Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Studentlivet, vad innebär det?

Godkväll allesammans!

Måndag, ny vecka och nya möjligheter! Lite samma sak är det att börja leva som student.

Att flytta hemifrån: 
Många flyttar hemifrån i samband med att man tar steget och blir student. Det kan kännas tufft till en början. Ju äldre man blir så inser man faktiskt vilket jobb föräldrarna lägger ner på en. Matlagning, tvätt och läxhjälp kan vara några av dem sakerna som man mer eller mindre tagit för givet. Numera älskar jag att laga mat, tycker det är mysigt och tvätta och jag är min egen läxhjälp, voila!

Man är sin egen bank:
Om man inte tidigare lärt sig att hushålla med begränsade resurser så kommer man nästan att bli tvungen att lära sig det. Man får helt enkelt resonera med sig själv om vilka möjligheter där finns att faktiskt köpa eller inte köpa saker. Jag vet att det inte är lika lätt som det låter men det går absolut! Läs gärna Tinas inlägg nedan för lite mer specifika tips på hur du kan spara in pengar!

Pulled pork sallad, enkelt och nyttigt!

Studier = jobbet:
Så är det faktiskt. Som student förväntans man läsa 40 timmar i veckan inklusive föreläsningarna. Försök komma på hur du maximerar din inlärning så blir de 40 timmar blir så effektiva som möjligt. Testa olika sätt på vad som passar dig bäst så kommer du finna mer glädje av plugget. Givet att du har föreläsningarna vid vissa tider har du i övrigt ganska fritt. Med det menar jag att det finns en frihet i att kunna självmant påverka ditt schema. Gillar du att plugga på kvällen går det bra. Föredrar du att vara tidigt i skolan och inte röra böckerna när du väl går hem så går det lika bra. Det är väldigt skönt att ha den möjligheten.

Fritid:
När man är student har man ofta ett flexibelt schema som jag nämnde ovan. Se till att koppla av och gör saker som du tycker är roliga. Träna, träffa vänner, åk på utflykter eller bara något så enkelt som att kolla på serier. Som student finns där massvis med kul som pågår hela veckan. Som student är livet tämligen hektiskt och därför blir fritiden så mycket viktig.

Lite golfträning sitter aldrig fel!

Studentlivet är spännande och krävande på samma gång. Det gäller att hitta en balans som ger dig möjligheten att prestera bra i skolan samtidigt som du har kul under tiden. Det rätta receptet för den balansen existerar inte. Du skapar det själv helt enkelt.

Lev och lär – och ha kul!

/ Adam

oktober 30, 2017

Inlägget postades i

Studentliv Studier Studieteknik