Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Ställ gärna frågor i blogginläggen. 


Filiph, 23 år från Helsingborg, läser:
Ekonomie kandidat- fristående kurser

Hej alla läsare,
Mitt namn är Filiph och är 23 år gammal. Jag är inne på min sjätte termin där jag läser ekonomie kandidat genom fristående kurser. Att ha möjligheten att läsa ihop en kandidatexamen via kurser gav mig möjligheten att kombinera studerande med annat kul. Jag började studera direkt efter studenten men ville även hinna med att jobba i Sälen innan jag blev allt för vuxen. Efter två terminer tog jag en paus i plugget och stack upp för två fantastiska säsonger. För pengarna jag fick ihop åkte jag sedan utomlands på sommarhalvåret. Det går alltså att kombinera äventyr med studier tack vare skolans alla vägar till en examen. Superbra!

Jag kommer förutom alla kompisbesök i Sälen försöka dela med mig av allt var Lund har att erbjuda, från studentlivet till hur det är att pendla från Helsingborg.

Hoppas ni gillar mina inlägg.
/Filiph

Läs Filiphs alla inlägg


Isabella, 21 år från Växjö, läser:
Läkarprogrammet

Hallå, Isabella här!

Jag är 21 år och kommer från metropolen Växjö, i Småland. Jag flyttade från min älskade hemstad direkt efter gymnasiet för att påbörja mitt äventyr som läkarstudent i Lund, som jag snabbt förälskade mig i. I skrivande stund läser jag termin sex av elva på Läkarprogrammet och trivs fantastiskt bra. Helt ärligt hade jag kunnat tänka mig att leva kvar i den här bubblan för evigt, det tycker jag ändå tyder på att både Lund och Läkarprogrammet får ganska höga betyg från mitt håll 🙂

Som student i Lund har man fantastiska möjligheter till att kombinera skola med utlandsresor, detta tyckte jag var en supernajs fördel med Lund. Jag har redan hunnit vara iväg på ett äventyr långt utanför Sveriges gränser, då jag bestämde mig för att skriva mitt kandidatarbete på Nya Zeeland.

Häng på för att höra mer om livet som student i Lund och allt därtill.

Läs Isabellas alla inlägg


Angelica, 20 år från Stockholm, läser:
Socionomprogrammet

Hej allihopa!
Mitt namn är Angelica och jag är 20 år gammal. Jag är just nu inne på min fjärde termin på socionomprogrammet här i Lund och har alltså tre terminer kvar efter denna. På socionomprogrammet lär vi oss, i stora drag, hur vi ska hjälpa människor som inte lever under de mest stabila situationerna just nu. Detta är en perfekt linje för mig eftersom jag verkligen brinner för att hjälpa människor!

Jag flyttade hit till Lund precis efter att jag tog studenten eftersom jag alltid älskat att plugga och inte kände att jag behövde någon paus. Jag kan intyga att även nu 1.5 år senare var detta rätt beslut att ta, studieglädjen har inte försvunnit (ännu 😉).

Här på bloggen kommer jag dela med mig om hur det är att studera i Lund, både allmänt men också som socionom. Det kommer även följa med några recept på billiga studentmåltider och diverse annat också!

Allt gott /Angelica

Läs Angelicas alla inlägg


Adin, 22 år från Trelleborg, läser:
Systemvetenskapligt kandidatprogram

Tjena allesammans!

Mitt namn är Adin och jag är 22 vårar gammal. Jag är ursprungligen från den lilla hålan Trelleborg, och flyttade till Lund för att hamna någon meter närmare skolan. Just nu läser jag min sista termin på det Systemvetenskapliga kandidatprogrammet och trivs hur bra som helst, så pass bra att jag sökt master till nästa år inom mitt ämne också.

På min fritid arbetar jag en del för skolan, fotograferar, spelar tv-spel, läser böcker och bokar in filmkvällar med alla tänkbara polare. Anledningen till varför jag valt att läsa mitt program är just för att jag fascineras av teknologi i samspel med människan, och ser mig arbeta med något liknade senare.

Mina inlägg kommer främst handla om mitt liv som student, mina intressen, jobbresor och studenthälsa. Förhoppningsvis lyckas jag öppna upp era ögon för teknik också.  Kika gärna in på mina inlägg och ställ frågor.

Vi hörs! / Adin

Läs Adins alla inlägg

 


Cecilia, 22 år från Göteborg, läser:
Kandidatprogram i naturgeografi och ekosystemvetenskap

Hej där!

Jag heter Cecilia och är 22 år. Jag är uppvuxen vid havet ca 2 mil söder om Göteborg men har de senaste åren bott lite över allt i världen. När jag hade tagit studenten så tog jag två år och reste runt, volontärarbetade och jobbade utomlands. Efter en del velande kom jag till slut fram till att jag vill läsa precis det jag läser just nu, nämligen kandidatprogrammet i naturgeografi och ekosystemvetenskap, på Lunds universitet. Jag är just nu inne på min fjärde termin och till hösten väntar utbytesstudier i Nya Zeeland.

Jag älskar och fascineras av naturen, havet och vårt klimat och drömmer om att ha hela världen som arbetsmarknad. Naturgeografi i Lund är därför verkligen helrätt för mig. Utbildningen hålls helt på engelska och är internationell, dvs. man läser svenska och internationella studenter blandat och vi har flera längre field-trips som ingår i våra kurser. Jag är så himla glad att jag hittade utbildningen en dag när jag satt och slö-bläddrade i Lunds universitets utbildningskatalog (kan rekommenderas).

Vid sidan av studierna ägnar jag mig åt bland annat matlagning, träning, reseplanerande, promenader och häng med vänner! Ingen vecka är den andra lik, här händer alltid kul grejer. Jag är även ordförande i en studentförening jag startat själv. I Lund finns möjligheter för allt och alla, oavsett vad du har för intressen.

Här på bloggen kommer jag dela med mig av små bitar ur min vardag och allt vad den innebär! Häng på!

Läs Cecilias alla inlägg

 


 

 

3 comments

 1. Elin Melkersson

  Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 2. Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

  […] Vi som skriver […]

 3. Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *