Pendulum Life

Hej igen,

Idag är tanken att jag ska dela med mig av hur jag bor och hur jag fick tag på mitt boende i Lund. Problemet är att jag inte ens bor i Lund, utan i Helsingborg. Tänkte istället ta tillfället i akt och försöka förklara att man faktiskt inte alls behöver bo i Lund trots att det är där man spenderar sin tid.

För det första är det billigare, iallafall för mig som fortfarande bor hemma med mina föräldrar. Det brukar även vara billigare att söka sig till Lunds grannkommuner såsom till exempel Staffanstorp, Eslöv eller varför inte Malmö?

Det brukar även vara mycket lättare att hitta bostad i någon av grannkommunerna. Som de flesta redan känner till är Lunds bostadsmarknad ganska tuff, det kan därför vara på den säkra sidan att man utvidgar sitt bostadssökande utanför kommunens gränser. Varför inte bo i en storstad som Malmö till exempel?

Många tror säkert också att man missar en del av studentlivet genom att inte bo i Lund. Det håller jag inte alls med om. Man bor såpass nära ändå och tågen eller bussarna går i princip dygnet runt. En liten myt jag gärna slår hål på!

Sist men inte minst vill jag påstå att Skånetrafiken går att lita på. När man inte bor i Lund blir man väldigt beroende av att ens tåg och bussar går i tid vilket jag tycker dem gör, så oroa er inte för det.

Hoppas nu detta har gett er en liten insikt i att det faktiskt inte bara är Lund man kan bo i. Försökte även trycka upp lite bilder från föregående vecka men det gick inget vidare. Ni får se några extra nästa gång vi hörs!

/Filiph

Det här inlägget postades i Ny i Lund, Studentliv och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt