Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Vad gör man om man inte hittar boende i Lund?

Vad gör man om man inte hittar boende i Lund?

Det är en fråga som många Lundastudenter-to-be ställer sig. Även om jag inte känner alla drygt 40.000 studenter vid LU, så kan jag däremot försäkra dig om att alla studenter jag har träffat och känner har landat ett boende i Lund – både förstahandskontrakt, andrahandskontrakt och soffplatser! Men vänta va, soffplatser?

BoPoolen är en av de största och främsta bostadsförmedlarna för Lundastudenter. Förutom att de tillhandahåller större lägenheter och hus samt mindre studentrum så hjälper de även nyantagna studenter med att hitta korttidslösningar för de som är sent ute med att hitta bostad eller som upplever svårigheter med att hitta en. Denna lösning kallas för soffkampanjen vilken marknadsförs i början av varje termin runtom i Lund, både digitalt och i form av utomhusreklam.

Både jag och en kompis till mig har tidigare deltagit i soffkampanjen. Medan jag erbjöd en sovplats i form av en (väldigt) stor uppblåsbar säng till en tjej jag träffade under nollningen, erbjöd min kompis en extrasäng som han hade hemma till en internationell student som han var fadder åt. Även om det kanske inte är lösningen man söker efter i första hand, är det ändå en lösning man kan överse om man är rädd för att inte hitta boende. Och vet du? Tjejen som jag träffade via soffkampanjen och nollningen är faktiskt en av mina allra närmsta vänner idag!

Se till att sätta dig i alla bostadsköer du kan som finns listade här och att gå med i bostadsgrupper på Facebook. Ta även kontakt med nationerna i Lund för att checka och ansöka om lediga boenden! Du kan även kolla fler tillfälliga boenden på BoPoolens hemsida. Även om du kanske inte landar ditt drömstudentboende i början, betyder det inte att du ej har möjlighet att flytta till det senare! Var därför öppen för att hitta boende i flera städer i Skåne såsom Lund, Malmö och Helsingborg. Och vem vet, det kanske är en korttidslösning som faktiskt kommer att låta dig träffa människor du annars inte hade träffat och vara i miljöer du annars inte hade upplevt? Personer och ställen som kommer att komma att betyda mycket för dig. Det vet i alla fall jag att flera kan skriva under på.

/Märtha, Kandidatstudent i Strategisk kommunikation

november 5, 2021

Inlägget postades i

Studentliv