Liveuppdatering från Stadsparken i Lund på Valborg

Dagen med stort V har kommit.

Dagen då människor vallfärdar till Lund för att alla samlas och ha en trevlig dag tillsammans. Jag precis som mängder av andra kommer att befinna mig i Stadsparken tillsammans med kära vänner både från skolan och utanför studierna. Från tidig morgon till sen eftermiddag sitter vi tillsammans och socialiserar oss. Det här inlägget har jag tänkt ska skrivas i delar som en uppdatering under dagen från parken. Så häng med mig, mina vänner och alla andra på en heldag när det är Valborg i Lund. 

08:56

Parken börjar fyllas av människor. Personerna som var här kl 6 har platserna närmast scenen och sen fylls det på därifrån. De olika grupper som skapas tar upp plats till sina ankommande vänner. Sakta men säkert fylls parken på samtidigt som väderprognosen verkar ha fel då solen börjar titta fram. Mitt kompisgäng har hittat en bra plats i närheten till scenen men tillräckligt långt bort för att inte störas när dansen drar igång.

10:24

Parken börjar nu fyllas på riktigt. Svårframkomligheten är ett faktum och folk kämpar för att ta sig fram. Här och där hörs någons musik som spelas men kl 11 drar festen igång på riktigt när Radio AF börjar spela och dansgolvet bildas. Vädret är fortfarande halvt molnigt men solen tittar fram mer och mer. Känns som att det här kommer bli en bra dag.

image

Solen tittar fram bakom molnen

12:30

Lunchen är framdukad och alla hugger in på vad de har med sig. Allt från simpla mackor till uppdukade bufféer. Parken är nu officiellt full av människor, köerna till toaletterna  ringlar sig långa och det är en stor utmaning att bara ta sig in i havet av människor. Under dagen hitintills har jag träffat vänner jag inte har sett på flera år, hamnat i umgängen där jag inte känner någon och försökt leta upp vänner som inte går att hittas. Samtidigt har jag spenderat en del timmar med trevligt sällskap i smeten bland alla andra.

Eftersom det är så många signalsändare på samma yta fungerar inte telenätet utan det är snarare slumpen som avgör om man stöter på vänner. Som ett spännande lotteri med oddsen 1:30000.

14:05

Det börjar nu bli lite sämre väder och en del som tänkt till innan tar fram sina paraply men inte låter valborgsbesökarna lite svagt duggregn stoppa dem från att ha en bra stämning. Somliga börjar nu dra sig vidare medan andra är mitt uppe i sin glädjetopp för dagen. Själv tänker jag vara kvar någon timme till innan det bär vidare.

image

Regnet kom och paraplyt åkte fram

15:06

En regnskur var vad som krävdes för att större delen av besökarna i parken skulle bege sig vidare. Somliga hem, andra iväg och grilla eller vissa stannar till hos en kompis på en snabbfika. Nu ger sig även jag och mina vänner vidare mot kvällens festligheter.

Hoppas att alla besökare haft en trevlig dag. Vill också rikta extra cred till de som städar parken efter att alla har lämnat. En väldig insats de gör!

Fortsatt trevlig dag och så ses vi igen nästa år.

Ha di gutt/Andreas

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt