Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Kontakta oss gärna!


Filiph, 23 år från Helsingborg, läser:
Ekonomie kandidat- fristående kurser

Hej alla läsare,
Mitt namn är Filiph och är 23 år gammal. Jag är inne på min sjätte termin där jag läser ekonomie kandidat genom fristående kurser. Att ha möjligheten att läsa ihop en kandidatexamen via kurser gav mig möjligheten att kombinera studerande med annat kul. Jag började studera direkt efter studenten men ville även hinna med att jobba i Sälen innan jag blev allt för vuxen. Efter två terminer tog jag en paus i plugget och stack upp för två fantastiska säsonger. För pengarna jag fick ihop åkte jag sedan utomlands på sommarhalvåret. Det går alltså att kombinera äventyr med studier tack vare skolans alla vägar till en examen. Superbra!

Jag kommer förutom alla kompisbesök i Sälen försöka dela med mig av allt var Lund har att erbjuda, från studentlivet till hur det är att pendla från Helsingborg.

Hoppas ni gillar mina inlägg.
/Filiph

Läs Filiphs alla inlägg


Malin, 23 år från Stockholm, läser:
Medie- och kommunikationsvetenskap

Hej! Mitt namn är Malin och jag är 23 år gammal. Hösten 2016 packade jag mina väskor och flyttade ner till Lund, vilket jag inte ångrar en sekund! Jag kombinerar fristående kurser till en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och gör i skrivande stund min praktik på sektionen Externa relationer på Lunds universitet. I min kandidatexamen kommer även två terminer statsvetenskap att ingå.

Utöver att vara student och praktikant så är jag kommunikatör för Rädda Barnen Lunds lokalförening och har tidigare varit engagerad i olika studentföreningar. Något av det bästa med Lund och studentlivet här är att det finns något för alla och att man får möjlighet att utvecklas som person samtidigt som man har väldigt roligt under tiden!

I mina inlägg kommer ni att få en inblick i min vardag och jag kommer att dela med mig av alltifrån vad jag gör på min praktik till mina bästa studieplatser. Om ni har några frågor så får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet!

/Malin

Läs Malins alla inlägg


Isabella, 21 år från Växjö, läser:
Läkarprogrammet

Hallå, Isabella här!

Jag är 21 år och kommer från metropolen Växjö, i Småland. Jag flyttade från min älskade hemstad direkt efter gymnasiet för att påbörja mitt äventyr som läkarstudent i Lund, som jag snabbt förälskade mig i. I skrivande stund läser jag termin sex av elva på Läkarprogrammet och trivs fantastiskt bra. Helt ärligt hade jag kunnat tänka mig att leva kvar i den här bubblan för evigt, det tycker jag ändå tyder på att både Lund och Läkarprogrammet får ganska höga betyg från mitt håll 🙂

Som student i Lund har man fantastiska möjligheter till att kombinera skola med utlandsresor, detta tyckte jag var en supernajs fördel med Lund. Jag har redan hunnit vara iväg på ett äventyr långt utanför Sveriges gränser, då jag bestämde mig för att skriva mitt kandidatarbete på Nya Zeeland.

Häng på för att höra mer om livet som student i Lund och allt därtill.

Läs Isabellas alla inlägg


Angelica, 20 år från Stockholm, läser:
Socionomprogrammet

Hej allihopa!
Mitt namn är Angelica och jag är 20 år gammal. Jag är just nu inne på min fjärde termin på socionomprogrammet här i Lund och har alltså tre terminer kvar efter denna. På socionomprogrammet lär vi oss, i stora drag, hur vi ska hjälpa människor som inte lever under de mest stabila situationerna just nu. Detta är en perfekt linje för mig eftersom jag verkligen brinner för att hjälpa människor!

Jag flyttade hit till Lund precis efter att jag tog studenten eftersom jag alltid älskat att plugga och inte kände att jag behövde någon paus. Jag kan intyga att även nu 1.5 år senare var detta rätt beslut att ta, studieglädjen har inte försvunnit (ännu 😉).

Här på bloggen kommer jag dela med mig om hur det är att studera i Lund, både allmänt men också som socionom. Det kommer även följa med några recept på billiga studentmåltider och diverse annat också!

Allt gott /Angelica

Läs Angelicas alla inlägg


Adin, 22 år från Trelleborg, läser:
Systemvetenskapligt kandidatprogram

Tjena allesammans!

Mitt namn är Adin och jag är 22 vårar gammal. Jag är ursprungligen från den lilla hålan Trelleborg, och flyttade till Lund för att hamna någon meter närmare skolan. Just nu läser jag min sista termin på det Systemvetenskapliga kandidatprogrammet och trivs hur bra som helst, så pass bra att jag sökt master till nästa år inom mitt ämne också.

På min fritid arbetar jag en del för skolan, fotograferar, spelar tv-spel, läser böcker och bokar in filmkvällar med alla tänkbara polare. Anledningen till varför jag valt att läsa mitt program är just för att jag fascineras av teknologi i samspel med människan, och ser mig arbeta med något liknade senare.

Mina inlägg kommer främst handla om mitt liv som student, mina intressen, jobbresor och studenthälsa. Förhoppningsvis lyckas jag öppna upp era ögon för teknik också.  Kika gärna in på mina inlägg och ställ frågor.

Vi hörs! / Adin

Läs Adins alla inlägg

 


Natassjha, 24 år från Helsingborg, läser:
Underrättelseanalys

Jag heter Natassjha och har studerat i Lund sedan jag tog studenten 2013. De första terminerna så testade jag på lite olika kurser på deltid, för att få en känsla för hur det är att studera samtidigt som jag kunde jobba (rekommenderas starkt!). Året efter så började jag ett kandidatprogram i utvecklingsstudier, och efter att tagit min kandidatexamen så läser jag nu underrättelseanalys och asienstudier.

För lite mer än tre år sedan så flyttade jag hemifrån till en studentlägenhet som jag fick via AF Bostäder, och har nu blivit helt såld på den här mysiga staden. Jag älskar att kunna gå överallt, att alla vänner och kursare finns nära, och den stora gemenskap som finns som student i Lund!

Bara fråga på om ni undrar över något eller har funderingar över Lund och studentlivet!

/Natassjha

Läs Natassjhas alla inlägg

 


Cecilia, 22 år från Göteborg, läser:
Kandidatprogram i naturgeografi och ekosystemvetenskap

Hej där!

Jag heter Cecilia och är 22 år. Jag är uppvuxen vid havet ca 2 mil söder om Göteborg men har de senaste åren bott lite över allt i världen. När jag hade tagit studenten så tog jag två år och reste runt, volontärarbetade och jobbade utomlands. Efter en del velande kom jag till slut fram till att jag vill läsa precis det jag läser just nu, nämligen kandidatprogrammet i naturgeografi och ekosystemvetenskap, på Lunds universitet. Jag är just nu inne på min fjärde termin och till hösten väntar utbytesstudier i Nya Zeeland.

Jag älskar och fascineras av naturen, havet och vårt klimat och drömmer om att ha hela världen som arbetsmarknad. Naturgeografi i Lund är därför verkligen helrätt för mig. Utbildningen hålls helt på engelska och är internationell, dvs. man läser svenska och internationella studenter blandat och vi har flera längre field-trips som ingår i våra kurser. Jag är så himla glad att jag hittade utbildningen en dag när jag satt och slö-bläddrade i Lunds universitets utbildningskatalog (kan rekommenderas).

Vid sidan av studierna ägnar jag mig åt bland annat matlagning, träning, reseplanerande, promenader och häng med vänner! Ingen vecka är den andra lik, här händer alltid kul grejer. Jag är även ordförande i en studentförening jag startat själv. I Lund finns möjligheter för allt och alla, oavsett vad du har för intressen.

Här på bloggen kommer jag dela med mig av små bitar ur min vardag och allt vad den innebär! Häng på!

Läs Cecilias alla inlägg

 


Lina, 20 år från Kivik, läser:
Filosofins historia

Hej, mitt namn är Lina, jag är 20 år gammal och kommer ursprungligen från en liten ort i sydöstra Skåne som heter Kivik.

Efter studenten kände jag mig fortfarande studiemotiverad men osäker på om jag ville börja läsa ett program direkt. För att därför få testa på livet som student i Lund började jag att läsa fristående kurser, vilket visade sig passa mig bra. Nu är jag inne på min fjärde termin och har hittills hunnit med tre kurser i retorik och läser för närvarande två fristående kurser parallellt, en i filosofins historia samt en som heter “Efter Metoo- kamp för erkännande i historia och nutid”.

Utöver studierna engagerar jag mig också i studentlivet, dels via studentradion och dels genom ett nationsspex, och den tid som blir över spenderar jag gärna genom att promenera runt i staden, laga mat eller att umgås med mina vänner. Här på bloggen kommer jag att dela med mig av tankar, tips och erfarenheter som jag samlat på mig under min tid i Lund. Har ni några funderingar är ni mer än välkomna att lämna en kommentar!

Allt gott! /Lina

Läs Linas alla inlägg

 

KOMMENTARER

 1. april 12, 2018 | 9:56 f m | Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

 2. Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 3. Pingback: Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt