Schematrixaren Hanne

Hej på er!

Något man lär sig ganska snabbt när man pluggar, är att man verkligen själv bestämmer hur dagen ska se ut. Det där som klyschigt kallas frihet under ansvar är verkligen sant, och även om det ibland kan låta både tråkigt och allvarligt, finns det faktiskt många fördelar med det. Vissa studenter arbetar upp en superdisciplin och kör efter modellen 8-8-8: 8 timmars plugg, 8 timmars fritid, 8 timmars sömn. Andra väljer att variera mera och kanske sitta och plugga mycket en dag, för att hinna mer eller för att kunna vara ledig en annan dag. Det viktigaste att komma ihåg är att göra det som passar en själv, och inte jämföra med alla andra.

Jag tillhör den kategorin som fixar och trixar ganska mycket med mitt schema. Jag har inför en vecka relativt bra koll på vad som ska hända, men det blir nästan aldrig så – och det är okej, för jag gillar verkligen flexibiliteten och variationen. Idag har varit en riktig fix-och-trix-dag, där många olika saker har fått plats. Här kommer en kort sammanfattning av min dag!

thumbnail_img_0968

Min dag började med att hålla presentationer om hur det är att plugga på Lunds Universitet på en gymnasieskola i Malmö. Vi fick jättefina blommor!

thumbnail_img_0756

En “inte-så-jätte-studentvänlig” lunch åts ute (ibland får man unna sig, även som student!) och kombinerades med att lyssna på nätföreläsningar om häxprocesser. 

thumbnail_img_0493

Efter lunchen bar det av mot Köpenhamn, där jag först hade ett seminarium och sedan spenderade resten av eftermiddagen med självstudier på det Kungliga biblioteket. Gissa om alla människor på bilden spelar Pokémon…?

thumbnail_img_0498

För mig är det viktigt att hinna koppla av hjärnan lite också, så när jag är klar på biblioteket ska jag ta mig mot gymmet. Skönt för kroppen att röra sig lite också, när man har suttit mycket under dagen!

thumbnail_img_0728

Det är viktigt att hinna med att umgås med vänner också. Senare ikväll kommer en kompis över, och efter att ha gått igenom material inför ett seminarium senare i veckan och lite middag ska vi upp på vinden där jag har en darttavla. Kanske nördigt, men jag tycker det är jättekul! 

Som sagt – ingen dag är den andra lik för en som är “schematrixare”. Hur man lär sig bäst, var man lär sig bäst och när man lär sig bäst är alltså viktiga saker att ta reda på för att få studierna att funka. Men när man väl har tagit reda på det, då kan man verkligen få ut det mesta av sina dagar, både studiemässigt och fritidsmässigt!

Det var allt för idag – önska mig lycka till med darten!

P.S. Ni glömmer väl inte att sista ansökningsdagen för vårterminen är den 17 oktober? Iväg med er till antagning.se och sök! Är det något ni undrar över finns en massa matnyttig information på LU:s hemsida. Välkomna till Lund! D.S.

Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands, Studier, Studieteknik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt