Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Ljuset i pluggtunneln

Hej på er!

Stämningen i denna stora studentstad går nästan att ta på. Många förbereder sig inför sina sista tentor, andra är redan klara. Själv har jag precis skrivit klart min sista tenta för terminen! Trots att den inte kändes något vidare så är jag glad och tänker njuta av det fantastiska vädret så länge jag kan. Det behöver inte alltid kännas bra, och man kan alltid göra om tentor och göra rätt.

Jag kan säga att inget slår känselstormen precis innan en tenta, under, direkt efter och när man får resultatet. Det är som att man går från 0-100% och tillbaka på tre millisekunder! Inget går upp mot den euforiska känslan man får av en färdigskriven tenta men det bästa är nog firandet efteråt. Senare ikväll ska jag fira med mina kursare genom att äta något gott och bara umgås, något som lätt glöms bort under tentatider när allt fokus ligger på att förstå den där verkningsmekanismen av läkemedel x and so on and so forth.

Annars har terminen gått RYSLIGT fort. Jag har redan gått 2 av 3 år på kandidatprogrammet och det känns verkligen som att jag tog studenten igår. Var tar tiden vägen egentligen? Precis som Adam nämnde i sitt inlägg så borde man verkligen njuta av studentlivet, för tiden går alldeles för fort när man har så kul! ÄVEN om tiden går långsammare än långsammast veckan innan en tenta/ en examination.

Slänger upp några bilder från dagarna som varit. Enjoy!

Många sena pluggkvällar har det blivit denna månaden… Tur att någon får en god natts sömn iallafall.
Liten verksamhetsbild efter att ha varit aktiv i ett år som eventfotograf! Det bästa med Lund måste nog vara möjligheten att hålla på med sin hobby vid sidan om studierna.
Cyklar förbi denna lilla lekpark varje dag och måste stanna upp varje gång för att beundras av den vackra utsikten.
Under tentaperioder har man oftast inte tid att åka iväg någonstans och ha picknick, så då får man lösa det på andra sätt! Som att bre ut sig på gräsmattan precis utanför fakulteten. Funkar det också!
Men ibland kan det faktiskt vara värt att cykla bort till botaniska trädgården!

Ha en fantastisk dag!

/Liza

maj 24, 2018

Inlägget postades i

Studentliv Studier