Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Ny på universitetet!

Hej där kära läsare!
Hoppas att flera av er ska få påbörja det spännande livet som ny student på Lunds universitet i höst!

Jag har själv fått återuppleva känslan av att vara ny student på ett nytt universitet i veckorna som varit. Jag befinner mig nämligen just nu i Auckland, Nya Zeeland där jag gör en utbytestermin på University of Auckland. Även om jag har två års universitetsstudier i ryggen så är det alltid annorlunda på ett nytt institut och i ett nytt land.
Hur väljer jag kurser? Kan man tilltala läraren med förnamn? Vad använder dom för referenssystem? Hur hittar man vänner? Vart är biblioteket?
Ja, allt det där har jag gått igenom de två senaste veckorna och det har gått FINFINT! Så jag tvivlar inte på att det ska göra det för någon av er nya Lundastudenter heller!

Här i Nya Zeeland läser man 4 kurser samtidigt istället för 1 åt gången som vi gör i Lund. Så det har varit mycket information att ta in nu dom första veckorna och mycket begrepp att hålla isär. Universitetet ligger mitt i stan och är väldigt fräscht! Alla mina kurser är otroligt inspirerande och lärarna här är riktigt passionerade och man märker att dom gillar det dom gör. Det blir väldigt roligt att plugga kurser som jag valt helt själv efter intresse och att åka på utbyte är ett utmärkt tillfälle att göra det!

Mycket är annorlunda från Sverige också, särskilt småsaker som man tar för givet hemma. Här finns det tex. endast 3 mikrovågsugnar på hela skolan. 3 MICROS på 40000 STUDENTER… Hade aldrig funkat i Lund, men här funkar det.. Sen går alla dörrar inåt, så när man är på toaletten så måste man nästan backa in i toan för att öppna dörren. Inte så smart!?

I övrigt så trivs jag verkligen i detta vackra land, havet är aldrig långt bort och det växer palmer och gröna växter överallt! Nu är det ganska kallt (ca 15 grader) men snart kommer våren hit. Har hittat vänner från stora delar av världen och på helgerna passar vi på att utforska allt runtomkring oss.

Jag hoppas att du också kommer trivas, på din nya utbildning, på din utbytestermin eller på vad som än väntar dig i höst! 😊

/Cecilia

 

juli 31, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *