“En helt vanlig dag”

Den kanske ständigt mest återkommande frågan som jag får av gymnasister på olika mässor brukar vara: “hur ser en helt vanlig dag ut för dig som student?” Jag tänkte att jag skulle försöka besvara den genom text & bild och på så sätt förhoppningsvis stilla många gymnasisters vetgirighet över detta spörsmål.

En vanlig dag i en juriststudents liv

0640 Klockan ringer och en ny dag väntar. Efter sedvanlig dusch och frukost (inte samtidigt) beger jag mig mot Juridicum. Här väntar antingen en morgonföreläsning (0815-1000) eller en stund i tysta läsesalen. Min hjärna fungerar bra på morgonen och därför försöker jag utnyttja det så mycket som det bara går.

1000 – I regel har vi 1 st föreläsning/seminarium/övning á 2 h om dagen. Inför denna föreläsning (eller vad det nu är) har jag förberett mig genom att läsa in mig på de relevanta sakerna (lagtext, rättsfall, litteratur). Detta gör jag oftast på morgonpasset för att ha kunskaperna så fräscha i skallen som möjligt.

1200 – Lunchpaus. Underskatta inte vikten av att pausa i gott sällskap.

1300-ca 1530 – Självstudierna fortsätter i form av läsning, repetition eller grupparbeten. Beroende på hur långt in på terminen man är och arbetsbelastning kan tiden för detta förlängas eller förkortas.

1600 – 2000 – På eftermiddag och kväll jobbar jag rätt många av veckans dagar. Jag har ynnesten att jobba med något som har koppling till plugget och därför har arbetet också ett visst värde i utbildningshänseende.

2000–>läggdags – Senare på kvällen lagar jag mat, tränar, träffar kompisar eller hittar på något annat som många av mina andra studiekamrater också gör. För att lyckas i studentlivet gäller det att hitta balansen och avvägningen mellan alla olika intresse.

Ett utmärkt ställe att luncha ute vid - Lundagård med univ. hus

Ett utmärkt ställe att luncha ute vid – Lundagård med univ. hus

Att gå på spex är en av alla akvitieter vid sidan av studierna som kan förgylla studietiden

Att gå på spex är en av alla akvitieter vid sidan av studierna som kan förgylla studietiden

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt