Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Utlandstermin, here I come!

Dreams come true, they say. Och det säger jag också, för att förra veckan fick jag antagningsbeskedet till mitt drömuniversitet som jag velat komma in på sedan jag var så ung som 14 – och jag är i extas!!! Så vad händer nu?

I början av januari lyfter planet från Sverige till Singapore där jag kommer att spendera min vårtermin pluggandes vid National University of Singapore (NUS)! Då Lunds universitet nominerade mig till utlandsuniversitetet via ett fakultetsavtal (som alla som läser på en specifik fakultet kan bli nominerade genom) snarare än ett universitetsavtal (som alla oberoende fakultetstillhörighet kan bli nominerade genom), kommer jag att läsa kurser på NUS Faculty of Arts and Social Sciences. De kurser jag kommit in på är Digital Media Cultures, Culture in Action, Global Economic Dimensions of Singapore och Introduction to Psychology. Hur kul!?

Just nu sitter jag för fullt med massvis av administrativa och praktiska uppgifter för att förbereda mig inför flytten. I veckan har jag bland annat varit på ett förberedande webbinarium med NUS, ansökt om studentvisum och lärt känna andra svenskar som ska åka iväg till samma universitet. Nästa vecka kommer jag att ansöka om bostad i Singapore och även sätta igång med uthyrningsprocessen av mitt korridorsrum, så det är en hel på tallriken just nu!

Om ni är sugna på att se hur tidigare Lundastudenter har haft det under sina utlandsterminer i Singapore eller andra länder kan ni hitta mängder av reseberättelser här. Kom även ihåg att checka in alla internationella möjligheter som Lunds universitet erbjuder oss studenter om du är sugen på att bredda dina kulturella vyer under din studietid.

Ser fram emot att posta på bloggen från Asien i vår!

/Märtha, Kandidatstudent i Strategisk kommunikation

 

november 19, 2021