Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Utlandspraktik = en jul utomlands

Hej allihopa! Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

Höstterminerna på universitetet (och också på gymnasiet tror jag?) är lite annorlunda. De slutar inte förns i januari, vilket innebär att jag blir kvar här i Kanada över jul i år! Jag kommer hem till Sverige i mitten av januari och kommer därför fira högtiderna här i år. Det känns självklart lite tråkigt då jag brukar fira den med familjen men min pojkvän kommer iallafall hit från Sverige och firar med mig! Vi har massor av planer, ska bland annat till IKEA och köpa svensk julmat 🙂 

Nu i slutet av terminen är det ändå ganska hektiskt. För att kunna vara ledig så mycket som möjligt under högtiderna försöker jag bli klar med alla uppgifter så snabbt som möjligt. Förra julen hade vi en stor uppgift som vi var tvugna att arbeta med under jul och nyår på distans så denna termin vill jag bli klar med allt innan. Det är skönt med skolarbetena under praktikterminen för det är väldigt mycket bara upp till mig hur jag vill planera det! Under de andra terminerna är det mycket grupparbeten och då får en ju planera tillsammans med andra istället.

Med detta inlägg vill jag tacka för att ni läst och hängt med denna termin! Superroligt att få berätta om min vardag här i Kanada för er! Bifogar lite fina turistbilder (med AF-väskan) från terminen som varit och önskar er alla ett fint slut på året! 

/Angelica

december 12, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

2 comments

  1. Rebecca

    Hej Angelica!
    Jag är så intresserad av att höra om hur processen gick till i samband med utlandspraktiken! Hur kommer det sig att du hamnade just i Kanada? Var det du själv som valde Kanada eller blev du “placerad” där?

  2. angelicaf

    Hej Rebecca! Kul att du är intresserad! Vi hade ett krav på utbytet och det var att en skulle kunna prata språket som fanns i landet. Iom att jag bara kan engelska och svenska så fanns det inte så många val, USA, Australien och Kanada var de största valen typ. Jag ville helst till USA men fick inte platsen där, det var en annan i min klass som blev vald utifrån personligt brev och CV. Då var jag ändå inställd på den delen av världen så då satsade jag på Kanada! Hittade en rolig organisation bland de som vi har samarbete med och satsade då på att få plats där!

    Vi har vissa samarbeten i världen där vi alltid har studenter från Socionomprogrammet i Lund och vi som åker utomlands får själva välja vart vi vill och sen hjälper vår samordnare oss med kontakten med handledarna i värdlandet! 🙂

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *