Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Mycket på G!

Hej alla läsare! 

Just nu i mitt liv är det massvis med spännande saker som händer. Först och främst har jag suttit hemma de senaste dagarna och pluggat till tentan som äger rum på måndag. Jag får det nästan att låta som om jag suttit inlåst med böckerna och inte gjort någonting annat men så är inte fallet, det kan jag försäkra er om. Jag tänkte kort redogöra för vad jag gör när jag ska plugga till en tenta:

1. Se över vad det är som förväntas komma på provet.
Jag brukar säga till mig att jag lever med insikten att jag inte kommer kunna alla delar 100 % lika bra. Därmed blir det viktigt i början av perioden att kartlägga vad man känner sig mer säker på och lite mindre säker – och då blir det klart vad man behöver lägga mer tid på.

2. Gör upp schema som avser både tid och mål.
Att först sätta sig och göra ett schema på vilka saker som ska göras under vilka dagar är ett viktigt delmoment i mitt pluggande. Utöver att disponera tiden på ett effektivt sätt är det för min egen del viktigt att sätta deadlines, eller kalla det mål, för när vissa saker ska vara helt klara så man i slutändan bara kan gå tillbaka till den delen och repetera.

3. Plugga inte bara, ta välförtjänta pauser!
En annan viktig del i det stora hela. Hjärnan fungerar inte som en maskin och kan därmed inte bearbeta all kunskap som man tar in. Ut och spring, gå till gymmet eller träffa en kompis. Höjer ett varningens finger för Netflix och dylikt, det är en fälla som man lätt kan fastna i om man hittat något spännande att se på.

Kanske inte blev den kortaste redogörelsen för hur jag lägger upp mitt pluggande men det är den grundläggande delen åtminstone. Alla är vi olika och därmed har vi också olika studietekniker. Kom bara ihåg att göra det som funkar bäst för din egen del!

Någonting annat som också är väldigt spännande är att jag ska flytta till Lund! Har under min studietid bott i Malmö och pendlat till Lund. Tänkte egentligen någon gång under denna terminen ägna ett inlägg åt att skriva hur det är att bo i Malmö men studera i Lund, men det får bli ett inlägg nästa termin kanske där jag jämför hur det är att bo i Lund och studera i Lund.

Som ni alla är medvetna om vid detta laget är det dags för att skicka in ansökningar om studier HT17. Detta gör ni här om det inte är så att ni redan gjort det. Jag var faktiskt nyss inne och skickade in min ansökan om nästa termin!

Från och med måndag är det även mig ni följer på både Lunds Universitets instagram och snapchat, ska bli väldigt kul!

Ha nu en riktigt trevlig helg allesammans!

Adam

P.S Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag är så dålig på att lägga upp bilder i mina inlägg, ska bli bättre på det och det är ett löfte!

april 7, 2017

Inlägget postades i

Studentliv