Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Plugg inför tentamen på utbytet

Hej Sverige!

Nu är första tentan på utbytesterminen incoming! Jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig. Under alla terminer jag har pluggat i Sverige har jag haft antingen salstentor eller hemtentor och nu ska jag ha en muntlig tenta! För den oinvigde är en salstenta när du sitter och skriver dina svar på frågor för hand (eller på en dator vid behov) och en hemtenta är när du får en vecka på dig att skriva ett arbete hemma. Nu ska jag dock sitta ensam med min lärare och svara på frågor muntligt om italiensk filmhistoria. Äsch det kommer gå bra, jag har faktiskt en väldigt snäll lärare! Jag ska se till att uppdatera här om hur det gick och hur en muntlig tentamen i Italien går till när jag har gått igenom det 🙂

På sistone har jag också haft besök av två goda vänner. Vi fick låna en bil av familjen som jag bor hos och åkte på road trip genom Toscana och Ligurien, man hinner med ganska mycket på ett och ett halvt dygn! Två väldigt fina landskap! Låt mig visa er!

Vill ni veta mer om hur det är att vara på utbyte? Lämna gärna en kommentar med frågor!

Toscana
Toscana
Toscana
Ligurien, kolla vad fint!
Ligurien
november 15, 2018

Inlägget postades i

Studentliv Studera utomlands Utflykter