Vilken vecka!

Oj vad förra veckan bjöd på mycket!

Känns som jag har rest över hela Sverige, vilket jag dock inte har…. men kanske halva. Jag var tillsammans med Hanne och Susanne i Östersund och Sundsvall för träffa er alla och räta ut ett och ett annat frågetecken gällande hur det är att studera i Lund. Nu imorgon, tisdag, kommer jag att åka till Ängelholm på en mässa och sedan vidare till Sölvesborg (onsdag) och slutligen Göteborg på torsdag! Veckan efter det ska jag faktiskt till Kalmar och sedan Borås! Så resan fortsätter och det skulle vara jätte kul att se er på någon av mässorna!

Dessutom har jag i helgen och även idag varit i Stockholm och jobbat som djurvårdare på vattenmuseet Aquaria. Detta är mitt deltidsjobb. Så detta är ett exempel på vad man kan hamna efter att ha studerat biologi vid Lunds Universitet. Jag har matningar av hajar och rockor och sköter en del filter och pumpar så klart. Kan berätta att det är ganska mycket arbete bakom kulisserna som man som besökare inte får se. Men extremt roligt och lärorikt!!!

Komulerocka

Lagunmaneter

Har matning av komulerockorna och senare våra svartfenade revhajar

Nu när vi ändå är inne på biologi tänkte jag att jag skulle kunna presentera mitt kandidatprogram i biologi lite mer ingående och sedan den mastern jag nu gör som heter Environmental management and policy.

 

Biologi

I biologin får man lära sig allt från smått som cellers uppbyggnad och genetik till ekologi, marin biologi, zoologi och liknande. Lite beroende på vad man är intresserad av så väljer man ganska tidigt om man vill gå åt det ”gröna” fältbiologi hållet eller mer molekylärbiologi. Jag har läst ”grön” biologi och har nu efter tre år en kandidat i biologi (en kandidat är när man har läst grundkurser i tre år i ett ämne).

Floristik Kurs, där man får vara ute hela dagarna och identifiera och lära sig olika blommor och växter.

Var i Innbruck (Österrike) på en praktik som en del av min kandidat, då fick jag ta vattenprover från alpsjöar.

När man läser biologi blir det en del labbar också.

 

Miljöstrategi

Mitt mastersprogram (ett tvåårigt program med avancerade kurser) är tvärvetenskaplig och är öppen för alla som har en kandidat i något ämne och är intresserade av miljöfrågor. Den är helt på engelska och tar in studenter från världens alla hörn. Tillsammans med olika erfarenheter och bakgrund tar vi oss an alla olika miljöproblem och lära oss av varandra. Vi läser om miljöpolitik, ”management”, ekonomi, miljö, teknik och med mera. Jag hoppas kunna jobba med miljöfrågor på EU-nivå eller kanske jobba som miljöstrateg på något intressant företag.

Studenterna är från väldens alla hörn!

Har ni några direkta frågor om biologi eller miljöstrategi så är det bara att fråga annars ses vi kanske på någon mässa…. Eller på Aquaria!

 

Ha det gött!! /frida

 

 

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt