Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vi som skriver

Här är vi studenter som skriver i Lundabloggen- just nu! Har ni funderingar eller frågor kring det vi skriver om så kontakta oss i gärna i kommentarsfältet.


Hugo 22 år från Stockholm, läser juristprogrammet

Hugo

Hej på er!

Mitt namn är Hugo och jag är 22 år gammal. Jag är ursprungligen från Stockholm men flyttade ner till Lund hösten 2021 för att påbörja mina studier på juristprogrammet. I skrivande stund läser jag min sjätte termin, vilket är den sista terminen av grundkurserna på programmet. Därefter bär det av på utbyte och fördjupningskurser, spännande tycker jag!

På min fritid springer jag mycket, arbetar deltid på ett fackförbund och försöker ta del av så mycket av det studentliv Lund har att erbjuda! Jag skulle vilja påstå att som lundastudent får man ett smörgåsbord av saker och ting att göra.

Så förhoppningsvis lyckas jag övertyga er om att Lund är den absolut bästa och mysigaste studentstaden, så häng på för att läsa mer om studentlivet i Lund och allt därtill!

Läs alla Hugos inlägg


Nicole 24 år från Södertälje, läser psykologprogrammet

studenten Nicole

Hej hej! 🙂

Jag heter Nicole, är 24 år och kommer ursprungligen från Södertäljes tätort (viktigt)! Jag går nu på termin fyra på psykologprogrammet, men har tidigare tagit examen från socionomprogrammet i Lund! Det kommer alltså bli en lång studietid för mig, men lyckligtvis är det väldigt roligt att plugga i Lund! På fritiden tycker jag om att pyssla, sy, umgås med vänner och min korridor.

Denna termin åker jag på utbyte till Brasilien och jag kommer skriva en del om det, men också om mitt liv som student i övrigt, hur jag tänkte kring mitt ”karriärbyte”, och så vidare!

Läs alla Nicoles inlägg


Ioannis 21 år från Rhodos, läser kandidatutbildning i biologi

student Ioannis

Hello hello everyone!

Mitt namn är Jiannis/Ioannis/John (det är bara att välja ett) och jag är 21 år gammal. Ursprungligen kommer jag från Rhodos, Grekland, men har flyttat till Sverige för att studera.

Just nu läser jag min fjärde termin på kandidatprogrammet i biologi och älskar det. På universitetet är jag också väldigt aktiv inom mitt studieråd och kår, där jag är med i sexmästeriet och sportkommittén. För min femte termin har jag valt att göra utbytesstudier i Tromsö, Norge.

På min fritid gillar jag att hänga med mina vänner, ta en fika och utforska vad Lund har att erbjuda. Under tiden jag har bott här har denna mysiga stad aldrig gjort mig besviken. Med mina inlägg tänker jag visa hur man kan jonglera studentlivet med studierna. Följ gärna mina inlägg för att se hur vardagen ser ut för en aktiv biologistudent vid Lunds universitet.

Vi hörs!

Läs alla Ioannis inlägg

 


Alva 21 år från Kungälv, läser kandidatprogrammet i modevetenskaper

 
student Alva

Hejsan!

Mitt namn är Alva, jag är 21 år gammal och kommer från Kungälv. Jag flyttade till Lund för att börja på min drömutbildning ett år efter studenten och har sedan dess älskat denna studentstad. Jag går modevetenskapliga kandidatprogrammet och är på min fjärde termin. Programmet är i  Helsingborg men jag är bosatt i Lund så pendling är en stor del av min vardag. Utanför studierna jobbar jag för universitetet som ambassadör och är aktiv i det modevetenskapliga studierådet där jag sitter som vice ordförande. Jag har också varit aktiv på nation som förman. 

Nästa termin ska jag på utbyte till Storbritannien så jag ser fram emot att skriva om den processen och hur man på bästa sätt balanserar studier med nöje och jobb. Jag vill också berätta mer om min utbildning och insikter jag fått under de snart två åren jag studerat modevetenskap. Och såklart vill jag tipsa om allt studentlivet har att ge! 🙂 

Läs alla Alvas inlägg


Smilla 22 år från Tingsryd, läser masterprogram i litteratur-kultur-medier

studenten Smilla

Hej!
Jag heter Smilla, är 22 år och studerar i skrivande stund masterprogrammet i litteratur-kultur-medier här vid Lunds universitetet, vilket jag trivs otroligt bra med. Jag flyttade till Lund direkt efter gymnasiet från ett litet samhälle i Småland. Till att börja med läste jag historia men gick snabbt över till litteraturstudier. Något jag tyckte var fördelaktigt var hur lätt det var för mig att sätta ihop en egen examen med fristående kurser på humanistiska fakulteten!

När jag inte pluggar jobbar jag ibland för universitetet som studentambassadör och skriver för studenttidningen Lundagård. På fritiden tycker jag om att umgås med vänner, spela tv-spel, skriva och läsa! Jag och ett par vänner brukar laga middag ihop någon dag i veckan och kolla på serier.

Jag hoppas ni ser fram emot att få en inblick i hur det är att plugga vid Lunds universitetet!

Läs alla Smillas inlägg


Rebecca 25 år från Skillinge, läser juristprogrammet

student Rebecca

Hejsan allihopa! 

Jag heter Rebecca och är 25 år gammal. Jag kommer från mysiga Österlen, Skåne. Min resa i Lund började redan på gymnasiet där jag snabbt bestämde mig för att Lund var den ultimata studentstaden att läsa vidare i! Direkt efter gymnasiet började jag på ämneslärarprogrammet och jag avlade en examen som gymnasielärare i svenska och engelska 2023. När jag fick höra att det fanns en alternativ väg att komma in på juristprogrammet i Lund i form av kursen UJIK var jag tvungen att ge det en chans. Det resulterade i att jag i skrivande stund går min första termin på juristprogrammet och trivs redan fantastiskt bra! 

Utöver studierna har jag varit aktiv i olika studentikosa sammanhang som jag tänker ger en inblick i hur Lundalivet som student ser ut. Mina inlägg kommer att handla om hur man bäst tar tillvara på studentlivet i Lund, guldkornen i form av studieplatser, vikten av ett gott mående för att klara av plugget och allt därtill!

Jag hoppas ni vill hänga med!

Läs alla Rebeccas inlägg


Malin 25 år från Södra Sandby, läser kandidatprogrammet i geologi

Malin student

Hej! Jag heter Malin, är 25 år och kommer från en by utanför Lund. Jag läser just nu min sista termin på kandidatprogrammet i geologi. Till hösten ska jag påbörja min master inom geologi med en utbytestermin i Edinburgh. Det ska bli så spännande!

Geologi är ett fantastiskt ämne! Som geolog studerar man allt ifrån jordens långa historia, plattektonik, vulkanism och olika naturfenomen, till livets utveckling, istidscykler, kusterosion och klimatförändringar. För den som tycker om naturvetenskap är geologi det perfekta ämnet som kombinerar fysik, kemi och biologi i ett. En av de bästa grejerna med att läsa geologi är alla exkursioner och fältarbeten man får åka ut på! Det kommer jag berätta mer om här på bloggen.

Det var faktiskt ingen självklarhet att jag skulle bli geolog när jag började på universitetet. Jag har varit Lundastudent sedan höstterminen 2017 och har bland annat tagit en kandidat i litteraturvetenskap med specialisering inom barn- och ungdomslitteratur och läst ett naturvetenskapligt basår på LTH. När jag började plugga hade jag ingen aning om att jag skulle hitta till geologiutbildningen flera år senare. Nu är jag snart klar med min kandidat i geologi och trivs superbra med mitt yrkesval! Den raka vägen behöver inte vara den bästa.

Häng med om du vill läsa mer om att plugga geologi och hur det är att vara Lundastudent!

Läs alla Malins inlägg


Ester 25 år från Malmö, läser juristprogrammet

student Ester

Halloj, Ester heter jag!

Jag är en 25-årig tjej från Malmö som pendlar den långa vägen till Lund för studierna. Just nu läser jag sjätte terminen på juristprogrammet med målet att i framtiden jobba inom rättsväsendet. Det har varit en spännande väg hit och jag är supertaggad på vad framtiden har att erbjuda!

Lund för mig är lite som mitt andra hem och jag har många underbara minnen från att vara här på studiebesök när jag gick i grundskolan. Därför var det ett självklart val att jag skulle fortsätta läsa i Lund när det väl blev dags.

När jag inte pluggar så är mina största fritidsintressen musik, bilar, dans och hästar. Jag är även engagerad i studentlivet genom arbete på nation och i Juridiska Föreningens alldeles egna kårspex!

Mina inlägg kommer att handla om allt som hör studierna och livet till, och jag hoppas såklart kunna intressera er lite extra för juridiken. Undrar ni något så är det bara att fråga.

Häng med!

Läs alla Esters inlägg


 

 

 

 

 

 

 

 

 


3 comments

 1. Elin Melkersson

  Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 2. Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

  […] Vi som skriver […]

 3. Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *