Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Student med distansförhållande

Hej allihopa! Hoppas ni har det bra i det knäppa vädret. Känns oklart kring om en ska ha på sig sommarjacka och solglasögon eller vinterjacka med halsduk? Men men, det blir säkert bättre snart.

Idag tänkte jag skriva om något jag hade några terminer, nämligen distansförhållande. Jag träffade min partner när jag var i slutet av termin 1 och sedan flyttade han hit när jag började termin 4. Alltså var det ett helt år där han bodde i Stockholm och jag i Lund. 

När en tänker på studenter tänker väl de flesta direkt på ganska dålig ekonomi. De flesta lever kanske inte med den största budgeten. Att då lägga extra mycket pengar på att åka tåg fram och tillbaka till Stockholm cirkus en gång i månaden är ju kanske inte direkt något som förbättrar situationen.

Det blev också ganska svårt i längden att prioritera plugg också. Vissa helger kanske det hade varit bättre att spendera på biblioteket än att åka till Stockholm men det blir ju som det blir. Jag tyckte iallafall jag kunde spendera tiden på tågen med att plugga, läsa mycket kurslitteratur och även skriva saker som behövde skrivas. 

Det som fungerade bra med distansförhållandet samtidigt som en är student var att det ibland ändå blev lättare att koncentrera sig på plugget. Nu när jag kan umgås med min partner hela tiden blir det svårare att koncentrera sig då jag mycket hellre vill prata med honom. Då kunde jag bara lägga ifrån mig telefonen och koncentrera mig totalt. 

Kort och gott skulle jag väl inte rekommendera distans till någon då jag tycker att alla borde vara med den de är kär i. Men samtidigt så är det inte omöjligt, utan det går att ses och umgås trots bristande ekonomi och tid. 

Mycket kärlek! 
/Angelica

Mycket kärlek i Lund
Distansen vi hade
Jag och min partner på samhällsvetarbalen
En bild från en av alla tågresor jag gjort
maj 7, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *