Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Kontakta oss gärna!


Filip, 25 år från Stockholm, läser:
Historia, fristående kurser

Tjena! Jag heter Filip och läser för tillfället min sjätte termin i Lund. Fram tills idag har jag kombinerat tre terminer studier i historia med två terminer statsvetenskap och en termin idé- och lärdomshistoria, jag är alltså lite av en självutnämnd expert på fristående kurser.

Jag packade lasset och lämnade Stockholm för snart 3 år sedan och flyttade in i ett mysigt litet gatuhus i Lund med två kompisar. Jag har inte för en sekund ångrat det beslutet, men oj vad tiden flyger när man har roligt!

 

Läs Filips alla inlägg


Dalia, 21 år från Tranås, läser:
Juristprogrammet

Hallå där! Mitt namn är Dalia och jag är 21 år. Våren 2016 flyttade jag ner till Lund från de småländska skogarna, närmare bestämt den lilla hålan Tranås, för att följa den stora drömmen om att bli advokat.

Jag läser just nu termin fem av nio på juristprogrammet. (Superlångt tänker ni då, men tiden går fort när man har roligt!)

När jag inte har näsan i lagboken är jag väldigt aktiv i föreningslivet, tränar och lagar mat. Här kommer ni att få läsa om allt roligt livet som Lundastudent har att erbjuda!

Häng på vettja!!

Läs Dalias alla inlägg


Kristin, 22 år från Hunnebostrand, läser:
Handelsrätt

Mitt namn är Kristin och jag är en 22-årig lundastudent från västkusten. Jag är nu inne på min sjunde termin här i Lund och läser handelsrätt vid Ekonomihögskolan. Handelsrätt är juridiska civilrättsliga ämnen vilket innebär att jag snart kommer att ha en kandidatexamen i affärsjuridik och därefter bygga på med en master. I Lund är möjligheterna oändliga när det kommer till kontaktnät och det var en av anledningarna till att jag valde Lund. Hittills så har jag hunnit med att göra internship på advokatbyrå samt inom forskning och är antagen till utbytesstudier.

Förutom juridikplugg och studentliv så är jag en inbiten hästtjej och även om tävlingskavajen just nu inte används så är jag aktiv som medlem i Lunds akademiska ryttarsällskap och en hel del andra studentföreningar. Lund har helt klart Sveriges i särklass allra bästa studentliv!

Under mina terminer här i Lund så har jag fått uppleva så oerhört mycket skojigheter som jag såklart vill dela med mig av till er läsare. Ni kan förvänta er en hel del bilder, tips och anekdoter i kommande inlägg. Vi hörs!

Läs Kristins alla inlägg

 


Liza, 21 år från Göteborg, läser:
Biomedicinprogrammet

Hej alla glada! Liza heter jag och är 21 år.

Min lilla studentresa började under hösten 2016. Jag hoppade direkt på universitetsstudier efter studenten för att jag inte kunde vänta med att jaga efter min dröm om att bli forskare inom medicin. Att flytta till Lund för att studera Biomedicin kändes som ett givet val! Jag kan säga att båda valen känns minst lika givna 5 terminer senare. 

På bloggen kommer ni få en inblick i mitt lilla liv, som för det mesta består av en balansgång mellan plugg, jobb, sociala aktiviteter, mys med min katt, fotografering och en hel del annat!

Tveka inte på att lämna en kommentar under mina inlägg!
/Liza

Läs Lizas alla inlägg


Filiph, 22 år från Helsingborg, läser:
Ekonomie kandidat- fristående kurser

Hej alla läsare,
Mitt namn är Filiph och är 22 år gammal. Jag är inne på min fjärde termin där jag läser ekonomie kandidat genom fristående kurser. Att ha möjligheten att läsa ihop en kandidatexamen via kurser gav mig möjligheten att kombinera studerande med annat kul. Jag började studera direkt efter studenten men ville även hinna med att jobba i Sälen innan jag blev allt för vuxen. Efter två terminer tog jag en paus i plugget och stack upp för två fantastiska säsonger. För pengarna jag fick ihop åkte jag sedan utomlands på sommarhalvåret. Det går alltså att kombinera äventyr med studier tack vare skolans alla vägar till en examen. Superbra!

Jag kommer förutom alla kompisbesök i Sälen försöka dela med mig av allt var Lund har att erbjuda, från studentlivet till hur det är att pendla från Helsingborg.

Hoppas ni gillar mina inlägg.
/Filiph

Läs Filiphs alla inlägg

KOMMENTARER

 1. april 12, 2018 | 9:56 f m | Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

 2. Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 3. Pingback: Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt