Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Exkursioner som geologistudent

Jag läser nu min fjärde termin på kandidatprogrammet i geologi. Under utbildningen lär man sig allt möjligt om hur Jordens olika system fungerar och varför planetens långa historia ser ut som den gör. Fältarbeten och exkursioner är en av de bästa delarna av geologiutbildningen. Det är roligt, spännande och otroligt givande! Vi lär oss läsa av landskap och deras historia och framtid med geologisk kunskap. Ibland är det praktiska moment också, som att samla in sedimentprover, bedöma olika jordarter, kartera geologin i områden eller mäta veckstrukturer i berggrund.

 

Vi är ofta ute i skog och mark för att lära oss att tolka landskap med geologisk kunskap. Jag har tappat räkningen på hur många exkursioner jag har varit ute på, men redan de tre första terminerna är det runt trettio fältdagar totalt!

Fältarbete i stenbrott, oktober 2022. Kontakt mellan bergarterna sandsten och diabas.

Vid två tillfällen har det varit längre exkursioner under geologiutbildningen hittills. Som avslutning i ettan spenderade vi fem dagar i Göteborg med att kartlägga berggrunden runt Delsjön. I höstas var vi ute på en veckas exkursion med kursen om regionalgeologi. Vi for runt i Småland, Västergötland, Bohuslän och Halland och tittade på geologiska formationer. Det var fantastiska äventyr med mina fina kursare och eminenta lärare. Verkligen minnen för livet!

Redan nästa vecka bär det av på ett nytt fältarbete! Då ska jag ut i fält för att prova på geofysiska undersökningsmetoder med min kurs. Jag håller tummarna för fint väder, men gör mig redo med eventuellt regnställ!

 

Hoppas att ni har en fin dag och äter (minst!) en god semla såhär på fettisdagen!

/Malin, geologistudent

februari 13, 2024

Inlägget postades i

Studier

2 comments

  1. Kristina Torstensson

    Trevligt att läsa vad du studera till.
    Du är en otrolig tjej som klara många olika uppdrag.

  2. malinp

    Tack så mycket, Kristina! Kul att du läser bloggen 🙂 /Malin

Kommentarsfältet är stängt.