Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Ställ gärna frågor i blogginläggen. 


Filiph, 24 år från Helsingborg, läser:
Masterprogrammet Accounting & Finance


Hej alla läsare! Mitt namn är Filiph och är 24 år gammal. Jag är inne på min första termin på masterprogrammet Accounting & Finance. Jag har tidigare terminer läst en kandidat i ekonomi med inriktning företagsekonomi. Jag började studera direkt efter studenten men ville även hinna med att jobba i Sälen innan jag blev allt för vuxen. Efter två terminer tog jag en paus i plugget och stack upp för två fantastiska säsonger. För pengarna jag fick ihop åkte jag sedan utomlands på sommarhalvåret. Det går alltså superbra att kombinera äventyr med studier.

Jag kommer förutom alla kompisbesök i Sälen försöka dela med mig av allt var Lund har att erbjuda, från studentlivet till hur det är att bo i korridor. Hoppas ni gillar mina inlägg.

/Filiph

Läs Filiphs alla inlägg


Isabella, 23 år från Växjö, läser:
Läkarprogrammet

Hallå, Isabella här!

Jag är född -97 och kommer från metropolen Växjö, i Småland. Jag flyttade från min älskade hemstad direkt efter gymnasiet för att påbörja mitt äventyr som läkarstudent i Lund, som jag snabbt förälskade mig i. I skrivande stund läser jag termin nio av elva på Läkarprogrammet och trivs fantastiskt bra. Helt ärligt hade jag kunnat tänka mig att leva kvar i den här bubblan för evigt, det tycker jag tyder på att både Lund och Läkarprogrammet får höga betyg.

Som student i Lund har man fantastiska möjligheter till att kombinera skola med utlandsresor, detta tyckte jag var en stor fördel med Lund. Jag har redan hunnit vara iväg på ett äventyr långt utanför Sveriges gränser, då jag bestämde mig för att skriva mitt kandidatarbete på Nya Zeeland.

Här på bloggen får du höra mer om livet som student i Lund och allt därtill.

Läs Isabellas alla inlägg


Angelica, 22 år från Stockholm, läser:
Fristående kurser

Hej allihopa!

Mitt namn är Angelica och jag är 22 år gammal. Jag har precis tagit min socionomexamen och läser denna termin fristående kurser i bland annat socialpsykologi och psykisk ohälsa. Under socionomprogrammet har jag lärt mig, i stora drag, hur vi ska hjälpa människor som inte lever inte har de mest stabila levnadsförhållandena. Detta var verkligen en perfekt utbildning för mig då jag verkligen brinner för att hjälpa människor!

Jag flyttade hit till Lund och började plugga direkt efter studenten eftersom jag alltid älskar att plugga och inte kände att jag behövde någon paus. Jag kan intyga nu, nästan 4 år senare, att detta var rätt beslut att ta. Studieglädjen har inte försvunnit utan snarare vuxit ännu mer!

Här på bloggen delar jag med mig med mig om hur det är att studera i Lund, både allmänt men också som socionomstudent samt fristående kurser. Jag kommer att skriva om saker som jag själv hade velat läsa om när jag funderade på att börja studera!

Allt gott! /Angelica

Läs Angelicas alla inlägg


Ismar, 23 år från Malmö, läser:
Master i Rättssociologi

bild på kille

Hej allihopa!
Mitt namn är Ismar, 23 år gammal och bor/kommer från Malmö! Jag har en kandidat i mänskliga rättigheter från Lunds universitet och läser för tillfället en master i rättssociologi! Det som jag älskar mest med Lunds universitet är att folk är så himla motiverade för det som de läser. Om man verkligen brinner för det som man sysslar med så kommer man ju verkligen prestera och ge sitt bästa, och det är något som jag känner präglar det här universitetet. 

För övrigt så jobbar jag som frilansillustratör och har jobbat med olika projekt, både för privatpersoner men också för företag och liknande.

På bloggen kommer jag att skriva om vad man kan förvänta sig som student och de frågor som man har innan studentlivet, samt lite tips och tricks som kan vara användbara när man är student!

Hoppas att ni kommer att tycka om det och det kan vara till nytta för er. Om ni får några frågor, tveka inte för att ställa dem – alla frågor är bra frågor!

Ha det fint/
Ismar

Läs Ismars alla inlägg


Fridmer, 27 år från Eslöv, läser:
Systemvetenskap

Kille utanför UBHola allihopa!
Mitt namn är Fridmer och kommer från natursköna Eslöv. Pluggar fjärde terminen systemvetenskap men har en bakgrund inom Ekonomie kandidat. Efter gymnasiet var det svårt att veta vad jag skulle göra av mitt liv, det fanns så många möjligheter. Många av er har säkert redan processat spaltmeter med utbildnings- eller kursalternativ. Många av er är kanske fortfarande inte säkra på vad ni ska välja. Kunskapen man kan få av broschyrer är klart begränsad – därför ska jag försöka ge er en bild av hur det är att studera vid Lunds universitet, och allt vad det innebär!

Häng på! /Fridmer

Läs Fridmers alla inlägg


Emily, 25 år från Malmö, läser:
Master i Strategisk kommunikation

Emily

Hej på er!
Jag heter Emily, är 25 år gammal och kommer från Malmö. Jag läser just nu min andra termin på en master i strategisk kommunikation på Campus Helsingborg, och har innan det också tagit en kandidat i ekonomi med inriktning marknadsföring (fristående) på Ekonomihögskolan i Lund. 

Jag valde Lunds universitet bland annat för att jag hade hört mycket gott från äldre studenter och eftersom jag var sugen på en riktig studentstad, vilket Lund verkligen är! Några av de bästa sakerna jag varit med om under mina 5 (!) år i Lund har varit just på grund av att det är en studentstad, till exempel Lundakarnevalen och baler som jag gått på! 

I mina inlägg kommer ni få följa med på hur det är att både plugga i Lund, pendla till Helsingborg och att bolla jobb och studier och allt annat kul man kan hitta på som student i Lund. Dessutom kommer jag berätta det som jag hade velat veta när jag funderade över vad och var jag skulle plugga!

Vi hörs!
/Emily

Läs Emilys alla inlägg


Dante, 19 år från Kävlinge, läser:
Kandidatprogram i Historia

Dante

Hallå,
Mitt namn är Dante, jag är 19 år gammal och jag kommer från det mycket kosmopolitiska, globala och världsmannamässig Kävlinge på den skånska landsbygden, strax utanför Lund!

Jag läser min första termin på kandidatprogrammet i historia, där jag började direkt efter gymnasiet. Här på bloggen tänkte jag dela med mig av de lärdomar jag (förhoppningsvis) plockar upp som debutant på universitetsscenen. Något som, i bästa fall, kan hjälpa potentiella studenter om hur det kan vara att börja plugga direkt efter gymnasiet och att läsa historia.

Ha det fint och ta hand om er!
/Dante

Läs Dantes alla inlägg


Märtha, 21 år från Norrköping, läser:
Kandidatprogrammet i Strategisk kommunikation

Märtha

Nämen hallå där!
Mitt namn är Märtha, jag är 21 år gammal och kommer från industripärlan Norrköping! Efter ett sabbatsår med jobb och fristående kurser i international business och kinesiska pluggar jag nu min tredje termin på Kandidatprogrammet i Strategisk kommunikation vid Campus Helsingborg. Vid sidan av studierna ägnar jag mig åt allt från låtskriveri och att läsa om psykologi till att umgås i min underbara nationskorridor i Lund!

Jag har tidigare varit aktiv i flera föreningar och arbetat vid sidan av, men ska i vår praktisera och därefter ut på en utbytestermin i drömlandet Singapore!

Du är varmt välkommen att ta del av min vardag, universitetsrelaterade tips och att följa med på mina äventyr!

Vi ses! /Märtha

Läs Märthas alla inlägg


Bisera, 23 år från Växjö, läser:
Ekonomie kandidatprogram

Bisera

Hej! 
Bisera heter jag och denna termin läser jag kandidatkursen i marknadsföring inom Ekonomie kandidatprogrammet där jag får kombinera kunskap och kreativitet. Jag kommer från Växjö, är 23 år gammal och har snart tre ovärderliga lundaår i bagaget! Innan jag flyttade ner till Lund valde jag att jobba och plugga visuell kommunikation. Jag var en försiktig skeptiker till studentlivet men fick äta upp allt jag sagt och numera saknar jag Lund så fort jag lämnat. 

Jag kommer dela med mig av allting jag önskar att jag visste innan jag tog mina första stapplande (kullerstens)steg som lundastudent. Häng med och ta del av ögonblick från plugglivet i Lund där full frihet och eget ansvar kombineras!  

/ Bisera 

Läs Biseras alla inlägg


 

3 comments

 1. Elin Melkersson

  Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 2. Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

  […] Vi som skriver […]

 3. Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *