En bit in på vårterminen…

Hej allihopa!
Så himla roligt att få lära känna er här på bloggen. Nu har vårterminen börjat komma igång på allvar. För er som är nya kan det vid det här laget vara en del att tänka på och få grepp om, så som det varit för oss alla och ibland fortfarande är. Ett varmt välkomnande till er oavsett! Jag hoppas verkligen ni trivs så här långt och även om det kan kännas rörigt i början så kommer även ni känna er både varma och bekväma i kläderna om inte så länge. Några av oss är tillbaka för en ny termin och nya tag och kanske att några av er sitter och funderar på hur det skulle vara att plugga, kanske i Lund, så småningom. Oavsett vad ni kommer hitta på just i år så hoppas jag allas början på året och våren blir spännande och full av sol!

Våren kommer tidigt till Skåne, i alla fall det där riktigt härliga vårljuset som ger mig en liten uppmuntrande knuff när det behövs som mest!

För mig som återkommer till Lund så slängs jag snabbt in i det hela. De första veckorna på terminen har vi haft ordentligt med föreläsningar för att ha ingenting nu och ett tag framöver. Vi kommer för första gången ha en riktig tentaperiod, där man inte har föreläsningar tiden innan en tenta för att kunna plugga riktigt ordentligt. Det är väldigt olika hur det ser ut på de olika programmen och kurserna, men det är inte ovanligt att det är så. Jag känner däremot att mina disciplinära förmågor sätts på prov när det plötsligt känns som att jag har för mycket tid. Jag behöver nästan den där lilla känslan av stress för att skärpa till mig. Det är tur att jag vid det här laget ändå har lite koll på vad jag förmår åstadkomma pluggmässigt, det underlättar mycket som ni ockå   redan har eller kommer märka!

Kaffe och blåbärsté innan tentan och varm choklad med vispgrädde efteråt!

För mig och många klasskompisars del är även det stora jobbsökandet igång sedan ett tag. Efter att man blivit färdig med fjärde terminen på sjuksköterskeprogrammet kan man nämligen börja arbeta som undersköterska och för många är det ett självklart steg i att bli mer förberedd inför det kommande yrket. Det tar nämligen sin lilla tid att känna sig bekväm och säker i vit pyjamas. Jag ska förhoppningsvis på en eller två arbetsintervjuer i nästa väcka!

Ha en riktigt bra början på veckan!
//Stella

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt