En onsdag i november!

Hej Allihopa!
Nu är veckan igång med vår temavecka “Min vardag i bilder” och nu är det min tur att visa lite!

Innan jag gör det dock så vill jag upplysa er alla nyfikna om våra mässor som nu kickar igång med start nästa helg!
Jag tycker att det är ett perfekt tillfälle att besöka den mässa som passa bäst, för att få svar på sina frågor- vilka kan vara allt från att bolla idéer kring vilken utbildning du vill läsa till annan information som du undrar över!
Vi är representanter från universitetet som du möter personligen och får svar på dina frågor. Inspirerande för både dig och oss 🙂 Vill du läsa mer om mässorna kan du göra det här !
Mässorna som gäller de närmsta veckorna är
Göteborg 19-21 november “Kunskap och Framtid”
Malmö 26 november “Saco-mässan”
Stockholm 2-4 December “Saco mässan”
Jag hoppas att vi ses där! Det ska bli kul att träffa er!

Nu tänkte jag visa hur min onsdag råkade se ut den här gången!

09.00
Dagen D var här och tentadags! Tentan var klockan 14 och skulle hålla på till 18. Att ladda och slappna av innan är a och o och därför gick jag ut på en lång uppiggande promenad lite överallt i Lund!
Frukosten bestod i vanlig ordning av overnight-oats fast med kakao i bara för att det är tenta och choklad gör en glad. GIVETVIS hann jag med en ordentlig lunch också- man kan ju inte tänka på tom mage.
Att tillägga är att alla har olika tentarutiner så hade någon annan skrivit vad de gjorde innan tenta hade det säkert inte liknat mitt! -vilket är lite kul.

bloggbild1

Uppiggande promenad för att starta tentadagen! …Innan molnen och regnet kom.

13.30
På plats i salen och nervös men ändå glad över att tentan snart är skriven! Vi ekonomer är ganska många så salarna ser ofta lite skräckinjagande ut med alla bord. Jag gillar att vara i tid speciellt inför en tenta, så att jag liksom kan känna in rummet och lugna nerverna. Vi brukar även peppa varandra, vilket är trevligt i all tentastress! Jag satt i alla 4 timmarna (jag sitter alltid tiden ut) och när jag gick därifrån var jag trött…MEN jag har skrivit min 21:a ekonomitenta och är ett steg närmare examen! Det kan man alltid peppa sig med om man tycker att det är jobbigt!

bloggbild2

Tentasalen! Ser kanske lite läskigt ut men det är ganska betryggande att ha så många i samma båt som en själv!

19.00
YOGA! Jag tycker att alla borde yoga. Det finns hundra olika yogaformer, allt mellan meditation, stretch, till oändligt många olika styrkeyoga, som passar ALLA. Idag gick jag på yoga som är blandning mellan yoga och styrka: Vi hade faktiskt hantlar i olika positioner. Efter vissa tentor går jag bara hem och lägger mig i soffan men igår kände jag att jag behövde yoga! Tror ni inte på mina ord kan ni läsa att även Julia-psykologistudenten- här, har rekommenderat yoga!

bloggbild3

Älskar mitt yogaställe!

21.00
Väl hemma, vilket var skönt bestämde jag och Amanda oss för att gotta oss lite och bara kolla på tv (Okej jag skulle gjort det även om hon inte gjorde det men kul att få sällskap!)

bloggbild4

Väl hemma efter både tenta till 18 och yoga efter det var det dags för en lugn kväll med min bästa vän Amanda som jag även bor med! Kände att det var välförtjänt…

 

Detta var en Onsdag i November, varpå denna onsdag och alla dagar varierar för varje vecka! Nästa vecka är jag på mässa i Göteborg och imorgon ska jag till skolan för föreläsning tidigt men för att sedan åka till Helsingborg till en annan bästa vän! Dagarna innan tentan pluggade jag mer eller mindre hela tiden men detta med vänner emellanåt! Jag hann även med en fika, lite träning och en spännande gästföreläsning!
Med det sagt är livet som student inte bara givande i den bemärkelsen att man får en examen och utbildning, utan att ingen dag är den andra lik!
En student kan egentligen vara hur spontan en vill – och hinner göra det mesta, eller ingenting om man nu vill det- vilket man kan behöva också.

Ha det bra!
Kram

 

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt