Update från studentmässor i Norrland

Hej på er!

Just nu är jag och några andra ambassadörer ute och turnéar i landet! Vi har de senaste dagarna besökt utbildningsmässor i Sollefteå och Östersund, och imorgon är det dags för Sundsvall. Det är så himla kul att träffa er ute på mässorna, att utbyta lite tankar, informera och inspirera. Och ni har så många bra frågor! Långt mycket bättre än när jag var på gymnasiemässa inför mitt universitetsval. Konversationen gick då ungefär såhär:

Jag (nervöst): Hej.
Juriststudenten (jätteglatt): HEJ! 😀
Jag: Är juridik kul?
Juriststudenten: Absolut!
Jag: Okej. Tack.

Sen gick jag därifrån. Jag visste inte vad jag skulle fråga – vad som överhuvudtaget GICK att fråga – eller varför de skulle vara intresserade av att prata med just mig. Nu sex år efter den där mässan i Malmö är jag helt övertygad om att man tjänar på att våga ställa frågor – framförallt till andra studenter, det är ju de som vet allt om hur det är att plugga!

Jag har här sammanställt en lista på lite frågor man kan ställa på en mässa, som ni ofta ställer, och som vi ambassadörer mer än gärna svarar på. Och när samtalet väl är igång, känns det ofta lättare att komma på fler frågor. Våga fråga!

 1. Vad pluggar du? Hur visste du att det var det du ville plugga?
 2. Hur ser en vanlig dag ut för dig?
 3. Har ni program eller kurser inom ämnet X (det ämne du är intresserad av)?
 4. Om man inte vet: var ligger Lund? 😉
 5. Hur många studenter bor det i Lund?
 6. Vad kan man göra mer än plugga i Lund?
 7. Vad är det som gör Lund så speciellt – varför valde du Lund?
 8. Kan man åka på utbyte?
 9. Är det svårt att komma in?
 10. Hur hittar man boende i Lund?
 11. Vad är de stora skillnaderna mellan att plugga på gymnasiet och universitetet?
 12. Vad kan man få för jobb efter en utbildning i Lund?
 13. Vad är skillnaden mellan kandidatprogram och masterprogram?
 14. Kan man välja kurser helt fritt?
 15. Är det antagning både höst och vår?
 16. Hur många studenter går i en klass?
 17. Varför ska jag göra högskoleprovet?
 18. Kan man komma och hälsa på er?
 19. Får man vänner?
 20. Kommer jag klara mig på mina studiemedel?

Om vi inte kommer till er stad är ni självklart välkomna att ställa frågor här på bloggen, på vårt instagramkonto (lundsuniversitet) eller vår snapchat (lundastudent).

Nu kommer det lite bilder från Sollefteå/Östersund/Sundsvall, där vi spenderat de senaste dagarna.

Inflygning – Östersund nästa!

Jobb- och utbildningsmässa i Sollefteå. Susanne var taggad!

Jag, en mur och en stad badandes i dimma.

Sundsvall bjöd på snö och kyla, men vi var lika glada ändå, uppe på Norra Berget!

Detta idylliska lilla fik hittade vi. Vi planerar i detta nu att öppna ett likadant i Lund. Stay tuned…..! 😉

Hoppas vi ses på någon mässa i vår!

 

/Hanne

Det här inlägget postades i Bostad, Grundläggande info, Karriär, Mässor, Studentliv, Studera utomlands, Tema: vardag i bilder och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt