Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Utbyte – Första veckan

Buongiorno!

Härmed återvänder även jag till bloggen! Precis som Kristin är jag också på utbyte den här terminen och har faktiskt redan varit på plats här i Italien en vecka. Det har skrivits om möjligheterna till att vara utbytesstudent tidigare i den här bloggen men chanserna att åka på utbyte är vid Lunds universitet väldigt goda oavsett om du läser ett program eller fristående kurser. Jag befinner mig i Bologna (Europas äldsta universitet!) och trivs redan som fisken i vattnet här. Innan skolan drar igång på allvar består vardagen just nu till hundra procent utav mat och sol och precis som Lund är Bologna en studentstad så jag känner mig på något vänster väldigt hemma fastän jag är utomlands. Jag cyklar överallt och istället för billig falafel käkar jag billig pizza till lunch 🙂

Här följer några bilder som sammanfattar en vecka fylld av långa och utforskande promenader. På återseende! /Filip S

En typisk gata i Bologna
Förr fanns det ännu fler kanaler i staden men idag är endast denna bevarad
På jakt efter lunch!
En av alla parker som ligger strax utanför stadskärnan
september 20, 2018

4 comments

 1. Erik

  Hej, hur hittade du boende i Bologna? Boibo är bara för dem som är permanent bosatta i Bologna. Jag ska dit i höst 2020 och har börjat kika nu

 2. Lunds universitet

  Hej Erik! Okej, hmm då har de kanske ändrat beskrivningen för gruppen. Du kan nog ändå gå med ändå och kika på gamla inlägg från studenter som sökt bostad och se vad de har fått för tips. Jag fick min bostad genom en vän som hade studerat i Bologna innan mig och bott hemma hos en italiensk familj, så jag kunde ta över hans rum. Här följer några andra tips;
  – subito.it är Italiens blocket. Här går det att söka på lägenheter att hyra.
  – immobiliare.it är en italiensk sida för bostadsförmedling. Här kan du också söka.
  Sedan kan du också söka på webb och Facebook efter grupper för Erasmusstudenter i Bologna. Det finns ett flertal och här finns säkert en del information att ta del utav.

  Lycka till,

  Filip

 3. Olivia

  Hej! Går det att få tips på boende härifrån? Ska hit på utbyte i vår 🙂

 4. Lunds universitet

  Vad roligt att du ska på utbyte till Bologna! mitt bästa tips är att gå med i facebookgrupperna “Boibo – svenskar i Bologna” och “Svenskar i Italien”. Människorna där är ofta mycket tillmötesgående och trevliga och jag vet flera som hittat boende genom att skriva där!
  Vänligen, Filip

Kommentarsfältet är stängt.