Frågor och svar!

Hej vänner!

Nu har våra mässor satt igång och förra veckan var vi i Göteborg! Det var fantastiskt trevligt att träffa er allihopa och få prata med er.
Om ni inte kunde komma till Göteborg finns det fler chanser- som när vi kommer till Malmö nu på torsdag 26/11 och Stockholm veckan/helgen därpå!
Efter att ha varit i Göteborg har jag tänkt ta upp lite frågor och svar här på bloggen i mitt inlägg, då jag märker att det är en del frågor som ofta dyker upp och andra mer sällan!

Här nedan kommer ett axplock av de mest ställda frågorna (från bl.a. Göteborg) och tycker ni att jag missar något så kan ni ju bara fråga genom att kommentera!

lund

Med sitt stora utbud har Lund något för alla!

Fråga 1: Varför ska jag välja Lund?
Svar: Lund är ett Universitet med en stad och inte en stad med ett universitet- Lund är en speciell stad med andra ord! Här får du en utbildning av väldigt hög nivå (70:e bästa skolan i världen i Topp-100 rankningen) samtidigt som du får så mycket mervärde vid sidan om, allt vad gäller studentliv. Lund erbjuder ett fantastisk studentliv som inte går att hitta på annat håll, där alla era intressen finns! Det spelar ingen roll om du vill spela innebandy på en enhjuling, tycker om sjunga och dansa eller är en sportfantast. Här finns allt, både för nu och för din framtid!
Vill du veta mer? Läs här där en gymnasielev berättar om hennes val!

Fråga 2: Det här med boende?
Svar: Som vi nämner om och om igen: Det är inte svårare att skaffa bostad i Lund än någon annanstans. Det byggs nya boenden hela tiden, studenter åker på utlandstermin varje termin vilket ger rullians och vi har massor av studentbostäder både på och på andra ställen än våra nationer. Man ska ALDRIG tacka nej till en utbildning för att man tror att man inte kommer få boende.

nation

En av alla lunds nationer där man både kan bo, äta, festa, umgås och engagera sig!

Fråga 3. Hur mycket jobbigare är universitetet än gymnasiet?
Svar: Förvisso är universitetet en ny nivå av kunskap än vad gymnasiet är; Men på universitetet läser du oftast bara en kurs åt gången. Du blir inte lämnad själv med en tjock bok utan det är snarare tvärtom! Lärarna lägger ut mycket underlag, föreläsningsplaner och extra lektioner. Med andra ord är det inget att oroa sig över, speciellt inte när du nu läser det som verkligen intresserar dig.

Fråga 4. Har man tid att göra annat än att plugga?
Svar: OM man har! Det är nu som student du kan vara så flexibel som du bara kan, om man jämför med ett riktigt jobb! Visserligen har man föreläsningar och man kanske borde ha någon typ av rutin i sitt plugg för att slippa stress m.m men annars kan man gå hur banans man vill på den fronten- Ni fattar.
Jag brukar se mina dagar som arbetsdagar, till exempel 09-17 samtidigt som jag ibland, vissa dagar inte pluggar eller tar sovmorgon eller väljer att hitta på något annat. Inför en tenta pluggar jag fler timmar. Allt har sin tid så att säga.
Du hinner med andra ord träna flera gånger i veckan, umgås med dina vänner när du vill, hinna upptäcka Lunds alla mysiga fikaställen, åka till Malmö som är tio minuter bort eller kanske åka hem till din familj om du vill!

le

Varje vecka finns det olika saker man kan hitta på! Bland annat klättring för de nyfikna!

Fråga 5: Tröttnar man inte på Lund eftersom det är litet?
Svar: För det första: Lund är inte så litet som man tror, vi är runt 50 000 studenter av 100 000 invånare. Det mesta är centrerat, vilket innebär att Skola, alla olika gym, stan, nationer, uteliv, mataffärer är inom räckhåll och man kan cykla till allt! Tidsbesparande, smidigt och trevligt.
Det finns ständigt någonting att göra i Lund vare sig det är måndag, tors-

fifa

Allt från sport, till andra sociala sammanhang- som en återkommande FIFA-turnering!

dag eller lördag! Närheten till både Helsingborg, Malmö och Köpenhamn gör att man kan få omväxling när man känner att det behövs! När man pluggar här skaffar man sig faktiskt ett liv här också, fyllt av alla möjliga event, saker man gör på fritiden m.m. För att inte tala om alla fina vänner.

Fråga 6: Är det många som inte kommer från Lund som pluggar där?
Svar: JA. Jag vill påstå att det är en stark majoritet faktiskt. Det är mer vanligt för mig att höra stockholmska än skånska och bara i min klass har jag allt från göteborgare (samt dess närområden vad jag hör), stockholmare, smålänningar och inte minst norrlänningar. Nästan lite utomlandsfeeling!

Det här var lite frågor och lite svar. Har ni frågor som ni undrar över, allt från studier till bara Lund är ni mer än välkomna att ställa dessa!
Här kommer fler inlägg som ni kan läsa om Lund, studentlivet och plugg!
Lund
Varför vi är förstahandsvalet
Hålla på med sin favoritsport?
Lindas guide till bostad
VALBORG (var och en väljer hur den ska firas och det spelar ingen roll vare sig du är introvert, extrovert, gillar att festa eller väljer att göra annat) och läs här om valborg också.

Hoppas vi hörs!

Det här inlägget postades i Bostad, Grundläggande info, Mässor, Ny i Lund, Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt