Vi som skriver

Vi som skriver i den här bloggen är studenter vid Lunds universitet. Vill du veta mer om våra utbildningar eller om studentlivet? Kontakta oss gärna!


Systemvetenskap- design av informationssystem

Emilia Petersson, 22 år från Malmö

Efter att ha flyttat runt i Sverige och även flyttat utomlands några gånger, bestämde jag mig för att komma tillbaka till Malmö och börja plugga igen. För mig var det ett självklart val att börja plugga i Lund, dels för att det var så nära, men också för att jag hade hört så bra rykten om universitetet.

Som många andra, hade jag svårt för att bestämma mig för vad jag ville plugga, men hade sedan tidigare varit intresserad av ekonomi, då jag läste det under gymnasiet. Dock var jag inte tillräcklig intresserad av det för att vilja läsa ett helt ekonomi-program, så jag började spana efter andra alternativ och hittade ett som jag trodde skulle passa mig. Jag valde det systemvetenskapliga programmet- design av informationssystem och är idag väldigt nöjd med valet, då det passar mig utmärkt.

Fastän jag pendlar från Malmö varje dag, hinner jag med att vara engagerad i studentlivet och annat i Lund. Här på bloggen kommer jag därför att skriva mycket om hur man gör för att balansera studier, nationsliv, sociala aktiviteter och pendling.

Kommentera gärna inläggen, om du skulle ha några frågor!

Läs Emilias alla inlägg


Naturgeografi och Ekosystemvetenskap

Susanne De Bourg, 28 år från Karlskrona

Susanne-2

Jag började min Lundaresa på ett av civilingenjörsprogrammen på LTH men kände efter ett drygt år att det inte riktigt var min grej och hoppade av. Hamnade istället på Naturvetenskapliga fakulteten och har trivts som fisken i vattnet sen första dagen. Nu har jag klarat av en kandidatexamen i Naturgeografi & Ekosystemvetenskap och har påbörjat ett masterprogram i Miljövetenskap. Brinner för frågor som rör vår natur och miljö och som inbiten orienterare klappar hjärtat lite extra för skogen. När jag blir stor (större?) hoppas jag få jobba med någon form av skyddad natur. När jag inte pluggar sticker jag gärna iväg och tränar eller tar en fika med mina vänner på något av Lunds alla mysiga caféer.

Läs Susannes alla inlägg


Juristprogrammet

Hamid Pour Assad, 22 år från Stockholm

hamid_juristutbildningenJag heter Hamid och kommer från Stockholm. Jag flyttade till Lund som 18-åring direkt efter studenten med siktet inställt på att bli jurist. Nu när jag inleder mitt fjärde år i Lund så kan jag konstatera att det var ett av de bästa besluten i mitt liv.

Att vara Lundastudent och i synnerhet juriststudent har bjudit på många erfarenheter och minnen. Jag ska göra mitt bästa för att förmedla livet som såväl Lundastudent som juriststudent till dig som funderar på att söka dig till Lund.

Skulle du ha några frågor så är det bara att kommentera inlägget!

 

Läs Hamids alla inlägg


Juristprogrammet

Hanne Nordqvist, 23 år från Malmö

Hej!

Jag heter Hanne och är 23 år. Bor i Malmö men pluggar i allas vår favoritstudentstad Lund. Efter fyra år i Lund börjar jag känna mig riktigt hemma i gamet. Jag är i botten juriststudent med bara examensarbete kvar, men till följd av trehundra sidointressen (hehe) läser jag under vårterminen en kurs i psykologi.

Här på bloggen fokuserar jag på studiepepp, tips och trix, allmänheter och roligheter – allt med ett härligt Lundafilter.

Häng med!

 

Läs Hannes alla inlägg


Biologi och miljö

Frida Hansson, 23 år från Malmö

Hej vänner! Mitt namn är Frida och jag är en biologi/miljöstrategsstudent vid Lunds universitet. Min utbildningsväg har inte varit spikrak, eller helt given under dessa fyra år jag studerat. Jag pluggade först biologi vid naturvetenskapliga fakulteten men kände tidigt att jag var lite mer tvärvetenskaplig av mig och vill ha mer än enbart biologi kurser. Andra året testade jag på någon kurs i ekonomi och geologi. Men det var efter mitt utbyte i Nya Zeeland, där jag bland annat läst mycket bevarande biologi och marin biologi som jag förstod att jag ändå ville göra klart en kandidat i biologi. Idag pluggar jag ett superintressant masterprogram, Environmental Managament and Policy, som är väldigt tvärvetenskapligt – där ekonomer, naturvetare, jurister, samhällsvetare samlas för att tillsammans lära sig om hållbarhet och miljöfrågor.

Jag kommer så klart skriva om studentlivet i Lund, mitt favoritfik, om hur man klarar att bo i Lund fastän man saknar balans för att cykla, var den snällaste cykelreparatören finns, studieteknik och mycket mer. Ni kommer också få vara med i den internationella miljön som bjuds här eftersom jag kommer att vara mycket med mina kursare och på min institution.

Fråga på! Annars så ses vi i Lund!

Läs Fridas alla inlägg


Ekonomie kandidatprogram

Andreas Molin, 24 år från Kristianstad

Hejsan alla!
Precis som många andra var jag rådfrågande om vad jag skulle göra med mitt liv efter gymnasiet. Efter drygt två år av soul searching började jag på ekonomiprogrammet och jag har inte ångrat en sekund av det. Nu efter ett par-tre händelserika år läser jag min sista termin och har en betydligt bättre uppfattning om vad jag vill göra med mitt liv.

Bloggen kommer jag att använda för att stimulera min oanvända men väldigt funktionsdugliga litterära ådra. Förbered er på djupa och insiktsfulla texter om Lunds studentliv, life hacks, varför ”tanke-känsla-handling” är världens bästa motto m.m.

Läs Andreas alla inlägg


Statsvetenskap

Tina Sajjadi, 23 år från Stockholm

Halloj!
Å ena sidan minns jag det som det vore igår men å andra sidan känns det som hundra år sen jag som förväntansfull 19-åring, i sällskap av två resväskor, tog tåget ner till Lund för att läsa politices kandidatprogrammet. Tre år senare, när kandidaten var tagen, var jag inte redo att lämna staden så jag bestämde mig för att stanna kvar för att läsa masterprogrammet i statsvetenskap. Idag är jag inne på den tredje terminen av fyra vilket betyder uppsatsskrivande!

Eftersom ni kommer lära känna mig genom bloggen är det väl lika bra att redan nu avslöja att jag virkar, tycker det är gott med marsipanbröd och kallas PT av mina vänner. Vi kan ju låtsas som att det är för att jag extraknäcker som personlig tränare och att det inte står för Pensionärs Tina… I bloggen kommer jag dela med mig av min version av Lundalivet.

Läs Tinas alla inlägg


Sjuksköterskeprogrammet

Stella Hedlund, 21 år från Lund

Hej allihopa!
Stella heter jag och är 21 år. Jag har bott i eller strax utanför Lund sedan jag var elva år och här har jag länge känt mig hemma!

Jag bestämde mig relativt sent för att det var barnmorska jag skulle bli, även om intresset funnits länge. Jag sökte till sjuksköterskeprogrammet samma år som jag tog studenten eftersom det för mig kändes vettigt att fortsätta smida medan järnet var varmt. Att jag valde Lund var av den anledning att jag under så många år fått följa lundastudenternas strapatser på håll och alltid avundats vad jag tyckte verkade vara en helt fantastisk upplevelse, akademiskt och socialt. Jag har inte blivit besviken!

Nu går jag 4:e terminen på programmet och när jag inte hänger över kurslitteratur eller på något av Skånes sjukhus så sjunger jag i kör, bakar eller umgås med vänner. Gärna på någon av Lunds härliga nationer eller på en filt i Botaniska trädgården om vädret tillåter. I mina inlägg kommer ni få stöta på en salig blandning av plugg-snack och pluggknep blandat med känslan av Lund en vårkväll och det underbara i att ibland göra ingenting.

Skriv mer än gärna om du har frågor, tankar eller funderingar om litet som stort!

Läs Stellas alla inlägg


Politicies kandidatprogram

Adam Nordkvist, 22 år från Malmö

Hej alla glada läsare! Mitt namn är Adam och jag är fullständigt ny på bloggen, spännande! Jag hade likväl som så många andra ungdomar funderingar över vad jag ville göra  efter jag tog studenten. I mitt fall var det inte glasklart vad jag skulle plugga, utan jag tog mig godan ro att fundera och utvärdera – vad tycker jag är intressant och vad vill jag jobba med i framtiden?

Jag bestämde mig, tillslut, för att läsa Politices kandidat-program och tycker det är väldigt intressant! Är just nu inne på min tredje termin och läser företagsekonomi. Jag rekom-menderar helt klart detta program till alla som är intresserade av politik och ekonomi!

Jag tycker det ska bli väldigt kul att ge er ännu ett perspektiv på en students vardag i ”hur det är att studera i Lund” där det kommer skrivas om allt möjligt.

Frågor och funderingar, fråga på!

Läs Adams alla inlägg


Kandidat i handelsrätt

Kristin Einarsson, 20 år från Hunnebostrand

Hejsan alla fantastiska läsare och blivande lundastudenter! Mitt namn är Kristin Einarsson och jag är 20 år gammal. Snart har jag avverkat 4 terminer i vår fantastiska studentstad men som tur är så återstår fler. Jag läser en kandidat i Handelsrätt vilket innebär att jag studerar civilrättsliga juridiska ämnen men tillhör Ekonomihögskolan. En sk. ”paragrafekonom” helt enkelt. 

 12 juni 2015 var jag 18 år och sprang ut från gymnasiet med en vit mössa på huvudet – 77 dagar senare lämnade jag väst/bästkusten och rullade ner till Lund för att förverkliga mina drömmar om universitetsstudier med sikte mot juridiken. De senaste 16 åren har jag spenderat i sadeln och min stora passion i livet är ridsport. Det var också tack vare hopptävlingar i Skåne som jag hamnade i just Lund. (Men det är en annan historia som ni kan få läsa om här på bloggen).

 Här kommer jag att dela med mig av mitt Lundaliv som består av hästar, nationsliv, föreningsaktiviteter, havregrynsgröt, baler, cyklande och en hel del paragrafer. Förhoppningsvis kan jag kanske inspirera just dig till att också komma hit ner för att lära dig skånska, skörda HP och uppleva det fantastiska studentliv som vi erbjuds. Det här blir KUL – Vi hörs på bloggen!

Kram Kristin

Läs Kristins alla inlägg


KOMMENTARER

  1. Pingback: Schemalagd eller självstudier | Lundastudent

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt