Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Sista veckan på terminen och “tentavecka”

landskapsbild med gula rapsfält, blå himmel och lite buskar i bakgrunden

Hej på er!

Jag hoppas att ni njuter lika mycket som mig av att solen och sommaren äntligen tittat fram, och att det snart är sommarlov (och för vissa av er studenten!!!). 

Terminen på universitetet slutar på söndag och även om det är vanligt att ha ett sommarjobb så har jag faktiskt lyxat till det med ett riktigt sommarlov denna sommaren. Eftersom jag nästa år tar examen, ville jag verkligen passa på att ta ledigt denna sommaren. Men innan jag tar ledigt har jag en del inlämningar kvar, och förra veckan var full av slut-seminarium. Jag har läst en kurs i kriskommunikation och som vår “tenta” i denna kursen hade vi ett rollspel i grupp där man fick låssas vara kommunikatörer som skulle hantera en kris. Det har verkligen varit så kul, och några av dagarna valde jag och en annan av mina gruppmedlemmar att vara på campus – första gången sedan oktober som jag var på skolan i Helsingborg

Men nu har jag en vecka kvar av skola, och den är fylld av inlämningar och grupparbete! Jag får ofta frågan om “hur man pluggar” på universitetet, och det enkla svaret är att det helt beror på vad du pluggar. Vi har mycket grupparbete på strategisk kommunikation, och även på ekonomihögskolan var det en del. Men det varvas ofta med individuella moment – antingen inlämningar eller tentor. Och på strategisk kommunikation har vi faktiskt bara haft 1 tenta under hela året! Medan jag inte hade en enda hemtenta (typ uppsats som skrivs över några dagar) under hela kandidaten i ekonomi. 

 

Glad sommar!
/Emily

maj 31, 2021

Inlägget postades i

Studentliv