Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Ställ gärna frågor i blogginläggen. 


Ismar, 24 år från Malmö, läser:
Master i Rättssociologi

bild på kille

Hej allihopa!
Mitt namn är Ismar, 24 år gammal och bor/kommer från Malmö! Jag har en kandidat i mänskliga rättigheter från Lunds universitet och läser för tillfället en master i rättssociologi! Det som jag älskar mest med Lunds universitet är att folk är så himla motiverade för det som de läser. Om man verkligen brinner för det som man sysslar med så kommer man ju verkligen prestera och ge sitt bästa, och det är något som jag känner präglar det här universitetet. 

För övrigt så jobbar jag som frilansillustratör och har jobbat med olika projekt, både för privatpersoner men också för företag och liknande.

På bloggen kommer jag att skriva om vad man kan förvänta sig som student och de frågor som man har innan studentlivet, samt lite tips och tricks som kan vara användbara när man är student!

Hoppas att ni kommer att tycka om det och det kan vara till nytta för er. Om ni får några frågor, tveka inte för att ställa dem – alla frågor är bra frågor!

Ha det fint/
Ismar

Läs Ismars alla inlägg


Fridmer, 27 år från Eslöv, läser:
Systemvetenskap

Kille utanför UBHola allihopa!
Mitt namn är Fridmer och kommer från natursköna Eslöv. Pluggar fjärde terminen systemvetenskap men har en bakgrund inom Ekonomie kandidat. Efter gymnasiet var det svårt att veta vad jag skulle göra av mitt liv, det fanns så många möjligheter. Många av er har säkert redan processat spaltmeter med utbildnings- eller kursalternativ. Många av er är kanske fortfarande inte säkra på vad ni ska välja. Kunskapen man kan få av broschyrer är klart begränsad – därför ska jag försöka ge er en bild av hur det är att studera vid Lunds universitet, och allt vad det innebär!

Häng på! /Fridmer

Läs Fridmers alla inlägg


Emily, 25 år från Malmö, läser:
Master i Strategisk kommunikation

Emily

Hej på er!
Jag heter Emily, är 25 år gammal och kommer från Malmö. Jag läser just nu min sista termin på en master i strategisk kommunikation på Campus Helsingborg, och har innan det också tagit en kandidat i ekonomi med inriktning marknadsföring (fristående) på Ekonomihögskolan i Lund. 

Jag valde Lunds universitet bland annat för att jag hade hört mycket gott från äldre studenter och eftersom jag var sugen på en riktig studentstad, vilket Lund verkligen är! Några av de bästa sakerna jag varit med om under mina 5 (!) år i Lund har varit just på grund av att det är en studentstad, till exempel Lundakarnevalen och baler som jag gått på! 

I mina inlägg kommer ni få följa med på hur det är att både plugga i Lund, pendla till Helsingborg och att bolla jobb och studier och allt annat kul man kan hitta på som student i Lund. Dessutom kommer jag berätta det som jag hade velat veta när jag funderade över vad och var jag skulle plugga!

Vi hörs!
/Emily

Läs Emilys alla inlägg

 


Märtha, 22 år från Norrköping, läser:

Kandidatprogrammet i Strategisk kommunikation

Märtha

Nämen hallå där!

Mitt namn är Märtha, jag är 22 år gammal och kommer från industripärlan Norrköping. Den här våren spenderar jag en efterlängtad utbytestermin på National University of Singapore som en del av mitt Kandidatprogram i Strategisk kommunikation!

Jag vet hur både roligt och frustrerande det kan kännas att navigera i universitetsdjungeln. I mina inlägg ställer jag dig därför de frågor som har hjälpt mig och andra studenter att hitta rätt. Den här terminen fokuserar jag däremot mest på att ge glimtar av hur studier utomlands kan se ut – hur kul!? Ta del av studierelaterade tips och följ med på äventyr i vardagen i Asien för att se en verklighet som du också skulle kunna leva i som Lundastudent!

 /Märtha

Läs Märthas alla inlägg


Alva, 25 år från Norrköping, läser:

Juristprogrammet

Alva

 

Hej! Jag heter Alva och ni känner kanske igen mig från våra sociala medier. Sedan… NU… är jag dock ny bloggare här!

Jag är 25 år gammal och kommer från Norrköping, men har sedan hösten 2017 bott i Lund för att plugga till jurist. Med 4 år och en uppehållstermin i bagaget är jag nu på min sista termin på juristprogrammet. Till sommaren är jag alltså färdig jurist – På riktigt! Men fram tills dess kommer ni alltså kunna följa med mig genom min sista termin i Lund. Jag är superpeppad på vad den här våren har att erbjuda, hoppas ni är det också!

Kram från ”nästan-jurist-Alva”

Läs Alvas alla inlägg


Elsa, 25 år från Malmö, läser:

Master i historiska studier

Elsa studentHej!
Jag heter Elsa och är i skrivande stund inne på mitt femte år i Lund! Jag är 25 år gammal och kommer från grannstaden Malmö. Två år efter studenten kom jag till Lund och 2020 tog jag min kandidatexamen i historia. Nu läser jag andra terminen på masterprogrammet i historiska studier, vilket betyder att jag har ett år kvar till nästa examen. Utöver mina studier i historia har jag studerat litteraturvetenskap, tyska och judaistik. Jag är ny på bloggen för i år och kommer erbjuda små inblickar i min vardag, tankar om mina studier och filosofera över allt annat kul man kan hitta på i en fantastisk studentstad som Lund!

/Elsa

Läs Elsas alla inlägg


Alexander, 24 år från Malmö, läser:

Läkarprogrammet

Alexander studentHej, jag heter Alexander och är 24 år gammal!

Jag har läst på läkarprogrammet typ en sjättedel av mitt liv, vilket känns otroligt länge när jag skriver det så här, men egentligen innebär det att jag går termin 8. Jag är långt ifrån en expert när det kommer till studentlivet[1] , men trots det tror jag ändå att jag kan komma med lite roliga tips och tricks för att navigera sig bättre i Lund och allt däromkring! Jag ska göra mitt bästa för att vara så ärlig som det bara går så att ni får både det bra och det dåliga med studentlivet. Jag är en öppen bok eller en “öppen blogg” i detta fall.

Det blir kul ska ni se! Följ med!

Alexander

[1] Om man anser att 10000h gör en till en expert, så är jag ca 4400 studietimmar därifrån. Snart är jag studievärldens Magnus Carlsen!

 

Läs Alexanders alla inlägg


Carolina, 23 år från Götene, läser:

Kandidatprogram i Economy and Society

Carolina studentHej!
Jag heter Carolina, är 23 år och kommer ifrån den lilla orten Götene i Skaraborg! Jag läser en kandidat i Economy and Society, ett av de internationella programmen som erbjuds vid Ekonomihögskolan här i Lund. Är just nu halvvägs igenom min kandidat, läser för tillfället våra kurser ur olika “paket” man kan välja inom programmet och till hösten vankas det en utbytestermin i Prag! Vid sidan av studierna så jobbar jag 50% och går på diverse olika studentarrangemang. 

I mina inlägg kommer ni att få följa hur det är att bolla plugg, socialt liv och jobb samt se allt det som gör att jag trivs så bra vid Lunds universitet! Tänker att jag ska försöka hjälpa er navigera i det som jag tyckte var förvirrande när jag kikade på universitet, samt låta er följa med på hur det kan se ut som student här i Lund!

Vi syns!
/ Carolina

Läs Carolinas alla inlägg


Ebba, 21 år från Stockholm, läser:

Juristprogrammet

Ebba studentHej! Jag heter Ebba, är 21 år gammal och kommer från en förort till Stockholm. Nu är jag inne på min fjärde termin på juristprogrammet och läser även en nybörjarkurs i franska vid sidan om. 

Jag valde Lunds universitet eftersom jag ville flytta en bra bit hemifrån, komma till en rolig studentstad och få en kvalitativ utbildning! Är riktigt nöjd med mitt val!

Här på bloggen tänkte jag visa hur livet kan se ut för en Lundastudent och dela med mig av tankar och tips jag lärt mig längs vägen under min studietid!

/Ebba

Läs alla Ebbas inlägg

 

3 comments

 1. Elin Melkersson

  Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 2. Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

  […] Vi som skriver […]

 3. Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.