Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Studentradion

Hej!

Hoppas att läget är bra med er! Idag tänkte jag dela med mig lite mer kring vad jag gör utöver att plugga här i Lund. Tidigare har jag berättat om mitt engagemang i Helsingkronaspexet, men det är inte det enda sättet jag valt att engagera mig i studentlivet på.

Utöver spexet är jag också aktiv i Radio AF, studentradion i Lund! Radio AF är ett utskott i Akademiska föreningen och räknas som Sveriges största studentradiokanal och har sänt radio sedan 1982!

Jag har tidigare fått frågor via snapchat kring vad det innebär att engagera sig i studentradion samt hur en gör för att bli aktiv. Kort sagt innebär att vara aktiv på radion att en får sända radio och delta i radions olika evenemang och arbetsgrupper, det kan innebära att en sänder ett eget program, gästar andras eller skapar poddar. Det kan också innebära att en tar sig an en ansvarspost och ser till att radion fungerar som den ska genom administrativa uppgifter av olika slag eller att vara del av radions olika projektgrupper som planerar inför exempelvis Musikhjälpen, Valborgsfirandet i parken (där Radio AF står för DJ:andet) eller andra projekt som dyker upp.

För att bli en del av studentradion behöver en genomgå Radio AFs grundkurs. Där får en lära sig om allt som är relevant för den som vill sända radio eller poddar, så som att klippa en podd, planera ett program, hur du sköter tekniken under sändning eller gör en riktigt bra intervju! Grundkursen ges varje termin och för att få söka kursen behöver en närvara på ett av de informationsträffar som anordnas i början av terminerna.

Är du lik som jag ett stort fan av att lyssna på podcasts och har ibland drömt om att få starta en egen podd, eller kanske älskar du att lyssna på radio om morgnarna innan skolan och skulle vilja testa på att själv få sända live? Då kan jag varmt rekommendera dig att söka dig till studentradion.

Är du föresten nyfiken på hur det kan låta när studenter sänder radio kan du surfa in på radioaf.se och lyssna!

Allt gott!

Lina

 

maj 6, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *