Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Ställ gärna frågor i blogginläggen. 


Fridmer, 27 år från Eslöv, läser:
Systemvetenskap

Kille utanför UBHola allihopa!
Mitt namn är Fridmer och kommer från natursköna Eslöv. Pluggar näst sista terminen systemvetenskap men har en bakgrund inom Ekonomie kandidat. Efter gymnasiet var det svårt att veta vad jag skulle göra av mitt liv, det fanns så många möjligheter. Många av er har säkert redan processat spaltmeter med utbildnings- eller kursalternativ. Många av er är kanske fortfarande inte säkra på vad ni ska välja. Kunskapen man kan få av broschyrer är klart begränsad – därför ska jag försöka ge er en bild av hur det är att studera vid Lunds universitet, och allt vad det innebär!

Häng på! /Fridmer

Läs Fridmers alla inlägg

 


Märtha, 23 år från Norrköping, läser:

Kandidatprogrammet i Strategisk kommunikation

Märtha

Hallå allihopa, Märtha här!
Jag är 23 år och kommer från industripärlan Norrköping. Denna höst läser jag en fristående kurs i Marknadsföringspsykologi, men kommer i vår att läsa min sista termin på Kandidatprogrammet i Strategisk kommunikation.

På fritiden skriver jag musik, sjunger och umgås med vänner och nytt folk – och jag reser gärna när jag kan! Utöver studierna arbetar jag även 50% med global kommunikation i Köpenhamn och jobbar som förman på Helsingkrona Nation. Älskar det!

Vill du följa en students vardag och ha tips och råd om hur man kan tänka när man tar olika personliga och universitetsrelaterade val, är du varmt välkommen att kika på mina blogginlägg! Denna termin kommer jag även att ha en liten intervjuserie där mina vänner delar med sig av sina tankar och åsikter. Spännande va?

Vi hörs o ses!
/Märtha

Läs Märthas alla inlägg


Elsa, 25 år från Malmö, läser:

Master i historiska studier

Elsa studentHej!
Jag heter Elsa och är i skrivande stund inne på mitt femte år i Lund! Jag är 25 år gammal och kommer från grannstaden Malmö. Två år efter studenten kom jag till Lund och 2020 tog jag min kandidatexamen i historia. Nu läser jag andra terminen på masterprogrammet i historiska studier, vilket betyder att jag har ett år kvar till nästa examen. Utöver mina studier i historia har jag studerat litteraturvetenskap, tyska och judaistik. Jag kommer erbjuda små inblickar i min vardag, tankar om mina studier och filosofera över allt annat kul man kan hitta på i en fantastisk studentstad som Lund!

/Elsa

Läs Elsas alla inlägg


Alexander, 24 år från Malmö, läser:

Läkarprogrammet

Alexander studentHej, jag heter Alexander och är 24 år gammal!

Jag har läst på läkarprogrammet typ en sjättedel ( ganska exakt 4/25 delar, men vem räknar) av mitt liv, vilket känns otroligt länge när jag skriver det så här, men egentligen innebär det att jag går termin 9. Jag är långt ifrån en expert när det kommer till studentlivet[1] , men trots det tror jag ändå att jag kan komma med lite roliga tips och tricks för att navigera sig bättre i Lund och allt däromkring! Jag ska göra mitt bästa för att vara så ärlig som det bara går så att ni får både det bra och det dåliga med studentlivet. Jag är en öppen bok eller en “öppen blogg” i detta fall.

Det blir kul ska ni se! Följ med!
/Alexander

[1] Om man anser att 10000h gör en till en expert, så är jag ca 4400 studietimmar därifrån. Snart är jag studievärldens Magnus Carlsen!

 

Läs Alexanders alla inlägg


Carolina, 23 år från Götene, läser:

Kandidatprogram i Economy and Society

Carolina studentHej!
Jag heter Carolina, är 23 år och kommer ifrån den lilla orten Götene i Skaraborg! Jag läser en kandidat i Economy and Society, ett av de internationella programmen som erbjuds vid Ekonomihögskolan i Lund. Jag har två terminer kvar av min kandidat. Under höstterminen kommer jag att vara på utbyte i Prag och till våren ska jag skriva min kandidatuppsats.

I mina inlägg kommer ni att få följa hur det är att bolla plugg, socialt liv och jobb. Ni kommer att få läsa om allt det som gör att jag trivs så bra vid Lunds universitet, men även hur det är att åka på ett utbyte. Jag ska försöka hjälpa er navigera i det som jag tyckte var förvirrande när jag kikade på universitet, samt låta er följa med på hur det kan se ut som student från Lunds universitet. Under hösten nu kommer jag skriva mycket om hur det är att åka på utbyte, mina tankar och erfarenheter kring det, men även hur det går till och vad man behöver tänka på.

Vi hörs! / Carolina

Läs Carolinas alla inlägg


Ebba, 21 år från Stockholm, läser:

Juristprogrammet

Ebba student

Hej!
Jag heter Ebba, är 21 år gammal och kommer från Stockholm. Jag är nu inne på min femte termin på juristprogrammet. 

Jag valde Lunds universitet eftersom jag ville flytta en bra bit hemifrån, komma till en riktig studentstad och få en kvalitativ utbildning! Är riktigt nöjd med mitt val! Här på bloggen tänkte jag visa hur livet kan se ut för en Lundastudent och dela med mig av mina tankar om Lund samt tips jag lärt mig längs vägen under min studietid!

/Ebba

 

Läs alla Ebbas inlägg

 

3 comments

 1. Elin Melkersson

  Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 2. Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

  […] Vi som skriver […]

 3. Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.