Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Lugnet före stormen

Lugnet före stormen.

I tisdags kom äntligen beskedet. Beskedet om att vi, i princip, kan börja leva som vi gjorde innan Coronapandemin igen. Men vad innebär egentligen det här för Lundastudenterna?

Förutom att offentliga tillställningar såsom baler kommer att arrangeras och att nationsklubbar kommer att hållas igen i enlighet med de mer öppna restriktionerna, kommer vi även att kunna träffas i större grupper privat. För mig innebär det bland annat att jag kommer att få uppleva min första STORA nationsbal på Helsingkrona Nation som kallas för Snörsjöabalen. Liveband kommer att uppträda, medaljer kommer att delas ut och professionella trerättersmenyer kommer att avsmakas. Hur härligt är inte det?

Bilder från den årliga Samhällsvetarbalen

Ett populärt sätt att träffa vänner på är genom event som hålls av olika föreningar. Från och med oktober kommer jag likt alla andra Lundastudenter att kunna träffa och skapa kontakter med fler personer som är aktiva inom organisationer som brinner för samma intressen som jag. Den 29:e september skapar en chans att kunna träffa fler vänner för livet och att kunna ingå i fler starka gemenskaper med likasinnade människor. 

Euforin som delas av alla studenter känns i hela luften, och den går verkligen att ta på. Det finns en kollektiv glädje över chansen att återförenas med sina kompisar på sina favoritställen igen. Staden andas en oändlig tacksamhet för chansen att ta del av studentlivet som vissa av oss har fått sakna att återuppleva, och som andra bara har kunnat drömma om. Jag tror att vi alla önskar att studentstaden förblir öppen likt innan pandemin, och jag önskar att jag hade fler än två tummar att hålla för att denna önskan besannas!

Jag är så glad över att studentlivet äntligen går i soluppgång efter att i 1,5 år ha bevarats bakom ett månsken! Kanske vi ses på något event inom snar framtid?

/Märtha
Fristående kursstudent i Kinesiska
Kandidatstudent i Strategisk kommunikation

Vidare läsning:

Studentlivets kontraster

september 10, 2021

Inlägget postades i

Ideellt engagemang Studentliv