Ny i nationen

Hej alla goa, onsdag morgon och jag skall strax ta tag i dagens 2 do men kikar in här dessförinnan för att sprida lite Lundaord till er.

Märks att vårterminen dragit igång på allvar och att alla studenter är djupt inne i sitt plugg, ett härligt flow. Likaså ni som räknar ner era sista dagar inför studenten – kämpa!! Vårterminen är tuff men rolig, njut av den sista tiden med klassen, peppa inför studenten och le åt att framtiden ännu är oviss!! (Glöm inte heller att njuta av lyxen att äta i bamba också. Matlådor & ECs källare i all ära men om det är något jag saknar med gymnasiet så är det nog bambalunchen!!)

Målande exempel på en fabulösa studentluncher - bildcredd till Ledsna Matbloggen på fb

Målande exempel på en fabulösa studentluncher – bildcredd till Ledsna Matbloggen på fb

Dock bör man keep in mind att studenten är som en vanlig helg i Lund om vi snackar festligheter! Och synonymt med festligheter är såklart universitetets 13 hjärtannationerna! Därför tänkte jag ägna dagens inlägg åt temat “ny i nationen” 🙂

Många elever frågar om hur det är att komma ensam till Lund och hur man skaffar nya vänner i en ny stad. Bästa svaret på den frågan är lätt: Nationslivet!

(om man behöver visualisera vad en nation är)

-Tänk ett ställe där man möter massor av olika studenter, man kan käka lunch, idrotta tillsammans, gå på brunch en trött helgmorgon. Dansa & dricka drinkar nästan alla veckodagar, delta i den årliga tandemstafetten eller kanske hjälpa till att jobba i baren? Som grädde på moset anordnas det även baler, evenemang och storslagna fester! Nationslivet erbjuder något för alla!

Tack vare att jag spenderade mycket av min första tid på Göteborgs Nation träffade jag många fantastiska bästisar. Människor som jag troligtvis inte hade stött på i korridorerna eller på ICA men som man fann på nationen och som jag absolut inte hade velat vara utan.

På novischfesten med nyfunna "göteborgare"

På novischfesten HT-15 med nyfunna “göteborgare”

 

För att få sitt studentleg går man med i studentlund och betalar in en avgift dit, sedan besöker man den nationen man vill gå med i och skriver in sig där. Redan då brukar man kunna fylla i sitt namn på olika intresselistor för de olika utskotten.Bild-Studentlund

I början av terminerna brukar nationerna ha många roliga öppna events som jag verkligen tycker att ni skall besöka. Hälsningsgillet hålls i AF-borgen och där kan man möta alla de olika nationerna och få chansen att snacka med nationernas novischerier och utskott. När man väl bestämt sig för vilken nation man vill gå med i är det bara att köra! Var aktiv och tacka ja!! Det blir så mycket roligare. Att hänga i köket och laga en 3-rätters för flera hundra glada studenter på sittning kan vara minst lika kul som att själv delta som gäst. Varje utskott har tjänstemän, de är dessa som roddar runt det evenemang/aktivitet som de blivit utvalda att ansvara för. När man är “jobbare” eller “funkis” hjälper man tjänstemännen att göra aktiviteten till en succé. Belöning i form av jobbarmat, godis och de mytomspunna “sexorna”(efterfest på lundensiska) brukar utlovas.

Här kommer ett gäng bilder som ger en inblick i min nationstid 🙂

Lunchjobbare på Göteborgs nation, här bjöds det på rotfruktsgratäng!

Lunchjobbare på Göteborgs nation, här bjöds det på rotfruktsgratäng!

Uppvärmning inför "fulsittning" med temat - Fulast på Erikshjälpen. Helt klart succétema

Uppvärmning inför en”fulsittning” med jobbarlaget i nattklubben. Temat för kvällen- Fulast på Erikshjälpen. Vi gick all in och levde upp till dresscoden!

 

Här var det nollning med nationen. Piratgruppen gör egen pizza på legedariska challes! Dröm!!

Här var det nollning med nationen. Piratgruppen gör egen pizza på legedariska Challes! Dröm!!

Årets festligaste fest - GA

Årets festligaste fest – GA

 

En till bild från Gustav II Adolfsbalen. Visste ni att att GA är europas största studentbal och sveriges näst största fracksittning (nobelfesten kniper förstaplatsen). Inte illa, studentlivet sätter återigen Lund på kartan!

En till bild från Gustav II Adolfsbalen. Visste ni att att GA är Europas största studentbal och Sveriges näst största fracksittning (Nobelfesten kniper förstaplatsen). Inte illa, studentlivet sätter återigen Lund på kartan!

Så don’t worry – nationerna är bara en av alla ställen där du kommer träffa massor av framtida Lundabästisar. Tacka JA och engagera dig, du kommer ha såå kul!

Dags att sluta drömma sig bort till nationslivet och ta tag i böckerna som bara väntar på att bli lästa. Skicka iväg en kommentar om ni vill läsa om något speciellt i nästa inlägg vettja! På återseende 🙂

PoK

Kristin

PS. Glöm inte att följa Lundastudent på Snapchat! Just nu pågår eee-dagarna så passa på att hänga med bakom kulisserna via snap!

Det här inlägget postades i Ideellt engagemang, Ny i Lund, Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt