Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Tillbaka i Lund

Det ljuva livet som student i Lund är en balansgång mellan den verklighet som gäller för oss studenter i staden och den verklighet som annars gäller. Fördjupningskursen ska bland annat balanseras mot vänner, träning, jobb och det nyblivna morbrorskapet. Det är en vågskål som de flesta studenterna i Lund kan intyg om. Varje dag tvingas man välja mellan olika aktiviteter och ibland väger vågskålen inte jämnt på båda sidor.

Sedan sist har jag hunnit påbörja en ny kurs som heter ”konflikt och immaterialrättsliga intrång”. Det är en spännande kurs som avslutas med två rättegångsspel där man får pröva hur det är att vara både stämmande part och svarande part. Man jobbar i grupper om fem under halva terminen och skriver en stämningsansökan först och därefter ett svaromål. I dagsläget har vi precis skickat vår stämningsansökan till vår motpart och ska börja på vårt svaromål näta vecka. Utöver det skriver vi även två PM individuellt.

Förutom studierna har jag även hunnit åka på mässa i Västervik, hälsa på min nyfödda systerdotter i Stockholm samt spendera tid med vännerna i Lund. Jag ser samtidigt fram emot fler mässor runt om i landet under våren och att fortsätta blogga.

Se till att fortsätta höra av er och ställa frågor!

Hockeymatch i Malmö Arena och vägen dit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En bild på hur en studentmiddag kan se ut:

 

/Hamid

februari 16, 2017

Inlägget postades i

Studentliv