så under tiden (läs: 4 år) jobbade jag och läste några kurser på universitetet för att känna in vad jag tyckte var kul. Efter att ha flyttat till Köpenhamn och studerat ett år på Handelshögskolan där visste jag att jag ville arbeta med att lösa problem, hjälpa människor och förstå varför världen ser ut som den gör. Juristprogrammet kändes då som det rätta valet, så jag tog sats och bytte utbildning – och det passade perfekt! 

Mina inlägg kommer handla om hur det är att vara student i Lund och vad en kan hitta på att göra utanför studentbubblan. 

Vi ses!

Läs Izabells alla inlägg


Minela, 24 år från Göteborg, läser:
Master i Personal- och arbetslivsfrågor

Tjej

Hej alla läsare, 
Mitt namn är Minela och jag är 24 år gammal. Jag kommer från Göteborgsområdet men flyttade ner till Lund på grund av mina studier. I skrivandes stund läser jag master i personal- och arbetslivsfrågor och är inne på termin tio, dvs sista terminen. Att flytta ner till Lund och börja på universitet här har jag inte ångrat en sekund. En högklassig utbildning och ett riktigt roligt studentliv är en toppenkombination för att trivas i Lund. Här finns något för alla! 

Här på bloggen kommer jag skriva om bland annat studierna, studentlivet och även ge tips och tricks på hur man hittar sin studieteknik. Jag kommer även dela med mig av mina intressen och annat gott. Häng på!! 

Tveka inte att höra av er ifall några frågor skulle uppstå! 

Läs Minelas alla inlägg


Johan, 24 år från Örnsköldsvik, läser:
Masterprogram i Miljö- och hälsoskydd

Kille vid tåg

Hej!
Mitt namn är Johan, jag är 24 år gammal och pluggar masterprogrammet i miljö- och hälsoskydd. Jag har även läst en kandidat i miljövetenskap här vid Lunds universitet.

Jag kommer ursprungligen från Örnsköldsvik, så för mig var det ett stort steg att flytta hela vägen ner till Lund för att började studera vid universitetet. Nu har jag pluggat här i Lund ett antal år och jag kan säga att det är ett beslut som jag inte ångrar!

Under min studietid så har jag varit aktiv i både nation (Blekingska Nationen) och kår (Lunds naturvetarkår). Jag tycker att mitt engagemang inom studentlivet varit mycket givande eftersom jag fått knyta nya vänskapsband med personer från andra utbildningar. I denna blogg så kommer jag dela med mig av tidigare och nutida erfarenheter från min tid i Lund.

Läs Johans alla inlägg


Ismar, 22 år från Malmö, läser:
Historia

Bild på killeHej allihopa!
Mitt namn är Ismar, 22 år gammal och bor/kommer från Malmö! Jag har en kandidat i Mänskliga rättigheter från Lunds universitet, planerar att läsa en master (har dock inte bestämt mig än för vilken, så har sökt till ett par – håller tummarna). Under tiden läser jag grundkursen i Historia, också i Lund. Det som jag älskar mest med Lunds universitet är att folk är så himla motiverade för det som de läser. Om man verkligen brinner för det som man sysslar med så kommer man ju verkligen prestera och ge sitt bästa, och det är något som jag känner präglar det här universitetet. 

För övrigt så jobbar jag som frilansillustratör och har jobbat med olika projekt, både för privatpersoner men också för företag och liknande. Jag gillar att spela/skriva musik med vänner och är lite av en introvert, så även fast jag gillar mina vänner, så är nog det bästa jag vet att sitta i lugn och ro och läsa en intressant bok!

På bloggen kommer jag att skriva om vad man kan förvänta sig som student och de frågor som man har innan studentlivet, samt lite tips och tricks som kan vara användbara när man är student!

Hoppas att ni kommer att tycka om det och det kan vara till nytta för er. Om ni får några frågor, tveka inte för att ställa dem – alla frågor är bra frågor!

Ha det fint/
Ismar

Läs Ismars alla inlägg


 

3 comments

 1. Elin Melkersson

  Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 2. Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

  […] Vi som skriver […]

 3. Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *