Kompisgäng utanför föreläsningssalen

Hej på er!

Idag är det torsdag. Lite av en favoritdag skulle man kunna säga. Varför? Jo, för då är vi ett kompisgäng som träffas för att träna och äta mat tillsammans. Torsdagarna är heliga för detta ändamål, går icke att ändra på. Typ.

Ni vet själva om man springer på kompisar och bestämmer ”vi måste ses någon dag”. Blir det av? Inte så ofta som man önskar kanske. Men när det är bestämt och schemalagt så blir det av. Helt perfekt tycker jag.

Vi turas om att agera samlingspunkt för löpningen samt att laga maten, vilket gör att det är väldigt få torsdagar jag faktiskt lagar mat. Om alla dyker upp är vi ca 10 personer. Då får man plocka fram stora spagetti-grytan kan jag meddela. Efter maten blir det alltid efterrätt. Det finns någon slags oskriven (??) regel om att man bara får efterrätt om man har tränat. Personligen tycker jag att det är tur att vi är lite flexibla när det gäller den punkten…

Framdukat för torsdagsmiddag hemma i lägenheten. Ibland är det bra med ett stort köksbord (som annars mest agerar avlastningsbänk för diverse bröte).

Alla i gänget pluggar, eller har pluggat, i Lund och vi lyckas representera åtminstone några stycken av universitetets fakulteter. Runt middagsbordet kan vi hitta:

En salig blandning människor med olika kunskaper och intressen. Förstår ni vilka spännande diskussioner det blir emellanåt? Och så är det väldigt skönt att det inte blir så mycket utbildningsspecifikt snack tycker jag. Ibland behöver man tänka på något annat än skolan och prata om något annat än skolan. Det kan man givetvis göra med sina klasskompisar, föräldrar, katten eller vem sjutton som helst. Men det här är min lilla tillflykt för att vila huvudet och för att skratta åt tramsiga saker.

Så hela mitt budskap med det här inlägget får bli att glöm inte att släppa skolan lite ibland och glöm inte att skratta och ha roligt med dina kompisar.  Att bara få skratta och ha trevligt ger så himla mycket energi. Nu är jag precis hemkommen från veckans torsdagsmiddag, Christian hade fixat ris med korvgryta, och glass till efterrätt. Mums. Nu har jag samlat energi för att ta mej igenom de där kapitlen i kursboken imorgon (förhoppningsvis).

Godnatt!!
//Susanne

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt