Tillbaka i Boston

Nu är jag tillbaka i Boston sedan en 1,5 vecka. Det har dock varit en sjukt intensiv period och det känns snarare som om jag har varit här i 1,5 månad. För det första ska jag flytta. Har hittat ett rum i en lägenhet i Beacon Hill som är supermysigt. Lägenheten har roof top deck och jag slipper tänka på att flytta mitt under finals och hitta någon som hyr mitt rum under sommaren. Under den här terminen kommer det alltså bli Beacon Hill-gänget, bestående av Arvid, Louise och jag, som hänger. Och så Hanna såklart. Nästan som de tre vännerna och Jerry fast vi vill ha med Hanna! För Hanna är så go. 🙂

DSCN1767 DSCN1768

Så fint område! Bilderna är just nu lite missvisade eftersom vi hade en snöstorm som drog in över Boston i tisdags. Det var kaos. Guvernören utfärdade ett reseförbud så inga bilar fick vara ute på gatorna, förutom emergency vehicles, alla butiker stängde, skolor stängde och amerikanarna blev galna. Jag gick till affären för jag tänkte att det kunde vara gött att ha lite gotte om jag ska vara insnöad i lägenheten. fler än jag hade ju uppenbarligen också tänkt den tanken för när jag kom till butiken var det helt soprent på hyllorna. Tydligen så fanns det risk att kranarna skulle frysa så vattenhyllan var helt länsad och det var en kö som ringlade genom hela butiken. Då pratar vi ICA Kvantum-size, så det var inte en superliten butik heller. Det slutade med att vi fick kanske 80 cm snö?

IMG_4077 IMG_4075

IMG_4061 IMG_4063

Bortsett från att det har varit väldigt intensivt sedan jag kom så tror jag att den här terminen kommer bli bättre än den förra. Jag har börjat min praktik på en amerikansk advokatbyrå och ska följa med på förhandling nästa vecka i ett äktenskapsmål och Beacon Hill-gänget och Hanna håller just nu på att planera vår Costa Rica-tripp över spring break som är ungefär om drygt en månad.

Jag vill även tipsa igen om min boendeguide och dessutom göra ett tillägg. Det verkar som att jag har missat en hemsida, hyrabostad.se. Så om ni inte har hittat bostad än hoppas jag att den kan vara till er hjälp!

Sist men inte minst vill jag bara dela med mig av den lilla paprika-killen som finns på Trader Joe’s. Tycker han är ganska festlig.

IMG_4064

Ha det fint!

/Linda

Om lindalo

Jag flyttade till Lund VT-11 för att börja studera på juristprogrammet. Jag är uppvuxen i Göteborg men valde bort min hemstad då jag ville uppleva hur var att studera i en riktig studentstad. Tiden flyger förbi och jag är redan inne på fjärde året. Under min studietid har jag hunnit med att bo i korridor, jobba och vara förman på Lunds nation och engagerat mig i Fakultetsambassadörerna. Jag har även arbetat extra på en advokatbyrå och varit studentambassadör, mentor och privatlärare. Just nu ser jag fram emot min första Lundakarneval och ett utbytesår till hösten på Suffolk University Law School i Boston.
Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt