Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Kontakta oss gärna!


Juristprogrammet och spanska

Hanne, 23 år från Malmö

Hej!
Jag heter Hanne, är 25 år och snart färdig jurist. Under mina fem år i Lund har jag samlat på mig såväl högskolepoäng som massor av härliga minnen och erfarenheter. Under våren skriver jag mitt examensarbete. Jag har också läst kurser i psykologi och språk, pluggat en termin i Köpenhamn och varit på praktik i Bryssel.Här på bloggen fokuserar jag på studiepepp, tips och trix, allmänheter och roligheter – allt med ett härligt Lundafilter.
Häng med!

Läs Hannes alla inlägg


Historia, fristående kurser

Filip, 25 år från Stockholm

Tjena! Jag heter Filip och läser för tillfället min sjätte termin i Lund. Fram tills idag har jag kombinerat tre terminer studier i historia med två terminer statsvetenskap och en termin idé- och lärdomshistoria, jag är alltså lite av en självutnämnd expert på fristående kurser.

Jag packade lasset och lämnade Stockholm för snart 3 år sedan och flyttade in i ett mysigt litet gatuhus i Lund med två kompisar. Jag har inte för en sekund ångrat det beslutet, men oj vad tiden flyger när man har roligt!

 

 

Läs Filips alla inlägg


Juristprogrammet

Dalia, 21 år från Tranås

Hallå där! Mitt namn är Dalia och jag är 21 år. Våren 2016 flyttade jag ner till Lund från de småländska skogarna, närmare bestämt den lilla hålan Tranås, för att följa den stora drömmen om att bli advokat. Jag läser just nu termin fem av nio på juristprogrammet. (Superlångt tänker ni då, men tiden går fort när man har roligt!)
När jag inte har näsan i lagboken är jag väldigt aktiv i föreningslivet, tränar och lagar mat. Här kommer ni att få läsa om allt roligt livet som Lundastudent har att erbjuda!

Häng på vettja!!

 

 

Läs Dalias alla inlägg


Politicies kandidatprogram

Adam, 22 år från Malmö

Hej alla glada läsare! Mitt namn är Adam och jag är fullständigt ny på bloggen, spännande! Jag hade likväl som så många andra ungdomar funderingar över vad jag ville göra  efter jag tog studenten. I mitt fall var det inte glasklart vad jag skulle plugga, utan jag tog mig godan ro att fundera och utvärdera – vad tycker jag är intressant och vad vill jag jobba med i framtiden?

Jag bestämde mig, tillslut, för att läsa Politices kandidat-program och tycker det är väldigt intressant! Är just nu inne på min tredje termin och läser företagsekonomi. Jag rekom-menderar helt klart detta program till alla som är intresserade av politik och ekonomi!

Jag tycker det ska bli väldigt kul att ge er ännu ett perspektiv på en students vardag i “hur det är att studera i Lund” där det kommer skrivas om allt möjligt.

Frågor och funderingar, fråga på!

Läs Adams alla inlägg


Kandidat i handelsrätt

Kristin, 21 år från Hunnebostrand

Hejsan alla fantastiska läsare och blivande lundastudenter! Mitt namn är Kristin  och jag är 21 år gammal. Snart har jag avverkat 4 terminer i vår fantastiska studentstad men som tur är så återstår fler. Jag läser en kandidat i Handelsrätt vilket innebär att jag studerar civilrättsliga juridiska ämnen men tillhör Ekonomihögskolan.
En sk. “paragrafekonom” helt enkelt.

12 juni 2015 var jag 18 år och sprang ut från gymnasiet med en vit mössa på huvudet – 77 dagar senare lämnade jag väst/bästkusten och rullade ner till Lund för att förverkliga mina drömmar om universitetsstudier med sikte mot juridiken. De senaste 16 åren har jag spenderat i sadeln och min stora passion i livet är ridsport. Det var också tack vare hopptävlingar i Skåne som jag hamnade i just Lund. (Men det är en annan historia som ni kan få läsa om här på bloggen).

Här kommer jag att dela med mig av mitt Lundaliv som består av hästar, nationsliv, föreningsaktiviteter, havregrynsgröt, baler, cyklande och en hel del paragrafer. Förhoppningsvis kan jag kanske inspirera just dig till att också komma hit ner för att lära dig skånska, skörda HP och uppleva det fantastiska studentliv som vi erbjuds. Det här blir KUL – Vi hörs på bloggen!

Kram Kristin

Läs Kristins alla inlägg


Arkeologi och Asienstudier

Natasshja, 23 år från Helsingborg

Jag heter Natassjha och har studerat i Lund sedan jag tog studenten 2013. De första terminerna så testade jag på lite olika kurser på deltid, för att få en känsla för hur det är att studera samtidigt som jag kunde jobba (rekommenderas starkt!). Året efter så började jag på kandidatprogrammet i utvecklingsstudier, och efter att tagit min kandidatexamen så läser jag nu arkeologi och asienstudier.

För lite mer än två år sedan så flyttade jag hemifrån till en studentlägenhet som jag fick via AF Bostäder, och har nu blivit helt såld på den här mysiga staden. Jag älskar att kunna gå överallt om jag vill, att alla vänner och kursare finns nära, och den stora gemenskap som finns som student i Lund!

Bara fråga på om ni undrar över något eller har funderingar över Lund och studentlivet!

/Natassjha

Läs Natassjhas alla inlägg


Biomedicinprogrammet

Liza, 20 år från Göteborg

Liza heter jag och är 20 år. För exakt två år sen satt jag med studentmössan i handen och var redo att springa ut genom skolans ytterdörrar för att aldrig mer titta tillbaka. En del av mig ville däremot fullfölja drömmen om att hjälpa människor och forska fram nya medicin, vilket var anledningen till varför jag sökte till kandidatprogrammet inom Biomedicin. Jag valde just Lund då jag hade hört mycket om staden och upptäcka något nytt!

Så, två månader senare stod jag på perrongen med tre stora väskor och en enkelbiljett till Lund. Den pirrigheten och nervositeten jag kände då var obeskrivlig. “Tänk om jag valt fel?” Minns jag att jag tänkte. Det gick ärligt talat en dag och tanken jag hade på perrongen var som bortspolad! Att välja att flytta till denna fantastiska studentstad känns än idag som det rätta valet.

Min stora passion här i livet är att måla och fotografera, vilket är något jag verkligen får utveckla genom att jobba som eventfotograf för medicinska föreningen.

Läs Lizas alla inlägg


Ekonomie kandidat- fristående kurser

Filiph, 22 år från Helsingborg

Hej alla läsare,
Mitt namn är Filiph och är 22 år gammal. Jag är inne på min fjärde termin där jag läser ekonomie kandidat genom fristående kurser. Att ha möjligheten att läsa ihop en kandidatexamen via kurser gav mig möjligheten att kombinera studerande med annat kul. Jag började studera direkt efter studenten men ville även hinna med att jobba i Sälen innan jag blev allt för vuxen. Efter två terminer tog jag en paus i plugget och stack upp för två fantastiska säsonger. För pengarna jag fick ihop åkte jag sedan utomlands på sommarhalvåret. Det går alltså att kombinera äventyr med studier tack vare skolans alla vägar till en examen. Superbra!

Jag kommer förutom alla kompisbesök i Sälen försöka dela med mig av allt var Lund har att erbjuda, från studentlivet till hur det är att pendla från Helsingborg.

Hoppas ni gillar mina inlägg.

/Filiph

Läs Filiphs alla inlägg

KOMMENTARER

 1. april 12, 2018 | 9:56 f m | Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

 2. Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 3. Pingback: Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt