Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Varför valde jag att börja studera vid Lunds universitet?

Hej, jag heter Johan Edlund och jag är en av de nya bloggarna för denna terminen. Jag flyttade ner till Lund hösten 2014 för att börja studera på kandidatprogrammet i miljövetenskap. Efter kandidaten så började jag läsa en master i miljö- och hälsoskydd. Nu, ett antal år senare så är jag nästan helt klar med min masterutbildning.



Hur är utbildningen? 

Jag tycker utbildningen i miljövetenskap här i Lund är bra eftersom att en får lära sig väldigt mycket. Under utbildningen så läser vi bland annat kurser inom biologi, kemi, juridik, ekonomi, geologi, fysik m.m. Kurserna består både av föreläsningar men också av exkursioner där vi studenter får åka ut i fält och undersöka saker i praktiken. Under det sista året så får en välja kurser fritt i vilket ämne som passar en själv bäst, detta gör det möjligt att skräddarsy sin egna utbildning. 

 

Vad jobbar en miljövetare med?

Eftersom att miljövetenskap är ett så brett ämne så finns det många potentiella arbetsplatser efter utbildningen. Det går exempelvis att jobba inom offentlig sektor inom en kommun eller länsstyrelse, inom den privata sektorn så går det att jobba på i princip vilket större företag som helst eftersom att dom flesta behöver någon person som är ansvarig för miljö- och hållbarhetsfrågor. 

 

Hur fick jag boende?  

Eftersom jag ursprungligen kommer från Norrland så tyckte jag själv från en början att det kändes väldigt osäkert med att få tag i en bostad i Lund. Men det löste sig, själv hittade jag ett korridorrum via en privat hyresvärd på Blocket. Men det finns såklart andra kanaler att hitta sin framtida, bland annat genom AF Bostäder vilket är den största aktören som tillhandahåller bostäder till studenter i Lund. Om du vill öka dina chanser att få tag i en bostad i Lund så rekommenderar jag dig att ställa dig så tidigt i bostadskö som möjligt, AF bostäder öppnar upp sin kö strax efter att det första antagningsbeskedet för universitetsutbildningen har kommit. 

Oavsett vilken hyresvärd du har så kan jag varmt rekommendera att bo i korridor, eftersom att du då på ett naturligt sätt får lär känna nya människor i Lund.



Mitt engagemang i studentlivet

Bild från när jag var fadder till nya studenter Det finns massor av föreningar att engagera sig i vid Lunds universitet. Själv har jag bland annat varit fadder flertalet gånger för nya studenter som börjat studera vid den Naturvetenskapliga fakulteten (alltså den fakultet som jag studerar vid). 

Ta gärna en titt på Studentlunds hemsida https://www.studentlund.se/, Studentlund är en samarbetsorganisation för majoriteten att de föreningar som du kan engagera dig i, värt att nämnas är att det finns föreningar för allt mellan himmel och jord, vilket också bidrar till att Lund är en sådan fantastisk stad. 

Boende tips!
https://www.afbostader.se/

Mer information om utbildningarna miljövetenskap
https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-NGNAT-MIVE

https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-NGNAT-MIHS

 

februari 18, 2020

Inlägget postades i

Studentliv

En kommentar

  1. Inger Edlund

    Johan, det var en fin läsning om utbildningen, staden Lund och studentlivet. Du är en fantastisk ambassdör. Lycka till!

Kommentarsfältet är stängt.