Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Utflykter kring Lund

Landskapsbild från en hög höjd i Helsingborg. Skymning i bakgrunden

Hej på er! 

Hoppas att ert sommarlov har börjat bra och att ni har haft lite tid att njuta av värmen! Jag har lyxat till det med ett “riktigt” sommarlov – utan jobb – denna sommaren och har rivstartat med några småutflykter. Tänkte att mitt sommarinlägg får bli just ett inlägg om ställen man kan åka till runt om Lund, med lite olika radie. 

Först ut är en personlig favorit: Skäralid. Detta är en del av Söderåsens Nationalpark och verkligen ett så trevligt utflyktsmål, speciellt om man tycker om att vara ute i naturen som jag gör. Som ni ser nedan har jag varit där på olika årstider och till och med cyklat dit någon gån (även om det är ganska långt från Lund). 

Eftersom att jag pluggar i Helsingborg känner jag att även det måste få vara med på lista. Det finns verkligen så mycket att göra i Helsingborg, allt från en picknick i Slottshagen (ofta kallad “Kärnan” efter borgen som finns där) till ett bad vid Gröningen eller att besöka Sofiero. 

Näst på listan är min personliga favoritstad i Skåne – Malmö! Är ju väldigt “biased” eftersom jag kommer från Malmö, men tycker verkligen att det är en så härlig stad och ett absolut måste att besöka när man pluggar i Lund. Här ser ni ett litet urval av vad jag hunnit med i Malmö än så länge – stadskärnan med massa fik, museum och butiker, ett skymningsdopp i Västra Hamnen eller en middag på Mikkellers pop-up trädgård i Folkets Park!

Men nu är detta inlägget så långt att jag får avsluta här, ni kanske får lite mer tips senare i sommar eller höst!

/Emily

juni 17, 2021

Inlägget postades i

Studentliv