Lösa problem

Tja tja!

Nu är det dags för en till uppdatering om min fantastiska utbytestermin i Leeds. Det har varit två veckor sedan jag sist skrev något, och det har varit sjukt stressigt trots att jag har provat på det här med framförhållning(typ). Folk brukar alltid säga att man bara blir stressig om man skjuter upp saker till sista stund, detta har visat sig vara en myt. Men när jag är stressad brukar jag tänka att man inte kan uppnå äkta sinnesfrid om man inte upplevt äkta stress. Tänk på det nästa gång du tar en tupplur för att du har för mycket att göra!

Här i Leeds söker man själv sina kurser och ansvarar själv för att kurserna inte överlappar varandra samt att man läser de kurserna parallellt. Det har varit ett evigt pilleri med mitt schema och kursbyte till höger och vänster, jobbigt. Men nu har jag faktiskt allt löst sig, tror jag, och jag har en känsla av att alla problem jag stöter på under min tid här också kommer lösa sig.

 

Briggate

 Det här är Briggate, Leeds svar på Lilla fiskaregatan i Lund. Bilden i sig har väl ingen direkt koppling till texten, men titta så fin den är!

Mindre kulturkrockar har jag även stött på. Jag trodde man skulle behöva åka längre bort för det, men nej. Ett censurerat exempel på detta är facebookkulturen, den är riktigt skum här. Hemma i Sverige brukar man väl känna personen någorlunda innan man skickar iväg en vänförfrågan. Här hinner man knappt presentera sig innan de räcker fram sin telefon och ber en skriva sitt namn så de kan lägga till en. Men nu har jag vant mig vid det också och lyfter inte ens på ögonbrynen när det händer, så man skulle kunna säga att det löste sig.


När jag trodde att alla min problem var lösta insåg jag till min förskräckelse att jag glömt en sak hemma. Vad är det viktigaste att packa ner inför en längre vistelse i England? De flesta skulle nog säga att packa ner en regnjacka är lika självklart som att söka till Lunds universitet som förstahandsval. Men precis som folk söker utbildningar i andra städer än i Lund glömde jag att packa ner min regnjacka, typiskt. Pundet är starkt och kronan är svag, trots detta bestämde jag mig för att gå på en schysst shoppingrunda för att mig införskaffa något som skyddar mot regnet. 

Här gick jag in

Här gick vi in

Vi gick in i en “Pretty green” butik och jag köpte en regnjacka för 180 pund (2300kr), så nu får det banne mig se till att regna lite. Det har bara regnat en dag sedan jag kom hit, så jag har ju inte fått använda min dyra jacka.

På återseende!

 

Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt