Slutspurt

Hej på er!

Terminen har gått alldeles för fort, men oj vad rolig den har varit! De kommande veckorna har jag dock en hel del plugg. Vi har nämligen tre examinationsmoment att ta oss igenom innan vi får ett välförtjänt “sommarlov”. Känns otroligt kämpigt men slutet är ju faktiskt nära!

Jag har haft en helt fantastisk vårtermin. Mitt engagemang i Juridiska Föreningen har givit mig många lärdomar men också många fina vänner. Jag har fått chansen att träffa försvarsadvokaten Johan Eriksson som försvarar den terrormisstänkte Akilov i en av Sveriges största brottmålsrättegångar. Så otroligt inspirerande!

Vad händer under sommaren då?
Jag kommer att inleda den med två veckors semester i Grekland, det behövs för att samla krafterna innan jag påbörjar sommarjobbet på en advokatbyrå! Det ska bli riktigt spännande att äntligen få arbeta med juridiken i praktiken. Byrån jag kommer vara på arbetar mest med straffrätt, vilket är det rättsområde jag är mest intresserad av.  Många arbetsgivare kräver att en minst ska ha läst klart termin 5 eller 6 på juristprogrammet för att kunna få chansen att arbeta under sommaren. Det finns dock många möjligheter till extrajobb vid sidan av studierna som inte har samma krav.

Hur som helst så hoppas jag att ni fått mycket inspiration från vårens mässor och bra svar på era funderingar. Med detta sagt rundar jag av det sista inlägget för terminen.
Vi kanske syns på Lunds gator till hösten?

Ha en fin sommar så hörs vi inom en snar framtid!

/ Dalia

En bild från vårens bästa händelse: Juridiska Föreningens vårbal!

Fick den stora äran att träffa försvarsadvokat Johan Eriksson!

 

 

 

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt