Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Ställ gärna frågor i blogginläggen. 


 


Alexander, 24 år från Malmö, läser:

Läkarprogrammet

Alexander studentHej, jag heter Alexander och är 24 år gammal!

Jag har läst på läkarprogrammet typ en sjättedel ( ganska exakt 4/25 delar, men vem räknar) av mitt liv, vilket känns otroligt länge när jag skriver det så här, men egentligen innebär det att jag går termin 9. Jag är långt ifrån en expert när det kommer till studentlivet[1] , men trots det tror jag ändå att jag kan komma med lite roliga tips och tricks för att navigera sig bättre i Lund och allt däromkring! Jag ska göra mitt bästa för att vara så ärlig som det bara går så att ni får både det bra och det dåliga med studentlivet. Jag är en öppen bok eller en “öppen blogg” i detta fall.

Det blir kul ska ni se! Följ med!
/Alexander

[1] Om man anser att 10000h gör en till en expert, så är jag ca 4400 studietimmar därifrån. Snart är jag studievärldens Magnus Carlsen!

 

Läs Alexanders alla inlägg


Fanny, 23 år från Bjärnum, läser:

Fristående kurs i Rumänska

Hej!
Jag heter Fanny, är 23 år och kommer från Bjärnum i norra Skåne. Jag bygger ihop min egen kandidat i historia genom att läsa fristående kurser. Just nu läser jag grundkursen i rumänska. Vid sidan om plugget har jag några extrajobb kopplade till universitet, och sitter i styrelsen för en av Lunds många studentföreningar.

I mina inlägg på bloggen hoppas jag kunna ge er en inblick i hur det är att läsa fristående kurser, och hur man kan tackla de osäkerheter som det valet kan innebära. Jag vill också berätta om hur studentlivet kan se ut med diverse engagemang och jobb, och hur man hittar tid till allt roligt (Lund har ju en hel del att erbjuda).

Allt gott! / Fanny

Läs Fannys alla inlägg


Sara, 23 år från Stockholm, läser:

Socionomprogrammet

Sara student

Hej! Mitt namn är Sara, jag är 23 år gammal och kommer från Stockholm. Jag är just nu inne på termin fem på socionomprogrammet. Här på bloggen kommer jag skriva om allt från mina bästa Lundatips till svar på vanliga frågor och funderingar gällande studier och utbildningsval. Eftersom jag denna termin har VFU (verksamhetsförlagd utbildning) så ska jag skriva så mycket jag kan om det också. 

Ställ alla frågor ni har så hörs vi snart igen i ett blogginlägg nära dig 😉 

/Sara

 

Läs Saras alla inlägg

 


Anthony, 22 år från Helsingborg läser:

Civilingenjör i Lantmäteri

Anthony student

Hej allihopa!

Anthony heter jag och jag läser till civilingenjör i Lantmäteri. Just nu är jag inne på min master inom fastighetsekonomi. Jag kommer från Helsingborg där Lunds universitet även har en del av sitt campus. Jag är väldigt engagerad inom Lunds fantastiska studentliv och mer specifikt Helsingkrona nation. Lund är en stor studentstad där det finns många ambitiösa studenter som har stora drömmar och mål som inspirerar mig till att utvecklas som person. Lund och universitetet har förgyllt mitt liv och jag är så tacksam över alla härliga människor jag har fått träffa och alla vackra minnen jag har fått hittills.

Häng med vetja!

/Anthony

Läs Anthonys alla inlägg

 


Axel, 21 år från Kungälv, läser:
Kandidatprogram i International Business

Axel student

Hej! Jag heter Axel och kommer från Kungälv norr om Göteborg och är sedan 1.5 år tillbaka Lundabo. Jag läser International Business på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och är nu på min fjärde termin.

Jag stormtrivs i Lund och delar gärna med mig av min vardag för att inspirera fler att våga flytta till Lund, det kommer ni inte att ångra! Livet man kan skaffa sig här nere som student är magiskt och går att anpassa efter precis det man än är intresserad av. Möjligheterna är oändliga och alla får chansen att forma studentlivet till precis det man vill. Vi hörs i mina inlägg under våren!

/Axel

Läs Axels alla inlägg

 


Ebba, 21 år från Stockholm, läser:

Juristprogrammet

Ebba student

Hej!
Jag heter Ebba, är 21 år gammal och kommer från Stockholm. Jag är nu inne på min femte termin på juristprogrammet. 

Jag valde Lunds universitet eftersom jag ville flytta en bra bit hemifrån, komma till en riktig studentstad och få en kvalitativ utbildning! Är riktigt nöjd med mitt val! Här på bloggen tänkte jag visa hur livet kan se ut för en Lundastudent och dela med mig av mina tankar om Lund samt tips jag lärt mig längs vägen under min studietid!

/Ebba

Läs Ebbas alla inlägg


Lovisa, 26 år från Malmö, läser:

Masterprogram i Naturgeografi och ekosystemvetenskap

Lovisa student

Hejsan framtida studenter! 
Mitt namn är Lovisa, jag är 26 somrar gammal och är inne på min andra termin på mastersprogrammet i Naturgeografi och ekosystemvetenskap. Min kandidat tog jag också vid Lunds universitet och har alltså varit här sedan 2019. Jag hoppas kunna ge er en rimlig bild av hur det kan se ut i min vardag, med både bra och mindre bra delar. 

Då jag absolut älskar universitetet och har svårt för att “inte ha något för mig”, har jag en tendens att utöver heltidsstudier ta en hel del extra kurser, involvera mig i diverse studentrelaterade aktiviteter eller fokusera på någon av mina många fritidsintressen (jag lär skriva om dem i mina inlägg). 

Ha en fin dag! 
//Lovisa

Läs Lovisas alla inlägg


 

3 comments

 1. Elin Melkersson

  Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 2. Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

  […] Vi som skriver […]

 3. Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *