Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Utbyte HT-18

Hej!

Kom ju på att jag helt har glömt bort att berätta för er att vi har fått våra antagningar inför utbytesterminen – jag fick mitt förstahandsval!! Fantastiskt roligt, så i augusti bär det av till Italien och BOLOGNA!!!

Möjligheterna till att göra utbyte är helt klart en av fördelarna med Lund. Visste ni att vi har 600 partneruniversitet i över 70 länder?? Så man kan lugnt säga att det finns en hel del valmöjligheter… Så om man vill ha möjlighet till utbyte under en termin eller kanske ett år så är detta ytterligare en anledning till att välja LU!

Hur fungerar det med utbytestermin då?? Oftast så åker man på sin valbara termin vilket innebär att man har möjlighet att läsa ett annat ämne än sitt huvudämne. Istället för juridik så har jag exempelvis valt management och kurser i leadership. Att åka på utbyte är inte heller förenat med någon tution utan vi lundastudenter åker helt gratis. Dessutom så kan man söka flera stipendier via LU vilket jag också gjort. Så förhoppningsvis kommer det även att finnas lite extra pengar att nyttja till nöje och resekassa när man väl är iväg på sitt utbyte.

Inför utbytet så anordnar skolan träffar för de som valt samma länder och man får en god chans att lära känna andra studenter från Lund som skall till samma universitet. Mycket bra grej!

Just nu så handlar agendan om att slutföra ansökan till värduniversitetet och sedan skaffa boende. Himla spännande!!

Visste ni att Bologna är världens äldsta universitet och sägs vara en italiensk version av Lund?

Visst är det lite “UB-feeling”??

Kommentera gärna om ni har någon fråga angående utbyte!

/Kristin

mars 10, 2018

Inlägget postades i

Studentliv Studera utomlands