Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Ny termin = nytt program

En underbar kväll i sommarstugan!
En underbar kväll i sommarstugan!

Hej igen och välkommen till en ny termin!

Vill först säga ett stort grattis till alla er som blivit antagen till er drömutbildning! Ni har en underbar framtid framför er! 🙂

Jag har också en underbar framtid framför mig, dock enbart ett år. Mitt sista år i Lund spenderar jag genom att läsa en magister i accounting and finance. Tänkte därför i detta inlägg att det kan vara intressant att höra vad mitt första intryck är! 🙂

Många jag träffar på mässor eller liknande varken vill eller tror det kan klara av att läsa vidare efter sin kandidatexamen. Faktum är att det dock inte alls skiljer sig speciellt mycket mellan kandidatnivå och magister/masternivå. På en magister eller master från man dock ofta använda sina teoretiska kunskaper man lärt sig under kandidaten på ett mer praktiskt sätt. Detta kan vara genom till exempel caseövningar som vi nu har börjat med. Detta innebär att man istället för att lära sig nya teorier eller liknande försöker lösa verkliga problem med hjälp av den kunskapen man redan har. Tanken är att man ska diskutera, argumentera och kritiskt tänka sig fram till ett svar. 

Många av de andra studenterna har studerat på helt andra lärosäten än vad jag har gjort, både i Sverige och utomlands. Detta innebär att nästan alla studenter har olik kunskap med sig i bagaget. Detta är såklart också väldigt lärorikt och spännande då ens egna kunskaper blir utmanad av andra synsätt och ideér. 

Det finns många fler positiva saker med att läsa vidare, detta var enbart några! Hoppas ni blir lite mer taggade på att läsa vidare efter en kandidatexamen. 

Vi hörs snart igen!

/Filiph

september 4, 2020

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *