Terminens sista blogginlägg

Nu börjar vårterminen gå mot sitt slut och således även min tid som utbytesstudent i Florens. Sedan förra blogginlägget har jag lämnat in en uppsats, haft en presentation samt besökt Milano, Parma, Gardasjön, Verona, Modena, Venedig, Rimini och San Marino. Innan det är dags att åka hem väntar dock tolv föreläsningar, två uppsatser och en resa till Amalfikusten och Sicilien. Det är alltså en spännande tid som väntar framöver.

Terminen har bjudit på många nya upplevelser och erfarenheter. Jag har kunnat ställa mitt liv hemma i Lund i förhållande till livet här i Florens. Det har varit en tid som givit mig bredare perspektiv samt tydliggjort fördelarna och nackdelarna med att bo i Sverige kontra Italien.

Det har varit väldigt givande att kunna, genom studier, träffa nya vänner och upptäcka världen. Jag skrev i ett tidigare inlägg att det kulturella utbytet var minst lika viktigt studierna. Nu när slutet närmar sig känner jag att det inte ändrats. Samtidigt som jag har fått en bredare kunskap inom internationell rätt och andra rättsystem så har jag även lärt mig om andra människor och andra kulturer.

När uppsatserna är inlämnade och sista föreläsningen är avklarad så bär det av mot franska rivieran och därefter hem till Sverige. I augusti åker jag till USA på ett utbytesår och hoppas på en lika trevlig tid där. Ni som är intresserade av att studera i USA kan följa min tid i Boston här på bloggen nästa termin!

Hoppas ni får en trevlig sommar och blir lundastudenter till hösten!

/Hamid

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt