Utbyte – Första veckan

Buongiorno!

Härmed återvänder även jag till bloggen! Precis som Kristin är jag också på utbyte den här terminen och har faktiskt redan varit på plats här i Italien en vecka. Det har skrivits om möjligheterna till att vara utbytesstudent tidigare i den här bloggen men chanserna att åka på utbyte är vid Lunds universitet väldigt goda oavsett om du läser ett program eller fristående kurser. Jag befinner mig i Bologna (Europas äldsta universitet!) och trivs redan som fisken i vattnet här. Innan skolan drar igång på allvar består vardagen just nu till hundra procent utav mat och sol och precis som Lund är Bologna en studentstad så jag känner mig på något vänster väldigt hemma fastän jag är utomlands. Jag cyklar överallt och istället för billig falafel käkar jag billig pizza till lunch 🙂

Här följer några bilder som sammanfattar en vecka fylld av långa och utforskande promenader. På återseende! /Filip S

En typisk gata i Bologna

Förr fanns det ännu fler kanaler i staden men idag är endast denna bevarad

På jakt efter lunch!

En av alla parker som ligger strax utanför stadskärnan

Det här inlägget postades i Studentliv, Studera utomlands, Tema: vardag i bilder och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt