Ny termin – nya möjligheter!

Hej alla läsare!

Idag skriver jag mitt första blogginlägg någonsin. Det finns förmodligen de som aldrig läst bloggen tidigare, och jag ska faktiskt erkänna att jag har varit en av dem som inte gjort det. Men bara av att scrollat igenom de andra studenternas inlägg så känner jag redan att jag lärt mig saker som jag inte riktigt tänkt på innan. Vad jag egentligen försöker säga är att jag uppmuntrar till att läsa bloggen för där finns otroligt bra tips och mycket erfarenheter att dra lärdom av. Nu till saken…

Det känns nästan som igår som jag strosade runt för första gången på Paradisgatan fylld av förväntningar på vad som skulle komma skall. Helt plötsligt är jag nu inne på min tredje termin på Pol.kandprogrammet (förkortning av Politices Kandidatprogram). Vart i hela världen har tiden tagit vägen? Jag kan egentligen inte ens förstå att 1 år av min tid i Lund har passerat, och det är med glädje jag ser tillbaka på det året. Det har, utan att överdriva, varit ett av de bästa i mitt liv.

Jag kanske bör nämna att jag för tillfället läser företagsekonomi. Själva Pol.Kandprogrammet låter en styra lite själv, och termin 3 för oss är särskilt speciell eftersom vi då får välja mellan 3 olika kurser. Lite längre fram i bloggen kommer jag ägna ett helt inlägg till att förklara programstruktur och förklara vilka val jag har gjort. Men för er som inte kan vänta tills dess kan ni läsa mer om det här.

Denna termin läser jag företagsekonomi, även känd som FEKen. Just nu står det redovisning på schemat!

Inför det nya året och den nya terminen lät jag mig faktiskt avge ett nyårslöfte om att jag skulle bli mer disciplinerad och lägga mer tid varje vecka på studier. Jag har genom min skolgång alltid varit en sådan som alltid gjort saker i sista stund, och ofta kommit undan med det. Det är absolut ingenting jag rekommenderar och har därmed bestämt mig för att skärpa mig. Många tänker säkerligen “det är så dags nu” – men till det säger jag bara bättre sent än aldrig! Jag är otroligt förväntansfull inför den nya terminen, och för att sedan i slutändan se om jag lyckas leva upp till mitt nyårslöfte. Hoppas alla nya studenter har hunnit bli varma i kläderna och att alla gamla rävar, om man nu får kalla er det, är lika taggade som jag!

Ha en riktigt trevlig helg på er!

/ Adam

Om adamn

Hej allesammans! Mitt namn är Adam och jag är 21, snart 22 år gammal. Jag pluggar idag det oerhört intressanta programmet Pol.kand, som är en förkortning på Politicies Kandidatprogram för att klargöra det. Just nu inne på 3:e terminen och pluggar företagsekonomi. Förutom att studera gillar jag också att hänga med vänner, se på fotboll och diverse tv-serier och massa annat skoj! Ska bli kul att börja skriva på bloggen och dela med mig av min vardag, och har ni frågor rörande utbildningen så tveka inte att höra av er! Vi ses och hörs, ciao!
Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt