Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Ställ gärna frågor i blogginläggen. 


Filiph, 24 år från Helsingborg, läser:
Masterprogrammet Accounting & Finance


Hej alla läsare! Mitt namn är Filiph och är 24 år gammal. Jag är inne på min första termin på masterprogrammet Accounting & Finance. Jag har tidigare terminer läst en kandidat i ekonomi med inriktning företagsekonomi. Jag började studera direkt efter studenten men ville även hinna med att jobba i Sälen innan jag blev allt för vuxen. Efter två terminer tog jag en paus i plugget och stack upp för två fantastiska säsonger. För pengarna jag fick ihop åkte jag sedan utomlands på sommarhalvåret. Det går alltså superbra att kombinera äventyr med studier.

Jag kommer förutom alla kompisbesök i Sälen försöka dela med mig av allt var Lund har att erbjuda, från studentlivet till hur det är att bo i korridor. Hoppas ni gillar mina inlägg.

/Filiph

Läs Filiphs alla inlägg


Isabella, 23 år från Växjö, läser:
Läkarprogrammet

Hallå, Isabella här!

Jag är född -97 och kommer från metropolen Växjö, i Småland. Jag flyttade från min älskade hemstad direkt efter gymnasiet för att påbörja mitt äventyr som läkarstudent i Lund, som jag snabbt förälskade mig i. I skrivande stund läser jag termin nio av elva på Läkarprogrammet och trivs fantastiskt bra. Helt ärligt hade jag kunnat tänka mig att leva kvar i den här bubblan för evigt, det tycker jag tyder på att både Lund och Läkarprogrammet får höga betyg.

Som student i Lund har man fantastiska möjligheter till att kombinera skola med utlandsresor, detta tyckte jag var en stor fördel med Lund. Jag har redan hunnit vara iväg på ett äventyr långt utanför Sveriges gränser, då jag bestämde mig för att skriva mitt kandidatarbete på Nya Zeeland.

Här på bloggen får du höra mer om livet som student i Lund och allt därtill.

Läs Isabellas alla inlägg


Angelica, 21 år från Stockholm, läser:
Socionomprogrammet

Hej allihopa!

Mitt namn är Angelica och jag är 21 år gammal. Jag är just nu inne på min sjätte termin på socionomprogrammet här i Lund och har alltså bara 1 termin kvar efter denna. På socionomprogrammet lär vi oss, i stora drag, hur vi ska hjälpa människor som inte lever under de mest stabila situationerna just nu. Detta är en perfekt linje för mig eftersom jag verkligen brinner för att hjälpa människor!

Jag flyttade hit till Lund precis efter att jag tog studenten eftersom jag alltid älskat att plugga och inte kände att jag behövde någon paus. Jag kan intyga att även nu 3 år senare var detta rätt beslut att ta, studieglädjen har inte försvunnit utan snarare växt ännu mer!

Här på bloggen kommer jag dela med mig om hur det är att studera i Lund, både allmänt men också som socionom. Jag kommer även skriva om saker som jag själv hade velat läsa om när jag funderade på att välja Lunds universitet!

Allt gott /Angelica

Läs Angelicas alla inlägg


Ismar, 23 år från Malmö, läser:
Master i Rättssociologi

bild på kille

Hej allihopa!
Mitt namn är Ismar, 23 år gammal och bor/kommer från Malmö! Jag har en kandidat i mänskliga rättigheter från Lunds universitet och läser för tillfället en master i rättssociologi! Det som jag älskar mest med Lunds universitet är att folk är så himla motiverade för det som de läser. Om man verkligen brinner för det som man sysslar med så kommer man ju verkligen prestera och ge sitt bästa, och det är något som jag känner präglar det här universitetet. 

För övrigt så jobbar jag som frilansillustratör och har jobbat med olika projekt, både för privatpersoner men också för företag och liknande.

På bloggen kommer jag att skriva om vad man kan förvänta sig som student och de frågor som man har innan studentlivet, samt lite tips och tricks som kan vara användbara när man är student!

Hoppas att ni kommer att tycka om det och det kan vara till nytta för er. Om ni får några frågor, tveka inte för att ställa dem – alla frågor är bra frågor!

Ha det fint/
Ismar

Läs Ismars alla inlägg

 


Minela, 24 år från Göteborg, läser:

Master i Personal- och arbetslivsfrågor

Tjej

Hej! Jag heter Minela och är 25 år gammal. Jag kommer från Göteborgsområdet och har nu bott i Lund i drygt två år. Ett beslut som jag definitivt inte ångrar.  I somras tog jag min masterexamen i personal- och arbetslivsfrågor. Jag valde däremot att fortsätta läsa affärsjuridik, vilket är det jag gör just nu. 

Här på bloggen kommer jag skriva om bland annat studierna, studentlivet och även ge tips och tricks på hur man hittar sin studieteknik. Jag kommer även dela med mig av mina intressen och annat gott. 

Tveka inte att höra av er ifall några frågor skulle uppstå. 

// Minela 

Läs Minelas alla inlägg


 

3 comments

 1. Elin Melkersson

  Hej!

  Tack för en superbra blogg!

  Jag ska börja plugga systemvetenskap till hösten på lunds universitet och undrar därför om ni kan tipsa om datorer som passar till programmet?

 2. Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

  […] Vi som skriver […]

 3. Lunds universitet

  Hej och tack så mycket!
  Se tidigare svar från Emilia:

  “Vi rekommenderar ingen speciell dator, men mac kan vara lite svårt att programmera med. En dator med större minne är bra och med stark processor, då man kommer ladda ner en del program.
  Tack för frågan!
  Vänliga hälsningar,
  Emilia, student”

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *