Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Tacksittningar i mitt hjärta

Tacksittningar i mitt hjärta!

Enligt tradition håller nationerna i Lund i tacksittningar för deras aktiva medlemmar en gång per månad – och idag är en sådan fantastisk dag (för löning och CSN har äntligen rullat in på kontot också, och vad slår det)!

Dukningen på dagens tacksittning på HB!

Varje sittning har ett tema som sittningslokalen pyntas efter och som utklädnader bestäms efter. Ibland är till och med maten kopplad till temat i fråga – hur kul? Idag har temat varit “Back to the 80’s”, och som musikälskare kunde jag inte älskat temat mer. Om jag säger sportiga neonkläder, pannband, krulligt hår samt svart eyeliner och långhåriga svarta peruker tror jag ni kan föreställa er vilken mix av underbara bilder som nationen kommer att lägga upp på sin Facebook för att minnas denna tacksittning! Men hur får man gå på en sådan här sittning egentligen?

Kraven kan se olika ut från nation till nation, men på Helsingkrona Nation (HB) som jag är mest aktiv på måste du ha jobbat ett eller två pass. Du väljer själv vad för pass du vill jobba, men de brukar oftast vara kopplade till nationens mat- och klubbverksamhet på något sätt. Efter passet får du poäng för din insats, och dessa kan utbytas mot matbiljetter eller en tacksittning.

Mina favoritpass att jobba brukar vara lunchpass mellan 9-14, men mest nyligen jobbade jag på Fredmans vilket är HBs veckovisa fredagspub där hamburgare och dryck serveras mellan 15-19 (men man börjar jobba vid 12). Ibland får man vara med och hålla i quiz också!

Nu ska jag och mina vänner fortsätta throwbackkvällen, och jag hoppas att jag någon dag kommer att se just ditt namn i min sångbok som cirkulerar runt varenda bord under tacksittningar!

/Märtha, Kandidatstudent i Strategisk kommunikation

september 24, 2021

Inlägget postades i

Studentliv