En vår i Toscana

Nu har jag äntligen kommit fram till Italien. Det har varit en stor omväxling i många hänseenden men samtidigt så har det inte varit något oöverkomligt. Nu är boendet löst, campus hittat och studierna påbörjade.

Mina kursare är från många olika hörn i världen och berättar gärna om hur det funkar i deras länder. Att dagligen kunna jämföra olika rättsystem och sätta det i förhållande till vårt svenska rättssystem är otroligt givande. Vår kursföreståndare, tillika huvudföreläsare, är väldigt engagerande och interagerande med oss studenter. Han kräver aktivt deltagande och att man gör arbetet som man måste – men visar samtidigt förståelse för att vi är på utbyte och vill upptäcka och utforska.

Kursstarten har präglats av vänskapsband med nya människor. Människor från andra kulturer och traditioner. Under första veckan har jag redan hunnit titta på australiensisk rugby, laga kinesiska dumplings och höra fransyskornas timslånga utläggning kring hur italienarna ”inte kan baka en ordentlig baguette”. Jag har även fått möjlighet att öva mer på min juridiska engelska under en vecka här än under tre år i Sverige.

Just nu är läget alltså på topp. Här är två utsiktsbilder över Florens, staden som jag bor i fram till sommaren:

En nattbild över Florens från Piazzale Michelangelo 

 

 

 

 

En dagsbild på två glada kursare från Piazzale Michelangelo med utsikt över hela Florens

 

 

 

 

 

 

 

/Hamid

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt