Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Sommarstipendier och mässor!

Hej på er igen!

Igår var en rätt händelserik dag för oss som pluggar på Medicinska fakulteten! Varför då? Jo, för igår kom beskedet om sommarstipendier!!!

Det är såhär att alla som går ett program inom medicinska fakulteten här i Lund har möjlighet att söka detta stipendiet för att tillsammans med riktiga forskare utföra ett projekt under sommaren. För det här kalaset får man både en riktigt god ersättning (21 000 kr) och 15 högskolepoäng! Allt för att höja forskningsintresset hos studenter, en riktigt fungerande metod om ni frågar mig. Så i sommar kommer jag att både planera och göra ett projekt för ett labb som forskar kring Sepsis (blodförgiftning), riktigt kul! Vill ni läsa mer om stipendiet, klicka HÄR!

Här handskas min labpartner Martin med cancerceller från livmoder. Ungefär såhär kommer jag spendera min sommar – med en automatpipett i handen! 🙂

Nåväl, över till något annat. Under våren nalkas en mängd mässor som ni kanske vet! Jag minns att det kunde vara rätt överväldigande att gå på en faktiskt. Broschyrer från höger och vänster och en massa påsar med olika kataloger… Vilken skulle man börja med liksom? Så- om du planerar att besöka en mässa men inte riktigt vet vad du ska förvänta dig så kan det vara bra att komma ihåg följande:

Vi har alla varit med om samma resa!
Det här kan vara lite lätt att glömma när man befinner sig på en mässa. Kom ihåg att de du träffar vid montrarna som bär LU-tröjor (eller vilket annat universitet som helst) är helt vanliga studenter som för några år sen själva strosat omkring på mässor och kanske inte haft en aning om vad man ville söka till. Vi är där för att vi känner att vi har lite att säga om vår studentstad. Vi är där för att vi har massor av tips och anekdoter att dela med oss av. Vi är där för er! 🙂

Bli kompis med hemsidan antagning.se
Här finns verkligen ALLT! Information om ca alla program/kurser som finns i Sverige, antagningsdatum och den funktionen jag tycker mest om – Ämnesträd! Här minns jag att jag kunde sitta i timmar och klicka i ämnen jag tyckte var roliga i skolan (t.ex biologi, kemi). Det var så jag hittade mitt program – Biomedicin! 🙂

Såhär kan en vanlig sökning se ut. Jag valde t.ex att söka på programutbildningar som hade med logik att göra och hittade flera utbildningar som erbjöd just det.

Våga fråga!
Ibland kan det kännas lite läskigt att  gå fram till oss och ställa en fråga. Kom då ihåg att ingen fråga är en dum fråga! Något som du funderar kring  kanske flera andra också har funderingar över. Det kan vara precis vad som helst – kommer jag bli bostadslös? Är det svårt att hitta rätt kursbok? Kommer jag att leva på nudlar? Kommer föreläsarna vara superstrikta? Kommer jag någonsin hitta något jag tycker är intressant att plugga?(Jag kan ge er svar på just de frågorna redan nu – nej, nej, nej, ibland och JA!).

Ha det bra så länge!

/Liza

februari 22, 2018

Inlägget postades i

Kommunikation Mässor Ny i Lund Studentliv

En kommentar

  1. Sandy

    Hejsan Lisa! Det var längesen 🙂
    Vad trevligt att Lund känns rätt för dig och grattis till din utvecklande sommar…
    Kram,
    Moster Sandy

Kommentarsfältet är stängt.