Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Kontakta oss gärna!


Juristprogrammet

Hanne Nordqvist, 23 år från Malmö

Hej!

Jag heter Hanne och är 23 år. Bor i Malmö men pluggar i allas vår favoritstudentstad Lund. Efter fyra år i Lund börjar jag känna mig riktigt hemma i gamet. Jag är i botten juriststudent med bara examensarbete kvar, men till följd av trehundra sidointressen (hehe) läser jag under vårterminen en kurs i psykologi.

Här på bloggen fokuserar jag på studiepepp, tips och trix, allmänheter och roligheter – allt med ett härligt Lundafilter.

Häng med!

 

Läs Hannes alla inlägg


Statsvetenskap

Tina Sajjadi, 23 år från Stockholm

Halloj!
Å ena sidan minns jag det som det vore igår men å andra sidan känns det som hundra år sen jag som förväntansfull 19-åring, i sällskap av två resväskor, tog tåget ner till Lund för att läsa politices kandidatprogrammet. Tre år senare, när kandidaten var tagen, var jag inte redo att lämna staden så jag bestämde mig för att stanna kvar och läsa master-programmet i statsvetenskap. I höst gör jag min sista termin vilket innebär praktik, för min del på Skolinspektionens huvudkontor i Stockholm.

Eftersom ni kommer lära känna mig genom bloggen är det väl lika bra att redan nu avslöja att jag virkar, tycker det är gott med marsipanbröd och kallas PT av mina vänner. Vi kan ju låtsas som att det är för att jag extraknäcker som personlig tränare och att det inte står för Pensionärs Tina… I bloggen kommer ni få följa min vardag som praktikant.

 

Läs Tinas alla inlägg


Politicies kandidatprogram

Adam Nordkvist, 22 år från Malmö

Hej alla glada läsare! Mitt namn är Adam och jag är fullständigt ny på bloggen, spännande! Jag hade likväl som så många andra ungdomar funderingar över vad jag ville göra  efter jag tog studenten. I mitt fall var det inte glasklart vad jag skulle plugga, utan jag tog mig godan ro att fundera och utvärdera – vad tycker jag är intressant och vad vill jag jobba med i framtiden?

Jag bestämde mig, tillslut, för att läsa Politices kandidat-program och tycker det är väldigt intressant! Är just nu inne på min tredje termin och läser företagsekonomi. Jag rekom-menderar helt klart detta program till alla som är intresserade av politik och ekonomi!

Jag tycker det ska bli väldigt kul att ge er ännu ett perspektiv på en students vardag i “hur det är att studera i Lund” där det kommer skrivas om allt möjligt.

Frågor och funderingar, fråga på!

Läs Adams alla inlägg


Kandidat i handelsrätt

Kristin Einarsson, 20 år från Hunnebostrand

Hejsan alla fantastiska läsare och blivande lundastudenter! Mitt namn är Kristin Einarsson och jag är 20 år gammal. Snart har jag avverkat 4 terminer i vår fantastiska studentstad men som tur är så återstår fler. Jag läser en kandidat i Handelsrätt vilket innebär att jag studerar civilrättsliga juridiska ämnen men tillhör Ekonomihögskolan.
En sk. “paragrafekonom” helt enkelt.

12 juni 2015 var jag 18 år och sprang ut från gymnasiet med en vit mössa på huvudet – 77 dagar senare lämnade jag väst/bästkusten och rullade ner till Lund för att förverkliga mina drömmar om universitetsstudier med sikte mot juridiken. De senaste 16 åren har jag spenderat i sadeln och min stora passion i livet är ridsport. Det var också tack vare hopptävlingar i Skåne som jag hamnade i just Lund. (Men det är en annan historia som ni kan få läsa om här på bloggen).

Här kommer jag att dela med mig av mitt Lundaliv som består av hästar, nationsliv, föreningsaktiviteter, havregrynsgröt, baler, cyklande och en hel del paragrafer. Förhoppningsvis kan jag kanske inspirera just dig till att också komma hit ner för att lära dig skånska, skörda HP och uppleva det fantastiska studentliv som vi erbjuds. Det här blir KUL – Vi hörs på bloggen!

Kram Kristin

Läs Kristins alla inlägg


Kandiat i Medie- och kommunikationsvetenskap

Andrea Martincu, 22 år från Sölvesborg

Andrea Martincu heter jag, jag är 22 år och är kommunikatörs-praktikant här på Lunds universitet! Jag får alltså vara med och marknadsföra LU. Denna grymma praktikplats har jag fått tack vare den praktikkurs jag läser här på universitetet. Jag studerar alltså på universitetet samtidigt som jag praktiserar här – låter det konfyst? Förhoppningsvis kommer det klarna upp lite under tiden som ni följer mig här på bloggen. Jag har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap som jag nu kompletterar med lite praktik – kan säga att det är precis som att jag försökt lägga ett pussel på 1000 bitar och plötsligt kommer pusseltillverkaren och hjälper mig. Kan det bli bättre? Jag tror inte det.

Varför jag valde Lunds universitet? Jo hörni, jag ville att min studietid skulle bli så bra som möjligt. Jag ville kombinera utbildning med studentliv – detta i allas vår universitetsstad Lund. Jag visste att Lund erbjuder precis det jag önskar – så nu både studerar och praktiserar jag här, jag får ta del av ett riktigt studentliv och på praktiken gör jag mitt yttersta för att inspirera andra till att välja samma väg!

Vi hörs!

Läs Andreas alla inlägg

KOMMENTARER

  1. Pingback: Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt