När jag blir stor…

Ni där hemma har de flesta avslutat era första tentor för terminen och jag börjar närma mig slutet av min utbytestermin. Denna veckan är sista skolveckan och sedan följer en veckas study break och två veckor med tentor. Detta betyder att jag snart har skrivit min troligtvis sista tenta någonsin och är ännu ett steg närmare examen…

Men hur vet man egentligen att det man väljer att plugga är det “rätta”? När någon frågar mig varför jag valde att läsa till Civilingenjör i bioteknik brukar jag säga att jag halkade in på det på ett bananskal. Det var inget jag drömt om att bli, jag hade alltid tänkt att jag skulle bli läkare när jag blev stor. Några veckor innan det var dags att skicka in ansökan frågade jag dock min dåvarande kemilärare vad för yrke han trodde skulle passa mig och jag fick då svaret ingenjör i kemi. Jag tänkte att det skulle få bli min  “reservplan” men i augusti var det just Civilingenjörsprogrammet i bioteknik på Lunds universitet jag påbörjade. Det tog mig en termin att bli övertygad om att detta var rätt för mig och att det var detta jag skulle jobba med. Nu ska jag dock inte ljuga för er, jag har självklart haft stunder då jag undrat varför jag pluggar överhuvudtaget och om jag valt rätt utbildning. Men detta är normalt och jag lovar att alla känner så till och från, speciellt under tuffa tentatider.

Nu kanske du undrar varför jag berättar detta. Jo, för jag vet hur svårt det är att välja utbildning och jag tänkte att om jag delar med mig av hur jag halkade in på min kanske pressen av att man måste veta vad man vill bli när blir stor släpper lite. Jag tror inte att man måste veta men man måste vara öppen till att prova saker!

Förutom att gå i skolan, klura på mitt framtida examensarbete och kika på jobbannonser (slutet är nära!!!) har jag sedan sist hunnit med att besöka quoakkas på Rottnest island och ostprovning i Swan valley.

Söt liten quokka på Rottnest Island.

Söt liten quokka på Rottnest Island.

Rottnest Island

Rottnest Island

Vinprovning i Swan valley

Swan valley

Until next time friends!

(Önskar jag kunde skicka lite värme till er där hemma!)

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt