Happy Thanksgiving!

Mycket har hänt på senaste. Jag har varit i New York två vändor och även hunnit med en resa till San Francisco. Istället för att skriva tänkte jag dokumentera lite i bilder. Har sett att det är ganska poppis på bloggar nu för tiden! 🙂

IMG_3392 IMG_3393

Bra början på New York med miniatyr-bagels rekommenderade av Oprah.

IMG_3403 IMG_3406

Eftersom det var Anders första gång i New York passade vi även på att göra lite turistsaker. Bl.a. Top of the Rock i Rockerfeller Center. Hanna hade rekommenderat Plaza Hotel Food Court så vi passade på att ta en fika även här med kakor rekommenderade av Oprah. Hon har bra smak den där kvinnan för kakan till vänster är typ den godaste jag någonsin har ätit!

IMG_3418 IMG_3430

Vi gick och tog en drink på ett ställe med live-band. Älskar live-band. Vi hann även med Staten Island Ferryn. Vi bodde på ett airbnb i Greenwich Village. Hade aldrig hört talas om airbnb innan den här resan men jag tycker att det är en riktigt nice grej. Nästan som coachsurfing men lite mer hotellaktigt.

IMG_3476 IMG_3477

Vår NY-resa slutade och Anders åkte hem och jag åkte till San Francisco och fick fira min första Thanksgiving. Jag har en vän i San Francisco, Katie, som jag träffade när jag var 18 år och pluggade i Málaga. Vi blev jättebra vänner och jag har varit och hälsat på henne två gånger innan men aldrig under Thanksgiving. (Första gången jag var där satt jag på pendeln från San Francisco när en Oscar Grant blev skjuten av en polis precis utanför där vi satt. De gjorde en film om händelsen senare – Last Stop Fruitvale Station. Ganska sjukt och har fortfarande inte sett filmen men vill verkligen göra det.) Därför tänkte jag att jag skulle passa på att hälsa på henne över Thanksgiving den här gången. Ivrig som jag var bokade jag min resa redan i september. Problemet var bara att jag bokade FEL helg! Så himla typiskt och jag blir så sjukt trött på mig själv när jag gör sådana saker. Men det var bara att göra det bästa av situationen och jag har tur att Katie och hennes familj är världens bästa och fixade så att vi firade tidig Thanksgiving.

IMG_3479

Carving some turkey.

IMG_3516 IMG_3518

Jag har två andra gamla kursare som gör sitt utbyte vid UC Berkeley så jag passade på att hälsa på dem och de gav mig en rundtur av campus. Kalifornien har väldigt stora problem med torka just nu men såklart lyckades jag pricka in den veckan när de äntligen får regn…

IMG_3523 IMG_3527

Katie och hennes pojkvän var världens bästa värdar. De tog med mig, hennes mamma Denise och hennes pojkvän Ford, till en restaurang där temat på menyn var tryffel. Byron, Katies pojkvän gick helt wild n’ crazy och beställde in i princip allt på hela menyn. Jag älskar tryffel så jag klagade absolut inte.

IMG_3528 IMG_3531

Byron när han blir helt vild och jag och Katie. (Vi är inte så bleka egentligen men jag har en iPhone4 – inte S – som behöver bytas ut snart eftersom min kamera suger.)

IMG_3561 IMG_3566

Jag fick äntligen kommit iväg för att se lite Redwood-träd. Det var riktigt nice och skönt att komma ut lite. Tydligen så filmades några av scenerna från Star Wars: The Return of the Jedi in här.

IMG_3569

Jag hade eventuellt hoppats på att träden skulle vara lite större och fetare…

IMG_3578 IMG_3580

Katie och jag hann även med en liten roadtrip i hennes gamla bubbla till min kompis Hampus som gör sitt utbyte vid UC Davis.

IMG_3604 IMG_3610

Resan till San Francisco tog slut och jag kom hem, packade om och begav mig till NY igen och hälsade på Karro där vi firade Thanksgiving med hennes vänner. På det riktiga datumet den här gången.

IMG_3652

Thanksgiving-gänget.

Nu är jag i alla fall hemma igen vilket är skönt. Har varit ganska mycket flängande på senaste och det ska bli skönt att bara vara i Boston ett tag nu. Dock kommer jag nog känna annorlunda imorgon då jag bara har en vecka kvar till finals. Här i USA har de en examinationsperiod där alla kurser tentas av samtidigt. Vi kommer alltså ha flera tentor inom loppet av några dagar?! Som tur är har jag bara två tentor varav en är multiple question men jag skulle ändå vilja säga att det är två stycken för mycket med tanke på att jag har ett PM, en uppsats och en hemtenta också. Det positiva är dock att jag för första gången sedan jag började på juristprogrammet kommer ha JULLOOOOOOV!!!!

/Linda

Om lindalo

Jag flyttade till Lund VT-11 för att börja studera på juristprogrammet. Jag är uppvuxen i Göteborg men valde bort min hemstad då jag ville uppleva hur var att studera i en riktig studentstad. Tiden flyger förbi och jag är redan inne på fjärde året. Under min studietid har jag hunnit med att bo i korridor, jobba och vara förman på Lunds nation och engagerat mig i Fakultetsambassadörerna. Jag har även arbetat extra på en advokatbyrå och varit studentambassadör, mentor och privatlärare. Just nu ser jag fram emot min första Lundakarneval och ett utbytesår till hösten på Suffolk University Law School i Boston.
Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt