Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Tips mot FOMO?

Tittar över horisonten och reflekterar över mitt liv

Är man student finns det mycket att göra i Lund,(bortsett från plugget). Nationer, studentföreningar, spex,kårer etc…valen är oändliga! Med det kommer också nackdelar, nämligen FOMO.

FOMO (Fear of missing out)  är ett vanligt psykologiskt dilemma som kan innebära stress eller rädsla för att missa någonting som man anser är viktigt eller har potential att vara fördelaktigt för en själv. 

Nu när universitet öppnat upp igen har det drabbat en del i min omgivning (inklusive mig). Nu är jag ingen psykolog men mitt bästa tips för att underlätta FOMO är att ha mobilen på ljudlös. Det har hjälpt mig väldigt mycket. När jag träffar en vän och mobilen börjar vibrera så kan jag zoom ut från konversationen och börja tänka ”oj undrar vad som hänt? Undrar vem det är som ringer, vad är det jag missar?” 

Därför har jag bestämt mig för att ha mobilen på ljudlös och tagit bort vibrationen. Det har funkat ganska bra. Märker jag att jag har ett missat ett samtal så ringer jag bara upp personen. Kanske ett bra tips? 

OBS: Om du inte har hört talas om FOMO innan du läst denna text ber jag om ursäkt för att ha skapat FOMO på grund av FOMO 🙁 

/Fridmer, student

november 8, 2021

Inlägget postades i

Studentliv

3 comments

  1. Ludvig

    Har en smartklocka som visar notiser och samtal. Sparar mig tid från att annars kolla mobilen. Jag kan snabbt se och ignorera/skjuta upp när det inte är nåt viktigt.

  2. Olivia

    Ja gud vad FOMO tränger in nu efter öppnade restriktioner. Väldigt viktigt att låta sig själv inte behöva vara delaktig i allt som händer – vilket är omöjligt egentligen. Bra tips och fortsätt ge tips. Det uppskattas.

  3. Jonas

    Känner ofta FOMO, får testa tipset och se om det hjälper

Kommentarsfältet är stängt.