Utbyte på nära håll

Hej allihopa!
Efter ett sommarlov som sedvanligt känts alldeles för kort sitter vi nu åter i våra bänkrader under föreläsningarna och lyssnar till stora ord från de lärde. Allt är som vanligt. Eller…?

Fimg_0852ör min del är denna termin något utöver det vanliga. Jag har nämligen tagit pick och pack och begett mig till Köpenhamn för att där plugga på Köpenhamns Universitet. I Lund är möjligheterna till utbyten under valfria terminer närmst oändliga, vilket är helt fantastiskt och något universitetet är mycket stolt över.

Men – kanske du tänker – om du får möjlighet att åka i princip vart som helst och studera, varför väljer du Köpenhamn? Ja. Det kan man ju fråga sig. Eller, som en kursare tillika nybliven vän från Australien sa – du kanske bara gillar att sitta på tåg?

img_0853

Åååååååka pendeltååååååg…

 

Jag måste erkänna att jag till en början inte alls var jag särskilt intresserad av att åka iväg någonstans faktiskt. Jag trivs bra i Lund och Malmö, och eftersom jag pluggat utomlands tidigare var det inget nytt. Men så visade sig möjligheten – man kan studera utomlands utan att flytta! Jag var mindblown. Och bättre skulle det bli. Jag har en hel skara vänner och bekanta som pluggar och arbetar i Köpenhamn. Det är en sjukt mysig stad som jag, sann Malmöit som jag är, länge älskat på avstånd. För några år sedan rankades Köpenhamn som världens näst bästa stad. De lyckliga danskarna. Den härliga rakt-på-sak-mentaliteten. Pølse och smørrebrød. Behöver jag säga mer?

img_0850

Nu är det snart höst – även i Köpenhamn!

Jag vill verkligen slå ett slag för dessa “nära utbyten”. Det mest lockande för mig har varit utbytet med studenter från andra länder, men det får jag ju såhär också! Kurserna är på engelska, vilket är utmanande men väldigt lärorikt. På de danska juristprogrammen är det obligatoriskt att läsa minst en kurs på engelska på masternivå, så det är en härlig blandning av internationella och lokala danska studenter. Och kursutbudet är helt fantastiskt!

Nej, jag ångrar mig inte en sekund. Detta blir en riktigt bra termin.

/Hanne

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt