Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Slutet gott, allting gott!

Hej allihop!

Som jag tidigare skrivit så springer tiden iväg när man är student. Tiden går snabbt när man har roligt – som man brukar säga. Jag har varit på mässa i Göteborg, Stockholm och Malmö och informerat om Lunds universitet. Det har varit såååå kul! Jag träffade faktiskt några av er läsare där, vilket var extra roligt.

NÄSTAN alla härliga studentambassadörer som var med på mässan i Stockholm.

Well, well. Terminen är snart slut, så jag tänkte jag skulle summera terminen som gått.

Som ni vet så har jag varit på praktik hela terminen för att se hur den teoretiska delen av ämnet medie- och kommunikationsvetenskap kopplas till en praktisk yrkesverksamhet. Jag har alltså för första gången ever använt min utbildning i ”riktiga” sammanhang. Jag har arbetat med sociala medier, projektledning, konceptframtagning, kampanjutveckling och strategier. Jag har fått planera ett event, varit nervös under eventets gång, och även fått uppleva ruset då jag förstått att allt mitt slit och hårda arbete lönat sig! Jag har träffat en hel del fantastiska människor, skapat vänner och minnen för livet, och jag har äntligen kommit underfund med vilka uppgifter jag skulle vilja fortsätta arbeta med i framtiden.

Vid terminstart hade jag ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Jag var nervös över att jag inte skulle trivas på min praktikplats och att jag inte skulle förstå hur teori och praktik skulle sammankopplas. Jag var nervös över tanken att jag kanske valt helt fel utbildning, och att jag skulle vilja arbeta med något helt annat. Framförallt var jag nervös över tanken att mina dagar skulle spenderas i en för mig okänd ort, och på ett universitet där jag inte känner någon.

Om någon synsk människa hade berättat att denna terminen skulle bli så bra som den har varit så hade jag skrattat och sagt något i stil med ”ah säkert”. För wow, vilken bra termin jag har haft! Jag är genuint ledsen över att denna terminen snart har nått sitt slut.

Min termin på Lunds universitet har varit superbra! Det har varit många nya intryck, jag har lärt mig fantastiskt mycket och jag har haft superkul!

En av de stunder som ledde till en hel del skratt!
Världens bästa gäng! Mina tre kollegor som lärt mig man arbetar med media in real life!

God jul och gott nytt år på er alla!
Hoppas ni tycker det har varit roligt att följa mig under terminen som gått.

Ha det bäst!
/Andrea

december 13, 2017