Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Korridorboende – något för alla?

Universitetsbiblioteket (UB) i kvällssolen.
Universitetsbiblioteket (UB) i kvällssolen.

Korridorboende, eller: Mamma Mia! Ska jag dela kök och dusch med andra?!

Tanken av att bo i en korridor, med flera andra studenter (läs: främlingar), kan låta skrämmande. Ens studietid är ett utmärkt tillfälle att testa och pröva på någonting nytt, exempelvis att bo i korridor. Konceptet, eller idén, om att en slumpmässig blandning av studenter ska bo tillsammans, leder till en oväntad och häftig upplevelse.

Parentesens (ö)kända innergård, ett av AF Bostäders områden. Bild: AF Bostäder.

Det fantastiska med att bo i korridor är, bland annat, all spontanitet! Gemensamma film-, spelkvällar, middagar och fester, allt detta bidrar till en stark gemenskap. Det är även en ypperlig möjlighet för en ny student i Lund, att lära känna nya människor och skaffa sig vänner! Även ifall du skulle känna dig osäker inför att bo med andra och att dela gemensamma ytor, tror jag det alltid är värt att pröva på. Det går alltid att byta boende senare, ifall det inte skulle passa just dig. Genom att bo i korridor, även fast det är endast för en termin, får en många lärdomar. Exempelvis att kompromissa.

Ifall ni har frågor kring bostadssituationen i Lund eller korridorboende, hör jättegärna av er med frågor – så återkommer jag! Det finns korridorer genom AF Bostäder, nationer, fristående stiftelser, offentliga och privata hyresvärdar. Jag har lagt några länkar där nere ni kan klicka er vidare på för att veta mer!

Ha det fint och ta hand om er.
Alles gut, Dante!

Vidare läsning:
Livet som student – Hitta bostad
Hyresvärdar och bostadssajter
7 tips för dig som letar bostad i Lund
AF Bostäder

maj 4, 2021