Göra ingenting

Hej igen kära läsare,

Då är vi inne på sista studieveckan för det här året, iallafall för min del. På fredag tar jag julledighet, ska bli så himla skönt att koppla av och tänka på annat. Julen ska jag fira tillsammans med familjen hemma i Helsingborg medans nyår firas med kompisarna i Lund. Tanken är att vi ska laga lite mat tillsammans för att sedan bege oss till Lundagård och se på fyrverkerierna.

För er som har läst mina tidigare blogginlägg skrev jag för några veckor sedan om just det här med lov på universitetet och hur det funkar. (För er som har missat det inlägget, tryck här!) Svaret är att vi inte har lov på samma sätt som man hade på gymnasiet då vi inte hade något att göra under ledigheten. På universitetet däremot är det vanligt med examinationer direkt efter ledigheten vilket gör att man kan behöva studera lite även under lovet.

Anledningen till varför jag tar upp detta igen och för att knyta ihop det jag skrev inledningsvis är att ledighet är något man behöver. Det jag skrev i mitt tidigare inlägg kanske låter skrämmande, vilket inte alls var meningen. Det viktiga är att man ligger i fas med sina studier så att man verkligen kan ta ledigt över jul och nyår och inte behöver studera överdrivet mycket. Att kunna fokusera, tänka och spendera tid på att göra annat, till exempel på att inte göra någonting alls tror jag är väldigt viktigt för ens mentala välmående Att kunna varva ner och inte göra speciellt mycket är viktigare än vad många tror.

Ta vara på jul & nyår, gör en massa ni tycker är kul och spendera tid med dem ni bryr er om. Men försök också att göra “ingenting”! 😉

Ta hand om er så hörs vi nästa termin.

/Filiph

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt