Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vänner, sommarläsning och pizza

God eftermiddag!

Idag bloggar jag från ett soligt Kivik som påbjuder utomhusaktiviteter och bad, men själv har jag spenderat merparten av dagen inomhus läsandes. Det har nu gått ett par veckor sedan jag blev klar med mina kurser för vårterminen, men i ärlighetens namn inföll sig inte känslan av sommarlov förrän i fredags, då de sista skolorna hemmavid tog sommarlov och studenten firades vid min gamla gymnasieskola i Simrishamn. 

Att inte längre ha en tydlig terminsavslutning har varit lite märkligt att vänja sig vid, och det är med visst vemod jag lämnar Lund över sommaren, framförallt eftersom flera av mina vänner gör detsamma. Jag försöker känna tacksamhet över att ha samlat på mig vänner jag får åka och besöka runt om i Sverige, samtidigt som det redan under vårterminens sista dagar väcker en längtan inför höstterminens vardag och möjlighet till spontant umgänge. 

Innan Höstterminen ska påbörjas ser jag dock framemot en lång ledighet utan sommarjobb, med mycket tid för att läsa böcker, bada, och passa på att umgås med gamla vänner som också åkt hem över sommaren. 

 Först på listan av utlästa böcker den här sommaren är Sveas son av Lena Andersson, intressant läsning!
Att fira min bästa väns hemkomst från utbyte i Mexiko med en riktigt somrig pizza utgjorde en bra start på ledigheten.

 

Glad sommar!
Lina

juni 19, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *