Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Sista momentet på programmet!

Tjabba tjena bloggen!

Nu börjar terminen närma sig slutet, vilket också är min sista på ekonomiprogrammet. Sista momentet är som sagt att skriva en uppsats inom valt ämne. Just nu är vi inne på sluttampen där vi för tillfället läser igenom studien om och om igen för att förbättra den ytterligare!

För att få sin examen måste man skriva ett examensarbete. Därför tänkte jag nedan ge lite tips och trix på hur man skriver ett så bra arbete som möjligt! 🙂

Att välja ämne
Ämnesvalet är väldigt viktigt för ett lyckat arbete. Valet av uppsatsämne måste såklart vara inom ramen för ämnet men det är även väldigt viktigt att det du skriver om verkligen intresserar dig. Det blir så himla mycket lättare och roligare när man verkligen tycket ämnet man skriver om är intressant och givande.

Välja uppsatsgrupp
Ibland skriver man sitt examensarbete själv, men det är även vanligt att man skriver arbetet ihop med andra. Ifall man skriver tillsammans med andra är det väldigt viktigt att man väljer uppsatsgrupp noggrant. Det är viktigt att man trivs med de man tänker skriva med då man spenderar mycket av tiden med just dessa. Man ska även kunna samarbeta och ha samma målsättning med arbetet.

Planera
Planera! Planera! Planera! Det är superviktigt att planera hur arbetet skall genomföras! Det finns en rad med moment som tar betydligt mer tid än vad man tänkt.

Hoppas dessa tips hjälper er när ni i framtiden skriver era examensarbeten! 🙂

Från helgens trevligheter! 🙂


/Filiph

maj 14, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *